Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin yazgı henüz göreve başlayalı 14 gün oldu. Bizde adettir bir ay gibi uzun zaman hayırlı olsun ziyaretlerinin arkası kesilmez. Belediye Başkanı bu sürede kendisini çalışmalara konsantre edip işine bakamaz. Baktığı işler ise rutin günü birlik işlerle zaman geçer. Ancak geçtiğimiz günlerde bir toplulukta oturuyorum, kendisini yakinen tanımadığım bir arkadaş kendisine peki notu verdi.

      Sayın Yazgı göreve başladıktan sonra ben Belediyeye iki sefer çıktım. Birisi görev devraldığında kendisine destek olmak için, birde hayırlı olsun ziyaretine gittim. Gazeteci olmamıza rağmen seçim döneminde her gün beraber olduğumuz Başkan artık kendi işine konsantre olup işine bakmalı diye düşünüyorum.

     Orası ne kahve, nede dinlenip sohbet etme yeridir, seçim bitti herkes işine odaklanmalı. Bende bu şekilde düşünüyorum ve rahat olması ilimiz için daha yararlı olacağı kanaatindeyim. Çünkü önümüz yaz, işlerin organize edilerek işe başlama zamanı.

     Gelenek dedim, bir yere gelen idarecilerimizin hayırlı olsun dileği elbette olacaktır. Zaten de bu yapılıyor, ama ziyaretler Belediyelerde biraz uzun olur. Çünkü siyasi bir kurumdan ve seçimle gelinmesi nedeni ile bu gayet normal.

      Valilerimiz değişir, onlara ise bu kadar ziyaret trafiği olmaz. Belli başlı kişiler bir hafta ziyaret yapar ve sona erer. Halk Valiliğe fazla gitmez, orasını fazla rahatsız etmez. Hem de giderken randevusuz gidilmez, alınan randevuya göre ziyaretler yapılır.

      Bu yoğunluk içinde birikmiş işler ve çalışmalar olması işi olanları hem sabırsızlaştırır, hem de canlarını sıkar.

      Böyle bir yoğunlukta 6 aydır imar işi ile bir işi olan vatandaşımız Sayın Yazgı ile görüşmeye üç gün gitmiş. Ama kalabalıktan dolayı özel işi için görüşememiş. En sonunda kalabalıkta olsa gidip kalabalık içinde sıkıntısını anlatmış.

     Sıkıntısını dinleyen Başkan Yazgı hemen İmar Müdürlüğü ile temasa geçerek ismi bende saklı kalsın vatandaşımızın işini çözmüş. Vatandaşımız öyle mutlu olmuş ki, bu zamanında çözüm bulan konusunu her yerde anlatıyormuş. Konuyu bulunduğumuz tolumda da anlatarak yazgıya 10 puan verdiğini söyledi.

      “ altı aydır çözülmeyen bir işimi Başkan değiştikten sonra fırsat bulup kalabalıktan anlatma fırsatı bulamadım. 3 gün gidip geldim sonunda vatandaşta olsa girip derdimi anlattım. Hemen yetkilileri çağırarak problemimi dinleyerek çözdü ve rahatladım. Aslında işim kanunsuz değildi ama bürokratik işlerden dolayı gel git yapıyordum. Bu çözüm öyle hoşuma gitti ki, inanın Sayın Yazgıdan hiç beklemediğim bir şekilde çözüme ulaştırdı. Bizim istediğimiz Başkanın kendisini görmekten çok işimizin zamanında yapılmasına mutlu oldum ve kendisine 10 puan verdim” dedi.

     Kulakları çınlasın Sayın eski Valimiz Selami beyde bürokratik işlemleri sevmezdi. Zamanında ve anında çözüm isteyerek işlerin hallini isterdi.

      Sayın Yazgıda esnaflıktan gelme olduğu için memur kafası ile düşünmez. Bu kurumda oda zamanında gel git yapmıştır, bunları yakinen biliyordur. Bundan sonrada bugün git yarın gel olmayacaktır. Bundan eminim vatandaş rahat edecek ve dua alacaktır.

       Adam bu zamanında yapılan çözümü her yerde anlattığını söylüyor. Böyle insanların sayısı her geçen gün artacaktır. Gazeteye gerek kalmadan bu güzellikleri ayaklı gazeteler her yerde anlatacaklardır.

      Ziyaretine gelen yaşlı ve çocukları kucaklayıp sevmesi yine gündemde konu olmaktadır. Ben görmedim yalanı varsa anlatanın boynuna, Yazgı bir etkinliğe gitmiş. Aracından indiğinde orada bulunan herkesin elini sıkarak hatırını sormuş. Vatandaşlar bu davranışa alışık değildik çok hoşumuza gitti demişler. Siyaset ve kucaklama buna derler, vatandaşta zaten bunu istiyor ve bekliyor.

     Vatandaşla kucaklaşmanın yanında güzel hizmetlere imza atıldığında da aliyyün ala olacaktır. Henüz çok erken biraz bekleyip görelim, ama ilk algı ve düşünceler olumlu.


19.04.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Yazgının ilk notu peki

Yazgının ilk notu peki