Aksaray yeni bir hizmete daha kavuşmak üzere, hem de çok önemli bir hizmete. İlimize yapılacak 400 yataklı Devlet hastanesi ihale aşamasına gelmiş bulunmaktadır. İlk etapta hastanenin 300 yataklı olarak düşünüldüğü, ancak Milletvekillerimiz ve Ak Parti İl Başkanının girişimleri ve Sayın Başbakana iletilmesi sonucu yatak sayısı 400 çıkmış bulunmaktadır. Tabi bu hastanenin bildiğim kadarı ile sıradan bir hastane değil 5 yıldızlı otel gibi düşünülmesi de fevkalade güzel bir hizmet.

        Sağlıkta devrim gibi değişime giden Ak Parti hükümeti, hastane konusunda da fevkalade sağlıklı hastaneler inşa etmektedir. Mevcut hastanemizin gelişen bir ile yetersiz kaldığı bilinmektedir. O günün şartlarına göre yapılan hastanemize ihtiyaç duyuldukça yeni bölümleri yapılmaya devam etti.

       Hastanenin bina olarak sağlıklı olup olmadığı bile geçmişte tartışma konusu olmuştu. Hatta çok uzak olduğu ve gidip gelmenin bile sızlanmaları olmuştu. Ancak zaman içerisinde bu hastanemiz hem şehrin içinde kaldı ve hem de yetersiz bir duruma gelmişti.

       Şuan sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan eski hastanemiz ile buğun yapılacak olan hastaneyi kıyasladığımızda nereden nereye gelmişiz. Hijyenik ve bakım açısından geçmişe baktığımızda hastanelerimize sağlam giden hasta çıkacak durumda iken bugün 5 yıldızlı otel gibi hastaneler inşa ediliyor. İnsana verilen değer burada ortaya çıkmaktadır.

      Yapılacak olan hastanemiz Tacin mahallesine inşa edilecek. Bütün ünitelerin içinde olduğu bir hastane inşa edilecek. Hastane bildiğim kadarı 400 yataklı olmakla beraber üst üste insanların yattığı bir hastane olmayacak.

     Bir ve ikişer kişilerin yatacağı odalar tahsis edilerek, odalarda her şey mevcut olacak. Banyosu, tuvaleti, lavobası ve buzdolabıyla içinde olacak, hasta odasından kalkıp dışardaki tuvaleti kullanmayacak. Elinde hortumla, refakatçısıyla sürüklenerek ihtiyaç görmeye gitmeyecek.

        Eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz’ı bir televizyon kanalında izlerken şunları söylemişti; “ Avrupa’da kaldığım dönemlerde hastanelere gittiğimde bizde böyle hastanelere kavuşacakmıyız diye kendi kendime düşünürdüm. Türkiye’ye döndüğümde Ak Parti iktidarı döneminde pırıl pırıl hastaneler yapılmış. İnsan oraya yatınca evine çıkıp gitmek istemiyor. Eskiden hastanelere giren sağlıklı girip hasta çıkardı. Böyle güzel hizmetlere muhalefet etmek kime ne kazandırır? Hizmeti kötüleyerek oy istemek akıl karı değil, insanların gözü kör değil ki bu hizmetleri görmesin” demişti.

      Durumu iyi olanlar temizlik ve bakımdan dolayı özel hastaneleri tercih ederdi. Bundan sonra Devlet hastaneleri tercih edilmeye başladı.

      İki gün önce bir düğün merasimindeyim, orada bana soruyorlar mevcut hastaneler ne olacak diye. Meraka gerek yok hele yeni hastanelerimize bir kavuşalım o binalarda herhalde bir şekilde Aksaray’ın herhangi bir şekilde hizmetine kullanılacaktır.

      400 yataklı hastane deyip de geçmemek lazım, bildiğim kadarı mevcut hastanemizin yatak kapasitesi 200 yatak. Buna bir 200 daha eklenince çevre illere bile hizmet verecek durumda olacak. Böyle bir geniş teferruatlı hastane çevre illerimizde yok.

      Hastanenin 400 yataklı duruma getirilmesinde emeği geçen Milletvekillerimize ve Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı’ya teşekkür ediyorum. Yılbaşından önce ihalesi yapılır ve temeli atılacağı kanaatindeyim.

      Geçtiğimiz günlerde İl Koordinasyon toplantısını izlemiştim. Burada Halk Sağlığı Müdürü yapılacak olan iki sağlık ocağı ihalesine giren olmadığını söyledi. Gerçekten çok hayret ettim, müteahhitler ya çok zenginleşti yâda haberleri yok.

     Eskiden ihale için firmalar adeta yarış yaparlarken ihaleye girmemeleri düşündürücü. Zannedersem Vali Beyin talimatı ile yeniden ihaleye çıkarılacak. Bu sağlık ocakları ihale edilirde, yapılacak bölge halkıda hastanelerine kavuşmuş olurlar.


29.10.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

5 Yıldızlı Otel Gibi Hastane

5 Yıldızlı Otel Gibi Hastane