Toplumdaki en büyük kabahatlerden biriside kişilerin olmadığı gibi kendilerini göstermek istemesi veya yapmadıklarını yapmış, yaşamadığını yaşamış gibi göstermektir.!

    Diğer meslekleri bilmiyorum fakat şu anda içinde bulunduğumuz günü bayram olarak kutlayan bizim mesleğimizde bu şekilde davranmak maalesef  daha da yaygın.!!!

   Geneli hayatları boyunca bir yaraya merhem olmamışlar her hangi bir şekilde laf açıldığında veya yazılarında mesleklerinin geçmişi hakkında öylesine atarlar ki bu attıklarıyla Avcı hikâyelerindeki palavralarla, Halep’te askerlik yaparken kırk arşın atladığını söyleyene bile ferman okuturlar.

  İSLAM YALANI KESİNLİKLE YASAKLIYOR!!!

   Hangi konuda olursa olsun, kimler tarafından söylenirse söylensin bizim dinimiz yalan söylemeye asla ve asla izin vermiyor.!!!

   Yüce kitabımız Hazreti Kuran’ın Hacc,Zümmer ve Nur Surelerinde yalanın tarifi yapılarak bu fiilin işlenmesi kesinlikle yasaklanmaktadır.!

    Nebiler,Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) ‘a müminin günah işlemesini doğru bulmamasına rağmen beşerin şaşarak bazı suçları işleyebileceğini fakat asla ve asla yalan söyleyemeyeceğini belirtiyor.!

    Efendimizin Müslüman’ın yalan söyleyemeyeceğine dair mübarek Hadisi  Kenzü’l-Ummal ‘da yer alıyor.

   Bu konuda verilen bilgide Hz. Ebu Derda(A.S.)’ye “ Ya Resullullah Mümin hırsızlık yapar mı?”diye sorar.

   Efendimiz bu soruya verdiği cevapta ”Evet bazen olabilir” der.

   Sorularına devam eden Ebu Derda(A.S.)”Peki Mümin zina yapar mı?” diye sorar.

   Efendimizin in bu soruya verdiği cevap Ebu Derda’nın hoşuna gitmese de cevabı” Evet” olur.

   Ebu Derda’nın üçüncü sorusu ise “Peki,mümin yalan söyler mi?” olur.

   Nebiler,Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) bu soruya verdiği cevapta ”Yalanı ancak iman etmeyen kimse uydurur(Kenzu’l-Ummal,Hadis No:8994)”diye buyurulu yor.!!!

 Yüce dinimizin bu açık ve kesin emri ile birlikte etik kurallarının da yalanı kesin olarak ret etmesine rağmen yalan söyleyenlere bu yalanlarını kanıtlamaya davet ediyorum.!!!

   Mademki bu meslekte o kadar eskisiniz Aksaray’da 1973-78 arasında görev yapan efsane mülkiyeli Kaymakamı Yüksel Özden’le.

    Onun kurmay heyeti Uğuray Baloğlu,Arif Koçak ve Abdullah Karakaya,Şoförü Hasan Baba ve Bekçisi Mehmet Ağabey’le ilgili  bir hatıranızı anlatın.!!!

   Ihlara lı Şoför Ahmet ve arabasının akıbetiyle ilgili bir iki satır yazı yazın.!!!

   Ihlara vadisinin emektar müze bekçisi Durmuş dayı ile ilgili bir hatıranızı.

   Niğde Valisi Zekerriya Çelikbilekli ve İl Emniyet Müdürü Muzaffer Tunçbilek’le,Feridun Zeren’le,Ömer Kaşif Nalbantoğlu,Albay Cemal Küçosmanoğlu,Yüzbaşı Ahmet Durusu, Mehmet Kavhvecioğlu ile ilgili  bir hatıranızı yazın.

   Genelde Aksaray’ın özelde ise Ihlara vadisinin tanıtımı için yapılan Televizyon çekimini ve bu çekimler esnasında yaşananları anlatın.!!!

   Anlatamazsınız.!!!

  Çünkü bu olayların geçtiği ve bu kişilerin görev yaptığı zaman daha Gazetecilik mesleğine bile başlamamıştınız.

  O tarihte bu meslekte olmadığınız halde illa da mesleğe başlama tarihini geriye götürürseniz bir Molla Kasım çıkar hesabını sorarak sizi mos,mor yapar.

   Akla gelen tüm gereksizliklerle ve tüm insanlarla birlikte meslektaşlarımızın da her türlü yalandan kaçınması ve söyleyenlerinde tövbe ederek Yüce Mabudumuzdan kendilerini af etmelerini talep etmeleri dileğiyle.

   Meslektaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Bayramını tebrik ederim.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

(*) Peygamberimizin Müslümanların asla yalan söylemeyeceğine dair Mübarek Hadisi Şerifini” populüsthttp://www.sorularlaislamiyet.com/article/13110/peygamber-efendimiz-sav-benim-ummetim-zina-yapar-kumar-oynar-ama-asla-ve-asla-yalan-soylemez-demis-midir-ne-demek-bu-konuyu-biraz-acar-misiniz.html” sitesinden aldım.

   Emeği geçenlerden Mevla’mız razı olsun. Ali Genç.

 


10.01.2015 14:20:03

Ali Genç

40 Yıllık Gazeteciyseniz 30 yıl öncesinden bir hatıra yazında görelim!

40 Yıllık Gazeteciyseniz 30 yıl öncesinden bir hatıra yazında görelim!