30 Mart Mahalli seçimlerinde Türkiye geneliyle birlikte ilimizde de seçimin galibi Ak Parti olurken kamuoyunun temsilcileri olan Siyasilerin, Meslek Odalarının ve STK’ların istisnanın dışında kalanlarının geneli seçim süresince Aksaray’ın geleceği yerine kendi geleceklerini düşünmeleri.

    Bu şahsi çıkarların memleket meselelerinden önde tutulmasıyla 2004’den 2011’in 26 Mayısına kadar 4 defa verilen Aksaray’ımızın Tren hattına kavuşturulması konusunda net tarih ve istikbalimiz için gereken diğer hizmetleri alamayan Aksaray ise sahipsizliğiyle seçimin tartışmasız olarak mağlubu oldu.!!!

SİYASİLER, STK’LAR VE MESLEK ODALARI SEÇİMDE SINIFTA KALDILAR!!!

  30 Mart Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimleri öncesinde ilimizdeki siyasiler,Meslek Odaları ve STK’ların istisnanın dışında kalanlarının Aksaray’ın istikbali için tek vücut olamamaları nedeniyle Başbakan Erdoğan’dan Demiryolu hattının kesin ihale ve temel atma tarihiyle birlikte istikbalimizin olmaz ise olmazı olan diğer yatırımlar konusunda da kesin hiç bir söz alınamadı!!!

      Ak Partinin hükümet olduğu 2002’den bu yana yapılan genel ve mahalli seçimlerde 2002’den öncesinde olduğu gibi seçim ekonomisi uygulan masada yinede seçimler özellikle seçim öncesi yapılan mitingler  yeni yatırımlar ve daha önce verilen sözlerin gerçekleştirilmesi için bulunmaz bir fırsattır.!!!

      Bu seçimlerde ise Aksaray’ın Hükümetten alacağı yatırımların en önemlisi 2004,2009,2010 ve 26 Mayıs 2011’de sözü verilen Aksaray’ın 1 asırlık hayali olan demiryoluna kavuşturulması sözüne somut merhale kazandırılmasıyla,Aksaray’ın yapımı süren Ankara-Pozantı otobanından en az şekilde etkilenmesi ve  istikbalimiz için gereken  diğer yatırımlarını alınması için kesinlikle kaçırılmaması gereken bir fırsattı.!!!

OCAK’DAN BAŞLAYARAK 30 MART’A KADAR 2 GAZETEMİZDE AKSARAY’IN İSTİKBALİ İÇİN 12 KÖŞE YAZISI VE 4 ÖZEL HABER’LE ÇAĞRIDA BULUNDUM

    Bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilebilmesi için Yenigün ve Güncel gazetelerimizde” 20.01.2014 Pazartesi:1, 21.01.2014 Salı: 2,22.01.2014 Çarşamba:1,23.01.2014Perşembe:1, 03.02.2014 Pazartesi:1 yazımda

     11.02.2014 Salı:1 ve 19.02.2014 Çarşamba günü ise 1 köşe yazımda.

    13.03.2014 Perşembe Başbakan Erdoğan’ın Partisinin Aksaray Mitingini yaptığı gün 17.03.2014 Pazartesi ve 20.03.2014 Perşembe ve 21.03.2014 Cuma günü yaptığım özel haber ve köşe yazılarımla.

 ŞUBAT VE MART AYINDA 3 İNTERNET SİTESİNDE İSE YAYINLATTIĞIM 7 KÖŞE YAZISI VE 4 ÖZEL HABERLE İSTİKBALİMİZ İÇİN GEREKENLERİ YAZDIM

     03.02.2014 Pazartesi gününden başlayarak Aksaray Haberci,Aksaray Medya ve Haber Fark Net İnternet sitelerinde yayınlattığım 1Köşe yazımda, 25.02.2014 Salı günkü 1 köşe yazımda, Başbakan Erdoğan’ın Aksaray’a geldiği 13.03.2014 Perşembe günü ise yaptığım özel haber ve yazdığım köşe yazımda.

     17.03.2014 Salı ve 19.03.2014 Çarşamba günü yazdığım köşe yazılarımda,20.03.2014 Perşembe ve 21.03.2014 Cuma günü yazdığım özel haber ve Köşe yazımda Aksaray’ın istikbali için gerekli olan hizmetleri bıkmadan ve usanmadan ısrarla yazdımda, yazdım.

     İki gazetemiz ve 3 internet sitemizde yazdığım köşe yazılarım ve özel haberlerle genelde kamuoyuna özelde ise kamunun temsilcileri olan ilimizin iktidar ve muhalefet partileri, Meslek Odaları ve STK’larına çağrıda bulundum.

 YAZMAKLADA KALMAYIP SİYASİLER, STK’LAR VE MESLEK ODALARI’NIN YETKİLİLERİYLE BİRER BİR YAPTIĞIM GÖRÜŞMELERİMİZDEDE KENDİLERİNE BU HİZMETLERİN GEREKLİLİĞİNİN SEBEPLERİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİM!

    Yukarıda tarihlerini belirttiğim özel haberler ve köşe yazılarıyla birlikte ayrıca da geçen senenin Eylül ayından itibaren il merkezindeki siyasilerle Meslek Odaları ve birçok STK yetkilileriyle de birebir yaptığım görüşmelerimizde başta Aksaray’ın istikbalinin olmaz ise olmazı olan Tren yoluna  kavuşmamız olmak üzere Otoban dan en az şekilde etkilenmemiz için yapılması gerekenleri.

   Tıp fakültesi ve istikbalimizi için gereken diğer yatırımların gerçekleştirilmesi için iktidar ve muhalefetteki siyasilerle Meslek Odaları ve STK’ların kamuoyuna yapacakları açıklamalar ve ilgililer nezdinde girişimlerde bulunmalarını diledim.

   Kendileriyle görüştüklerimden Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan’ın Tren hattına kavuşturulmamız ve Otoban’ın etkisinden en az etkilenmemiz için hükümete 2 Haberle yaptığı çağrı.

    Başbakan Erdoğan’ın Aksaray’a geldiği gün Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş’ın ve MHP’nin kamuoyuna akseden demecinin dışında genel olarak siyasilerle Meslek Odaları ve STK’lardan kamuoyuna Aksaray’a yapılması gereken hizmetler konusunda akseden ciddi bir istekleri olmadı.!!!!!!!!!!

SİYASİLER,MESLEK ODALARI VE STK’LAR TEK VÜCUT OLSALARDI BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN TREN HATTIMIZIN İHALE VE TEMEL ATMA TARİHİYLE BİRLİKTE DUBLE YOLLARA ALT GEÇİTLİ İLAVE ŞERİTLERİN SÖZÜDE ALINIRDI

    Başbakan Erdoğan’ın Aksaray mitingini yaptığı 13 Mart gününden önce yazıp 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen’e ve Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar’a gereği için attım.

     Başkanlar tarafından alınan haberim medya organlarının tamamına düşülen ”Memleketimiz için” ibaresinin gereği yapılarak iki cemiyete bağlı tüm medya organlarında bu haber yayınlansaydı.

     Tüm Siyasiler ve Meslek Odalarıyla Sivil Toplum Kuruluşları tarafından gerekenler ısrarla yapılmış olsaydı 13 Mart Perşembe günü Başbakan Erdoğan’ın 26 Mayıs 2011’de sözünü ve başlatma talimatını verdiği istikbalimizin olmaz ise olmazı olan tren hattımızın ihale tarihiyle temelinin atılma tarihi sözünü mutlaka verirdi.

    Birlik olunmadığından Başbakan Erdoğan 3 sene önceki sözünü teyit etmekle yetindi.!!!!

VİLAYET, BELEDİYE, VEKİLLER, SİYASİLER, MESLEK ODALARI VE STK’LAR’IN BİRLİKTE YAPACAKLARI ORTAK ÇALIŞMALARLA BOŞA GEÇEN ZAMAN TELAFİ EDİLEREK İSTİKBALİMİZİN OLMAZ İSE OLMAZLARI OLAN HİZMETLERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ SAĞLANABİLİR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Seçim öncesi gerçekleştirilemeyenin bundan sonra başarılması ve boşa geçen zamanın telafi edilmesi halen mümkündür.

    Bunun için ise Vali Şeref Ataklı’nın koordinasyonunda Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,İlimiz Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz ve İlknur İnceöz’le İktidar ve muhalefet partilerinin başkanlarının,Meslek Odalarıyla STK’ların yetkilileri samimi işbirliği içine girmeli.

     Sağlanacak bu işbirliğiyle başta ilimizin istikbalinin olmaz ise olmazı olan Tren hattımızın en azından Aksaray- Ulukışla arası bölümünün teşvikler kalkmadan hizmete açılması.

    Otoban bitmeden Aksaray-Ankara ve Aksaray-Adana duble yolunun geçtiği tüm yerleşim birimleri içinde ve mücavir alanlarında yeterli sayı, genişlik ve yükseklikte tüm mal ve insanlarla araç ve hayvanların geçişini sağlayacak alt geçitlerinde olduğu birer yeni şeridin ilavesinin sağlanması.

    Tıp Fakültemizin açılması, Aksaray Kırşehir arası duble yolunun tamamlanması, Kapadokya Havalimanı ile Şehrimiz arasında yapımı devam eden yolun hizmete açılması için gönül ve iş birliğinin kurulması ve bu kurulan iş birliğinin istenen hedeflerin gerçekleşmesine kadar aralıksız olarak sürdürülmesi dileğiyle.

 

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


8.04.2014 00:00:00

Ali Genç

30 Mart`ın galibi Ak Parti, Mağlubu ise sahipsiz Aksaray!

30 Mart?ın galibi Ak Parti, Mağlubu ise sahipsiz Aksaray!