1984’ün Mart ayının sonunda yapılan mahalli seçimlerden önce benimde içinde bulunduğum Belediye çalışanlarını Meclis Salonunda toplayarak ”Eğerki çok büyük bir deprem olupta Aksaray yerle bir olmaz ise,bir sel gel ipte tüm Aksaray’ı götürmez ise kesinlikle Pazartesi günü yine buradayım.!!!.

     Bana oy vermeyenler benim yaptığım yollardan geçmesin” diyen Mimar Memiş Akın’un bu konuşmasından 2 gün sonra yapılan Başkanlık seçimini bu  iddiasına rağmen  kaybetti.

   Sandıktan milletimizin teveccühüyle onun yerine Refah Partisinden(RP) Harita Mühendisi Ahmet Er çıktı.

    Ahmet Bey yapacağı tüm işlere başlamadan önce kendisinden önce bu konuda yapılan hizmetlerin toplamını tespit ettiriyordu.

     Can kardeşim merhum Gazeteci-Yazar Çapan Tekeli  ile birlikte kurucusu olduğum ve 1979-89 arası aralıksız olarak 10 yıl şeflik ve müdürlüğünü yürüttüğüm Basın bürosunun benim teklifimle “Belediye Basın,Yayın Turizm ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ”olarak yeniden oluşturulan birime  müdür olarak atanmıştım.

     Başkan Er Asfalt çalışmalarına başlanmadan önce kendisinden önceki tüm asflat miktarının  tespitini istedi.

      Aldığım talimatın gereğini yapmak için Aksaray şehir genelindeki tüm asfalt miktarını o zamanki Belediyenin en yeni arabası olan SOM İşletme Müdürlüğünün Kartal marka  makam aracının km’sini sıfırlayarak şoför Fikret Şimşek’le birlikte tüm asfaltlı yolları teker,teker gezip miktarlarını not aldık.

     Aksaray’ın tüm asfaltlı yollarının ölçümünü tamamladıktan sonra yazdığımız rakamları topladığımızda o zamana kadar toplam olarak 84.920 Metre yolun asfaltlı olduğunu tespit ettirdik.

                            ASFALT AHMET

    Tespitin ardından Aksaray’da o zamana kadarki mevcut olan yollardan fazla yeni yol açılmış ve asfalt miktarı ise yapılan tespitte belirlenenin üstüne 5 yılda öylesine misli misline arttırılmıştı ki bu artıştan dolayı Ahmet Er’e halk arasında ”Asfalt Ahmet” lakabı takılmıştı.

 NEVZAT PALTA DÖNEMİNDEKİ ASFALT MİKTARI 1600 KM’Yİ GEÇECEK

     Billboardlarda Nevzat Palta döneminde kırılan beton asfalt ve satıh kaplama  asfaltın miktarı veriliyordu.

    Bilboordlarda belirtilen miktarı teyit ettirmek için aradığım belediye yetkilileri bu miktarın artarak 755 Km’si beton ve 763 km’si ise satıh kaplama olmak üzere asfaltta toplam olarak 1518 km’ye ulaşılmış.

     Eğerki mevsim normal giderse bu miktarın yılsonunda ulaşacağı rakam 1984 yılındaki tespitimizin 10 misline çok rahatlıkla ulaşacak.

   Yani sözün özü 84 Km nire?,1600 Km nire?

     470 KM YAĞMUR SUYU VE 210 KM YENİ SU HATTI

   Döneminde öncelikle belediyenin bir kör kuruşunu bilerek veya isteyerek harcamayan,harcatmayan Merhum Muhammet Emin Gürün’ün Belediye Başkanlığı döneminde kendisinden öncekilerin nice,nice seçimler boyunca cesaret etmediği kanalizasyon çalışmalarına başlandı.

    Merhumun görevinin sonuna kadarda ana arterler başta olmak üzere şehir genelinin büyük kısmının kanalizasyonu tamamlanmıştı.

    Müteahhide ihale edilen kısımların kalanları ise Memiş Akın döneminde tamamlanınca bu işi yapan ekibin başı Hüseyin Hançerli ve arkadaşları Başkan Akın’ın yerinde kararıyla müteahhitten alınarak Belediye Personeli yapılmıştı.

     Bu işinin ehli Personel tarafından Akın’ın görevinin sonuna kadar 18 Km yeni hat döşenmiş,Ahmet Er döneminde ise bu miktarın 10 mislini aşmıştı.

      Nevzat bey döneminde ise bu hizmetlere yağmur suyu hatlarının da ilavesiyle yapılan çalışmalarla  bu konudaki alt yapı çalışmaları tamamlanmamış olsada yüzüle ,yüzüle  işin kuyruğuna yaklaşıldı.

     Bunuda bu dönemde döşenen 470 Km Yağmur suyu hattı ve 210 Km yeni içme suyu hattı ortaya koyuyor.

    Her şeye layık olan hemşerilerimizin her konuda en iyi yaşanabilir ortamlara kavuşturulması için yapılan çalışmaların sayısının ve kalitesinin arttırılarak devam etmesi dileğiyle emeği geçenlerin en yükseğinden en aşağısında kilerini tebrik ediyorum.

   BU GÜN DUAYLA BAŞLAYIP GELECEK SENE PRORAMA ALINACAK

    Bu ayın başından itibaren ortaya koyduğum ve ay sonuna kadarda ortaya koyacağım somut kanıtlarla devam edecek yazılarla tartışmasız olarak %100 bizim olduğunu ortaya koyacağım  Yunus’ Emre’mizi halen başkalarıyla paylaşıyoruz.!!!

     Bu konuyu yazarken pirin hocası Taptuk Emre Hazretleriyle ilgili olarakta ortaya koyduğum somut kanıtlarında aynı şekilde umursanmaması nedeniylede Yunus Emre konusunda yaşanılanlar hocası konusunda da maalesef yaşanıyor.

    YUNUS EMRE AĞACIN KOVUĞUNDAN ÇIKMIŞ(!)

      Birde üstüne üstlük sanki Yunus Emre’yi kendi tabiriyle hamken alıp pişiren yokmuşta ağacın kovuğundan çıkıp etrafında da kendi,kendisisine olgunlaşmışçasına onunla ilgili yapılan programlara hocası dahil edilmiyor.

     2005’den bu yana sürdürülen bu mesnetsiz uygulamaya karşı o zamandan bu yana  aralıksız olarak mücadele ediyorum.!!!

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ÖZKAN DOYGUN TAPTUK’A YAKIŞANI YAPALIM

    Bu vurdumduymazlığı hacca giden karınca misali protesto etmek için bu günkü programa katılmayacağımı Aksaray Yeni gün ve Güncel gazetelerinde dün yayınlanan köşe yazımda belirtmiştim.

    Akşam üstü karşılaştığım İl Genel Meclisi Başkanı Özkan Doygun” Vali beylede görüşerek Pir Taptuka yakışan şekilde ne gerekiyorsa onu yapalım?” Demesi ve Ziyaret tepedeki törenden sonra Taptuk türbesine dua içinde olsa uğranacağı ihtimali ile törene katılmama kararımdan vaz geçtim.

     Bu duanın ardından hem Taptuk Türbesi ve Camisi ile müştemilatıyla çevre düzenlemesi için gereken çalışmaların başlatılması.

      Gelecek Yunus Emre kutlamasına kadarda  bu çalışmaların bitirilerek onunda hak ettiği şekilde kutlamalara dahil edilmesinin sağlanması dileğiyle.  

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


9.10.2013 00:00:00

Ali Genç

84 KM NİRE` 1600 KM NİRE`

84 KM NİRE? 1600 KM NİRE?