2013 yılından bu yana, Hasan Dağı’nda birçok ulusal ve uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası yapıldı. Dolaysıyla Aksaray, Hava Sporları alanında, Türkiye’nin 80 ilinde ve Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarında yer alan bütün ülkeler tarafından yakinen tanınma fırsatı buldu. Çünkü Hasan dağı yamaç paraşütü için uçmaya elverişli, Türkiye’de 1. Dünya’da ise ilk üçün içinde yer almaktadır.

Aksaray’ı tanıtan şampiyonaları yapmak için Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu’ndan izin almayı ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu’na tasdık ettirmeyi başaran hemşerimiz; Türkiye Hava Sporları Federasyonu As Başkanı iş insanı Abdullah Kahraman, 10 yılda 9. Yarışma getirmiştir.

Aksaray’da yapılacak şampiyonanın 35 ülke televizyonlarından, yüzbinlerce insanın izlemesiyle seyirci sayısı milyonları bulmaktadır. Bu bir abartı değildir, Dünya Hava Sporları Federasyonu’ndan alınan ve Aksaray Valiliğine teslim edilen resmî belgeyle sabittir. Bundan daha iyi Aksaray ve Hasan dağı nasıl tanıtılana bilinir?

Hasandağın da hava sporları yapmak ve oksijen alma için büyün imlanlar mevcut. Halkımız, Türkiye’ye ve Dünya’ya, ciddi şekilde anlatılabilinsin. Aksaray halkına, sporun ve şampiyonanın yapıldığı duyurulsun. Uçuş alanına halkın oturup izleyeceği yerler yapıldığında ve çevre belediyeler de biraz yardım ettiğinde, Hasan dağı festival alanına döner ve on binler akın eder.

Hasandağı’nın festival dağına çevrilmesi, mahalli, ulusal ve uluslararası basının ilgisini sağlamaktan geçmektedir. Kurum ve kuruluşlarımız ilgilendiğinde basının ilgisi gayet kolay çekilecektir. Böylece Aksaray’da dağ turizmi, manevi, tarih ve sağlık turizmi hızla gelişecektir. Bütün bunların olması için kollektif çalışma yapılması gerekmektedir. Bu da Vali, Belediye Başkanı, siyasi iradeden geçer.

Aksaray Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Belediye Başkanımız Dr. Evren Dinçer, 2024 yılının 27 Temmuz- 2 Eylül tarihleri arasında ‘’Asya Şampiyonası ve/veya Türkiye Şampiyonasının yapılmasını istemektedirler. Bu isteklerinin yapılabilmesi için gereken bağlantı ve harcamaların, 5000 dolarlık ödülün nereden ve nasıl karşılanacağının garanti altına alınması ciddi önem arzetmektedir.

Aksaray Hava Sporları Spor Kulübünün üstleneceği ve Aksaray Gençlik ve İl Spor Müdürlüğünün sekreterliğini yapacağı ve Abdullah Kahraman’ın getireceği bu yarışmanın yapılabilmesi için 2024 yılı Nisan ayı içerisinde Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu tarafından kabul edilip yayınlanması gerekmektedir. Aksi takdirde başka iller veya ülkeler bu yarışmayı elimizden alacaklardır.

35 ülkeden gelecek 130 sporcunun yemekleri, kumanyaları, taşıma ve yatacak yerlerinin şimdiden ayırtılmasının yanında yarışma süresince görev yapacak 20 görevlininde yemekleri ile ulaşım meselesinin kararlaştırılması gerekmektedir.

Vali ve Belediye Başkanı, en kısa zamanda, ilgili kurum amirlerini, yarı kamu kurumu niteliğinde ki Sivil Toplum Örgütlerini, iş adamlarıyla yapacakları toplantıda görev bölümü veya görevlendirme yapmaları bu işi çözecektir. İlimizde, en az 10 firmanın bu yarışmanın finansını karşılamalarını bekliyoruz.

Daha evvel Vali Beye anlatılan, Kargın Köyünden Kalkış alanına bağlantı kuracak 2.500 metre yolun asfaltlanması ile kalkış alanında genişletme talebi olumlu karşılandığı için büyük memnuniyet yaratmıştı. Çünkü pilotların kalkarken karşılaşacakları risk ortadan kalktığı gibi, 2.5 kilometre yapılacak yolda iniş ve çıkışı 16 kilometre kısaltacağı için halk çok rahatça yarışma alanına gelerek gerçekten festival havasını estirecektir.

2015 yılından bu yana büyün şampiyonaları gerçekten destekleyen ve izleyen Milletvekili Cengiz Aydoğdu’da bugüne kadar olduğu gibi Temmuz-Ağustos’ta yapılacak Asya Şampiyonasında da gerekeni yapacağına inanıyor, yol göstermesini bekliyoruz.

 HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA

.

 


28.03.2024 05:56:00

Rasim Gül

35 ÜLKEDEN 130 SPORCUNUN KATILDIĞI, ASYA TUR ŞAMPİYONASI

35 ÜLKEDEN 130 SPORCUNUN KATILDIĞI, ASYA TUR ŞAMPİYONASI