Ülkemizde son yıllarda fuarcılık büyük bir gelişme göstermiştir. Bu gelişmede gelinen son nokta 25-29 Nisan 20012 Tarihleri arası İstanbul Esenlerde açılan 2. İSTİHDAM FUARI.

İşsizliğin hayli büyük olduğu ülkemizde böyle bir fuarın düzenleniyor olması başta işsizler adına güzel bir gelişmedir. Her ne kadar ben internetten cızzz yapıyorum deseniz de evde oturarak iş aranmıyor ve bulunmuyor.

Bu fuarın bir önemli yanı; iş arayanla eleman arayanların yüz yüze buluşmalarıdır. Yani siz özgeçmişinizi bırakın biz sizi ararız alavere ve dalaveresinin olmadığı bir durum. Geçen yıl birincisi başlatılan bu fuara Yüz Bin katılım olmuş bunlardan Dört Binine istihdam yaratılmış. Bu yıl da On Bin kişiye istihdam yaratılacağı hedeflenmiş. Özellikle Turizm, Gıda ve Tekstil sektöründe çok sayıda elemana ihtiyaç olduğu vurgulanmış.

İşsizler; rahatlılarını öne çıkartıp illa da memur olacağım diyorlarsa bazılarının O illet ve nefret KPSS sınavını vermeye belki ömürleri yetmez. Bu sınavdaki sorulan cin ve tuzak kokan soruları bir araştırın bunu daha iyi anlarsınız. Milyonlarca işsiz memur olacağım derken birçok badireler atlatıyor. Kimisi elindeki üç beş kuruşu dershanelere yatırırken; kimileri de torpil bulabilmek için ne taklalar atıyor bir bilseniz.

Özel sektör fabrikasına ehliyetli bir elektrikçi bulamazken milyonlar memur olabilme çabasındalar. Özellikle Endüstri Meslek Lisesi mezunları gidin bu fuarda işadamları ile tanışın mutlaka birilerinin size ihtiyacı olacaktır. Sizin hem bu devlete hem de ailenize bu aldığınız eğitimle önemli bir maliyetiniz var; bunun hakkını veriniz. İlla da memur olacağım diye ömrünüzü çürütmeyiniz. Burada velilerimize de önemli görevler düşmektedir; işsiz çocuklarınızı buralara yönlendiriniz. Yaşadığınız sürece bakacağınız çocuklarınıza sizden sonra kimler bakacak?

Hadi işsizler fuara…


27.04.2012 00:00:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

HADİ İŞSİZLER FUARA!!

HADİ İŞSİZLER FUARA!!