Perşembe günü İstanbul dönüşü ayağımın tozu ile İl Koordinasyon toplantısına katıldım. Toplantıya Sayın Valimiz Selami Altınok Başkanlık yapıyordu. Program yeni başlamıştı bende sessizce içeriye girerek koltuğa oturup toplantıyı izledim. Toplantıya Bölge Müdürleri, İlimiz daire Müdürleri ve Belediye Başkanları katıldılar. Toplantıda hizmet ve yatırımları anlatan Müdürlerin konuşmasına zaman zaman müdahale eden Sayın Vali her konuya vakıf bir şekilde müdahalede bulundu.

      Ben toplantının Medaş Elektrik müessesesinin çalışmaları bölümüne yetiştim. Medaş çalışmalarını anlatan yetkilinin yaptığı konuşma ve hizmet anlatımlarından sonra kurum yetkilisine ciddi uyarılarda bulunarak çalışmaların daha hızlı yapılmasını istedi.

       Karayolları Bölge Müdürünün ilimiz bünyesindeki çalışmaları anlatması esnasında zaman zaman araya girerek Bölge Müdürüne, “ sen benim ağabeyim olursun, ama çalışmaların yavaş gitmesini diğer kurumların aksamasına yıkma. En kısa zamanda şehir merkezinin Adana yol güzergâhındaki köprünün bu sene bitmesini istiyorum. İlimiz daire müdürleri de köprü bölgesinde bulunan yapılması gereken işleri zamanında yapsınlar, Bölge Müdürüne mazeret bırakmasınlar” diye uyarılarda bulunarak bir nevi fırçaladı diyebiliriz.

       Bölge müdürü de Adana-Konya güzergâhındaki köprünün Kasım ayı sonuna bitirileceğini söyledi. Yine bu bölgede geçmişte yaşanan bir öğrencinin trafik kazasında ölümü ile sonuçlanan yola yapılacak üst geçişe en kısa zaman da yani bu yıl üst geçitin yapılması için söz verdi. Nevşehir yolunun Aksaray girişindeki bölgeye bağlantının köprü bağlantısına kadar tamamlanacağını ve buraya yapılacak köprünün seneye ancak yapılacağını söyledi.

      Bazı Belediye Başkanlarının kendi kasabalarına dönüşteki yol güzergâhına kavşak istemesine ise Sayın Vali karşı çıktı. Nedeni, “her dönüşe kavşak yapılması modern kent ve şehirlerde uygun değil. Belli bir mesafeden sonra dönüşler yapılmalı, dünyada da uygulama böyledir buna alışmalıyız” dedi.

       Burada en çok ilgimi çeken ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışmalarını anlatan yetkiliye nerede ise kızdı. “Yatırım ve spor komplekslerinin yapımı için parası İl Özel İdare tarafından ödenen çalışmaların proje ve yapımı için neden Genel Müdürlükten izin istiyorsunuz? Parasını bizim verdiğimiz yatırımlar için buna gerek yok, bu gibi talepler işin uzamasına ve aksamasına neden olur. Siz burada proje çalışmasını yapar işe başlarsınız. Bundan sonra bunu böyle yapacaksınız, bürokratik işlerle uğraşmayın. Ben işlerin zamanında çözümünü istiyorum, bu yönde çalışma yapın” dedi.

       Milli Eğitimle ilgili yatırımlarda ise, “geldikleri günden bu yana yapımı duran hiçbir okul yok. Beş yıl önce parası gelen okulların yerleri hazinedeki problemlerden dolayı bekliyormuştu. Yaptığımız çalışma ile hazinenin ipoteğini kaldırarak çözüme kavuşturduk, şimdi yapımı bekleyen hiçbir okul yok. Sadece Sultanhanın da bir problem var onu da çözmeye çalışıyoruz. Çözüme kavuşturduğumuz okul yerlerinde bize destek olup katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

       Eskil Belediye Başkanı Sayın Niyazi Alçay’ın Tuz gölü bölgesine turizmle ilgili seyir yerlerinin yapılarak cazibe merkezi haline getirilmesi önerisine ise; “ ben buna çok sıcak bakıyorum, Başkan projesini hazırlayın, yolunu ve buraya yapılacak projeye parasal destek olacağım buna söz veriyorum. Siz projesini hazırlayın seneye bunu yapalım” dedi.

       Eskil bölgesi yeni bir turizm bölgesi olması için Tuz gölü bölgesine farklı projeler ile yeni bir seyir ve suya ayak basmak için bir hizmete daha kavuşmuş olacak, hem de turist çekecek.

      Gerçekten yararlı bir toplantıyı izlemiş oldum. Hem yatırımları dinleme ve hem de sonuçlarını görme açısında güzel bir gelişme. Hele 400 yataklı bir hastanenin ihale aşamasında olduğunu burada kendilerinden dinleme imkânı buldum, müthiş bir gelişme ve hizmet.

      Ancak inanın burada gördüğüm ise Sayın Vali Selami Altınok’un bir yıl gibi kısa bir sürede ilin bütün sorunlarına vakıf olması. Her bölgeyi daire Müdürlerinden daha iyi bilmesi inanın beni çok mutlu etti. Hele bürokratik engellere karşı olması zamanında çözüm üretmesi, daire müdürlerinden de sızlanma değil çözüm istiyorum diye uyarması çok mükemmeldi. En ufak detaylara kadar vakıf ve bilgi sahibi olması gerçekten Aksaray için bir kazanç. Temennim Sayın Valimizin ilimizden üç yıl sonra gitmemesi ve uzun yıllar hizmetini görmemiz lazım. Aksaraylıdan fazla Aksaray için çaba ve gayretini inanın bizzat görüp izliyorum. Çünkü böyle Vali sayısı çok az ve nadirdir.


27.10.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

İl Koordinasyona Vali damgası

İl Koordinasyona Vali damgası