Geçtiğimiz Cumartesi günü Ak Parti Aksaray İl ve İlçe teşkilatları Belediye Başkan adayı belirleme temayülünü gerçekleştirdi. Aday belirleme kriterlerinden birisi olan temayül yoklaması fevkalade birlik ve beraberlik içinde geçti. Uzun zamandır böyle bir beraberlik yaşanmadığı için sanki partililer bu beraberliğe susamış gibi oylama yapılırken birbirleri ile guruplar halinde sohbet etme imkânı bularak güzel manzaralar oluşturuldu.  Davulcular davul çalarak aday adaylarından bahşişler topladı.

       Kültür park kapalı düğün salonunda yapılan temayül programına Ak parti Malatya Milletvekili Temayül komite başkanı Sayın Öznur Çalık, Ak Parti Burdur Milletvekili Dr. Hami Yıldırım, Milletvekili Mahmut Kaçar, Milletvekili Osman Poyraz, Milletvekili Ruhi Açıkgöz, Ak parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mürşide Balaban, Gençlik Kolları MKYK Üyesi Alperen Bozdağ, Aksaray belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı M.Fatih Yıldırıcı, Merkez ilçe başkanı Haluk Şahin Yazgı, Gençlik kolları Başkanı Abdüssamet Kılıç, Kadın kolları Başkanı Sevinç Kasal, ilçe başkanları, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın kolaları ve gençlik kolaları ile binlerce Ak partili katıldı. Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun yut dışında NATO toplantısı nedeniyle, İlknur İnceöz Hanımefendi de Kütahya’da görevli olduğu için temayüle katılamadılar.

    Ak Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı yaptığı konuşmada temayülün hayırlara vesile olması dileğinde bulunarak birlik ve beraberlik içinde Ak partiye hizmete etmeye devam edeceklerini kaydetti.  

       Ak parti Malatya Milletvekili Temayül komite başkanı Öznur Çalık ise Ak parti hükümetinin icraatlarına değindikten sonra Ak partinin Aksaray’daki teşkilatı ile örnek olduğunu yine buna devam edeceğini kaydettikten sonra Aksaray’daki temayül yoklamasının hayırlı olması temennisinde bulundu.

      Daha sonra oy kullanma işlemi başladı Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta oyunu kullanırken, “Kendime kullanıyorum” diyerek basın mensuplarına poz verdi. Daha sonra diğer partililerde oylarını kullandılar. 

      Saat 10.00 başlayan programa Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta kalabalık bir partili ve taraftarları ile Parti Binasından 09.30’da yaya olarak yola çıkarak temayül salonuna kadar yürüyerek geldi. Bu yürüyüş adaylığın en büyük favorisi benim yorumlarına neden oldu.

       Milletvekili seçiminden sonra ilk defa bir araya gelen, il ve ilçe teşkilatları salonu tıklım tıklım doldurdular. Salonda en ufak bir hadise ve olay yaşanmadı.  Konuşmacıların konuşması en ufak detaylarına kadar dinlenerek alkışlandı.

      İlimiz Belediye Başkan aday adayları arasında bir sorun yaşanmazken, bazı ilçelerde de en ufak bir tartışma söz konusu olmadı. İlçelerden bazılarında aday adaylarının çokluğu nedeni ile guruplar halinde değerlendirmeler yapıldı.

      Bazı ilçelerin teşkilatları seçimde taraf olsalar da, bunu adaylar arasında belli edip yansıtmadı. Ufak tefek gerginlik olsa da bu dışa vurulmadan seçim tamamlandı. Küçük yerlerde bunların olması gayet normal karşılanmalı, herkesin kendine yakın aday adayı olması ise gayet normal. Bunları teşkilattan gelen genel merkez yöneticileri de bilmektedir.

       Aday belirlenmeni bu kriterlerinden birisi olduğunu herkes biliyor. Sandık 14.30 gibi kapanarak il ve ilçe teşkilatlarının oyları genel merkeze götürüldü. Neden burada açılmıyor gibi sızlananlar oldu, bildiğim kadarı ile Sayın Başbakanımızın genel prensibi temayülü belirleyici olmadığı için sandığı burada açtırıp saydırmıyor.

      Burada açılan sandık oyları ile kamuoyu yoklamaları ve kriterleri karşılaştırmadan temayül yoklamasına göre belirlenecek adaylar arasında bir kırgınlık ve kızgınlık olacağı için açılmaması bence doğru olanıdır. Kamuoyu tarafından benimsenmeyip teşkilat tarafından birinci çıkan bazı illerde ve ilçelerde seçim kaybedildiğini genel merkez bilmektedir.

      Temayül sadece teşkilatın genel düşüncesini belirlemektir. Asıl olan ise kamuoyu yoklamalarıdır, bunun yolu da halk ile iç içe olmak ve halkın gönlünü kazanmaktır. Aday belirlemede en büyük etken kamuoyu yoklamaları olacaktır, aday adayları hakkında halk ne diyor bu çok önemli. Çünkü adaylara vatandaş oy verecektir. Buda kimler sahada ve kimler halktan daha iyi not aldığı ilk sırada olacak.

      Uzun lafın kısası Ak Parti kendine yakışan bir şekilde güzel bir organize ile temayül yoklaması yaparak, bütün organları en iyi şekilde temayül yapılmasında emek sarfettiler.

 



18.11.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Ak Parti temayülünde coşku

Ak Parti temayülünde coşku