2019 yılı1919’un 100.Yıldönümü!!!

   Bu yüzüncü yıl bizim için birçok yönden önemli yıldönümüdür.

  Çünkü o sene Osmanlı’nın sonunu getiren ülkemizin işgal edilmesini de sağlayan Paris Barış konferansının başladığı yıldır.

    11 Nisan 1919 15`inci Kol Komutanlığı`na atanan Kazım Karabekir Paşa’nın  Mustafa Kemal Paşa`yı Şişli`deki evinde ziyaret ettiği ve birlikte milli mücadelenin tohumlarının atılmasının
    13 Nisan 1919 Kars’ın İngilizler tarafından işgal edilmesinin.

     19 Mayıs 1919 Yunan orduları İzmir`i işgal etmelerinin.

     Gazeteci Hasan Tahsin Müslüman bir hanımın başörtüsünü yırtan Yunan askerini öldürmesinin ardından işgalciler tarafından açılan ateşle öldürülmesinin.
   16 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Paşa, Samsun`a gitmek üzere Bandırma vapuru ile İstanbul`dan ayrılmasının ve 19 Mayıs günü Samsuna çıkmasının.
23 Temmuz 1919 Erzurum Kongresi başladı. Mustafa Kemal Erzurum Kongresi`ne başkan seçildi.

     4 Eylül - Sivas Kongresi tüm yurttan çağrılan delegeler ile başlamasının ve  Erzurum kongresi kararlarının kabul edilip manda yönetiminin kesin olarak kabul edilmeyeceğinin vurgulanmasının.ve bizim milletimizin imanıyla sonuçlanan zaferimizin temellerinin atılmasının 100. Yıl dönümü dönümüdür.

   Milletimizin son bir asırdaki gelişmelerin 100. Yıl dönümü olan 2019 Aksaray ve Aksaraylılar içinde i milattır.

   2019 AKSARAY’IN İKİNCİ VİLAYETLİĞİNİN 30. YIL DÖNÜMÜ

   2019’un bizim için ise iki asıl önemi var.

   Bu asıl önemin İlki Şehirlerin atası, yer yüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi,iyi insanlar ve zaferler diyarı,Selçuklunun şanlı başkenti şehirlerin atası  Aksaray’ımızın hiçbir zaman hak etmediğimiz,asla ve asla da hak etmeyeceği 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtulmasının 30. Yıl dönümü olmasıdır.

   İkincisi ise Aksaray’ın iki ilçelik esaretine çarptırılmasının ana müsebbibi olan olumsuzluğun ortadan kalkacağı ve tarihin tekerrürünün önleneceği yıl olacak olmasıdır.

  Çünkü 2004 yılından bu yana en yetkili ağızlar tarafından 7 defa sözü verilen Perşembe günü ise milletimizin adamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 30 Haziran’da ihalesinin yapılacağı açıklanan Aksaray-Ulukışla Tren hattımızın hizmete açılacağı yıldır.

    Perşembe günü 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Aksaray’ın kendisine verdiği  % 74 destekle ilk 5’in içine girmemizden dolayı hemşerilerimize teşekkür etmek için yaptığı miting e katılan hemşerilerimize ilimize son 13 yılda kazandırılan hizmetlerin yanında İstikbalimizin olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla Tren hattımız konusunda ise verdiği müjdede “Aksaray Ulukışla ihalesine Haziran`da çıkılıyor bu hat 2019’da hizmete açılacak!!!” Dedi.

    30 Nisan’daki Ak Parti  mitinginde hemşerimiz Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından diğer müjdelerle birlikte sözü verilen Tıp Fakültemizin de yüksek ihtimal ile hizmet vermeye başlayacağı 2019’da Aksaray çifte bayram ve düğünü bir arada yapacak.

     Yüceler ,Yücesi Mabudumuzun bu güzel günü görerek kara bahtımızı ak edecek trene binmesini dileyen herkesle   nasip etmesiyle birlikte ben en edna  kuluna da bu sevinci yaşamasını bahşetmesi dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

   


30.05.2015 15:26:03

Ali Genç

2019’a Ulaşmak

2019’a Ulaşmak