Aksaray Orman İşletme Müdürlüğü´nün 2018 yılında ,Aksaray´da Ağaçlandırma sahalarına (2.000.000) İki milyon fidan dikilmiş.2019 yılında da fidan dikimlerinin devam edilecek.Fidan Diken Eller Dert Görmesin.    

   Orman İşletme Müdürü Mustafa Uygun, Kılıçaslan tepesini yeşillendirmek için çalışmalarımız artarak devam ediyor, 

Bunu gerçekleştirmek ve Aksaray´ın yeşillenmesini sağlamak için hep birlik olmamız gerekmektedir. Bu konuda Aksaray´lı hemşehrilerimizden destek bekliyoruz.

Orman sevgiyle olur.Sevgiyle büyür, sevgiyle korunur.

  Ağaçlandırma yapılan  sahaların korunmasında,Aksaray´lılara büyük görevler düşmekte.

   68 Aksaray Kültür Derneği olarak Aksaray´da, yeşile hasret kaldık.                                                                

 1989 yılında tekrar Vilayet olduğumuzdan bu yana,belediye her mevsimde şehrin belirli yerlerine fidanlar dikti.Ama ne yazık ki,bugün çöl gibi bir Aksaray´da yaşıyoruz.Valilik,Belediye ve diğer Kamu Kuruluşları ve Aksaray´daki STK.lar ağaçlandırma çalışmalarına her zaman destek vermiştir ve vermeyede devam etmektedir.     68 Aksaray Kültür Derneği olarak Aksaray´ımızın bu durumu bizleride rahatsız ediyor..                          

      Ulu Cami yanından Kılıçaslan Tepelerinin görünüşüde çok kötü.Çıplak tepeler,boz tepeler.Halbuki Yemyeşil ağaçlarla dolu olsa?Ne kadar da güzel olurdu.Yeşile bakan gözler dinlenirdi.Dernek olarak ağaçlandırma için şehrin dinamiklerini harekete geçirmeye çalışacağız.

Daha yeşil bir Aksaray için,Aksaray´da bulunan tüm kamu ve özel kuruluşların desteklerini bekliyoruz.Fidanları beraber dikip,beraber bakacağız.Yıllar sonra dönüp baktığımızda;bir zamanlar bu fidanları biz dikmiştik diyebileceğiz ve mutlu olacağız                          

    .´´Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz´´ diyen Peygamberin Ümmetleriyiz.

Haydi Aksaray hep birlikte el ele daha yeşil bir geleceğe.

Fidan Diken Eller Dert Görmesin.


Tarih: 26.12.2018 14:21

Cemalettin Öztürk

2018 YILINDA AKSARAY´A 2 MİLYON (2.000.000) FİDAN DİKİLDİ

2018 YILINDA AKSARAY´A 2 MİLYON (2.000.000) FİDAN DİKİLDİ