Ak Parti Cumartesi ve Pazar günü ilçe kongrelerine başladı. İlk olarak Ağaçören, Sarıyahşi ve Ortaköy ilçe kongrelerini tamamladı. Bu hafta sonu Güzelyurt, Gülağaç ve Eskil kongrelerini tamamlayarak Merkez ilçe kongresini yaparak son olarak İl Başkanlığı kongresi ile kongreleri son bulacak. Hafta sonu yapılan kongreleri her üç ilçemizde de takip ettim. Tek adaylarla gidilen kongrelerde gördüğüm yoğun bir katılım vardı.

      Kongreye ilimiz Milletvekillerinden Ali Rıza Alaboyun, kadın erkek eşitliği Başkanı İlknur İnceöz, Koordinatör Milletvekili İsmail Tamer, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, eski Milletvekillerinden Ahmet Yaşar, Halil Demir, Gençlik kolları Başkanı Abdussamet Kılıç, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atar, ilçe Başkanları, Belediye Başkanları ve çok sayıda partililer katıldı.

     İlk kongre Ağaçören?de Cumartesi günü başlayarak tek liste ile gidilen seçimde Mustafa Yüksel yeniden İlçe Başkanlığına seçildi. İlçe Başkanı Mustafa Yüksel Belediye Başkanı Sayın Tuncay Atak ile uyum içinde olması nedeniyle el ele vererek çalışan bir ilçe Başkanı. Bütün muhalefetin birleşmesine rağmen ilçede seçimi kazanmışlardır.

       Öğleden sonra ise Sarıyahşi ilçe kongresine katıldık. Belediye Başkanı Fatih Ünsal bütün misafirlere gölet kenarındaki sosyal tesisler de Balık ziyafeti verdi. Daha sonra kongreye geçildi, kongrede tek aday olan Alim Eraslan ilçe Başkanlığına seçildi.

       Biliyorsunuz Sarıyahşi Belediye Başkanı Fatih Ünsal?ın partiye geçişi ve seçim sürecinde sancılı bir dönem yaşandı. Kendisinin aday olmaması için büyük gayret sarf edildi. Hatta ilçe teşkilatı partiye çalışmadığı gibi, partinin kapısını adaya açmadı. Her şeye rağmen Ali Rıza Alaboyun onu destekleyerek arkasında durdu ve parti seçimleri kazandı. Koordinatör Milletvekili İsmail Tamerde kongrede yaptığı konuşmada Ali Rıza Beyin ne kadar isabetli bir karar verdiğini söyledi. Şimdi Başkan Ünsal?ın eli daha da güçlenerek ayaklarını sağlam bastı.

      Pazar günüde Ortaköy ilçe Başkanlığı seçimi yapılarak Genel Merkez tarafından atanan Ali Rıza Özdemir tek liste ile tekrar Başkanlığa seçildi. Ortaköy seçim salonu ve katılımı ile âdete şov yaptığını söyleyebilirim. Seçime güzel bir hava ile hazırlanan Özdemir burada güzel bir puan alarak misafirlerin tamamına salonda ikramda bulundu.

      Cumartesi günü Hacıbektaş aşure şenliklerine katılarak buradan kongreye gelen Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz Hanımefendi kongrelerde konuşmalar yaptılar. İlknur Hanımın Kadın Erkek Eşitliği Komisyon Başkanı olarak kırmızı plaka ile kongrelere katılması ayrı bir hava verdi. Hatta Ali Rıza Bey, ?konuşmasında Bakanımız olmamıştı ama artık bir kırmızı plakamız var? diye övgüyle bahsetti.

      Uzun uzun yapılan kongre öncesinde konuşmaların tamamına yer vermemiz buradan çok zor. Ancak ben kısaca ana konularından bahsedeyim. İl Başkanı Fatih Yıldırıcı seçim sürecinde yaşanan başarılardan bahsederek başarı konularına değindi. Ahmet Yaşar ise particiliğin gelip geçici olmadığını, ben olmazsam gerisi tufan düşünenlerin yanlış düşündüğünü partiye sadakatin önemine vurgu yaptı.

      İlknur İnceöz Hanımefendi ise genelde çözüm sürecine ve 17 Aralık algı operasyonuna daha çok ağırlık verdi. 2015 seçimlerinin çok daha önemli olduğunu ve bu seçimler en önemli seçimler olduğundan bahsederek büyük başarı elde etmemiz lazım dedi.

     Ali Rıza Alaboyun ise, ? burada gördüğüm kadarı ile çok aday adayı var. Bizim son dönemimiz, 2011 seçimlerinde yaşananlar yaşanmamalı. Bizi linç ederek üzerimizden siyaset yapmaya çalışanlar bunun tekrarını yapmasınlar. İşimizi gücümüzü bırakarak bize attıkları iftiraları silmek için uzun zaman kaybettik. Bir abi olarak söylüyorum, linç politikasından vazgeçilsin. Herkes birlik ve beraberlik içinde seviyeli bir şekilde seçim yarışı yapsın? dedi.

      Seçimlerin en sancılısı ise, bu linç politikasını seven gurubun olması sıkıntı yaratmaktadır. Onlarda artık ayak oyunlarını ve kavgayı bırakmalılar. Samimi söylüyorum belki kulakları duymuyordur ama dışardaki seçmen bunu çok iyi görüyor ve bunlardan nefret ediyor. İlçe ve İl Başkanı olacak kişi herkesi kucaklamalı ve kin ve nefret siyasetini bırakarak siyaset yapmalı.

     Kendisine karşı olan kişileri yok etme siyaseti dönemi bitmeli. Birde aday olacak kişiler partiyi ve partilileri iyi tanıyan olmalı, en önemlisi hitabet gücü, sevimli ve sevecen olmalı. Seçilecek kişiye de herkes saygılı olarak onun etrafında birleşilmeli. Teşkilat Başkanları ise Belediye Başkanı ile uyum içinde olmalı. Yoksa bir 5 yılımız daha heba olup gitmemeli, kör dövüşten kaybede Aksaray olur.



11.11.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Ak Parti İlçe Kongreleri başladı

Ak Parti İlçe Kongreleri başladı