Okurlarımın hatırlayacağı üzere 2018 Kasım ayında seçim var diye 3 ayrı yazımda belirttim. Çoğu kişi bana katılmadı. Nedeni ise Sayın Cumhurbaşkanı seçimler zamanında yapılacak, partililere 2019 seçimlerine iyi hazırlanın diye sürekli söylüyor diyenler oldu. Bu söylemler siyasi söylemlerdir, mahalli seçimlerden sonra genel seçim olmayacağını az çok siyasetin içinde olanlar çok iyi bilirler.

Ben Ak Parti´nin seçimleri 2018 Kasım ayında düşündüğünü biliyordum. Büyük kongre sonu ancak Kasımda olabilir düşüncesi hakimdi. Ancak MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli´nin İyi Parti´nin Ağustos sonunda altı ay süreyi tamamlayacağı için normal seçimlere katılma hakkı elde edecek olması bunu Eylül önüne çekti.

Dolayısı ile zaten seçim mevcut Ak Parti ve MHP ittifakının el altından düşündüğü bir seçimdi. Bunu iktidar partisi değilde MHP gündeme getirmeliydi. Gerçekten de söylediğimiz gibi oldu ve gündeme getirildi.

Yazımı kaleme aldığımda henüz iki liderin görüşmediler. Ama görüşme sonunda seçim kararı alınacak. Sayın Bahçeli İyi Partinin seçime girme hakkı elde edeceği tarihi bildiği için seçim tarihini Ağustos sonu olarak açıklamıştır.

Bir ay önce Naci Karaköy ağabeyle bir yerden gelirken siyaset konuştuk. Bende kendisine Kasım ayında genel seçim var, bunuda Sayın Bahçeli açıklayacak demiştim. Oda Cumhurbaşkanı seçimler normal tarihinde yapılacak diyor dedi.

Bende seçim tarihini Cumhurbaşkanı değil ittifakın ikinci lideri Bahçeli açıklayacak demiştim. Dün Sayın Bahçeli Ağustosta seçime gidelim diye Meclis konuşmasında açıklama yapınca Naci ağabey dediğin gibi oldu dedi.

Genel seçim öncesi yapılacak bir Belediye seçimlerinde sıkıntı olacağı için. Milletvekili ve Devlet Başkanlığı seçiminin arkasından yapılması sıkıntı yaratırdı. Eğer Belediye seçimlerinde de ittifak olacaktı, yada olmayacaksa iki parti seçimlerde karşı karşıya gelerek birbirlerini elbette eleştirecektir. Bu da ittifakın ruhuna ters olurdu.

Mesela Belediye seçimlerine Aksaray da iki parti girecek olursa, MHP Belediye Başkan adayı Haluk Şahin Yazgı sen güzel çalıştın mı diyecekti? Elbette eleştirecekti, kırılıp dökülmeler yaşanacaktı. Sonrada birlikte genel seçime gidilecekti, bu çok yanlış olurdu.

Birde mahalli seçimlerde iktidar partisi istediği sonucu alamaz. Bu dünde böyleydi bugünde böyle. Aday faktörleri öne çıkar, yakın akraba vesaire şeyler olur. O zaman seçmen partisine net olarak oy veremeyebilir. Buda genel seçime etki eder, bunu muhalefet farklı olarak kullanınca mutlaka bir kaç puan düşmesine neden olur.

İktidar partisi halkta gördüğü rüzgarı iyi değerlendirir. Şuanda Cumhurbaşkanı en iyi yerde olması nedeni ile bunu elbette değerlendirecektir. Bunu da en iyi şekilde değerlendirdiler ve seçim kararı alacaklardır.

Görünen o ki, büyük ihtimalle Aksaray da dört Milletvekili olacak. Bunun birisi ise kesin MHP´li olacaktır. Alınacak erken seçim kararı da bir paslaşma sonucu gündeme gelmiştir. İttifak ülkede en büyük başarı ile çıkacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın dünya da ki, konumu ve ülkemiz için yaptığı büyük liderlik devam etmeli. Devam etmesi içinde güçlü iktidara ihtiyaç vardır. Temennim bu ittifak yeniden güçlü bir iktidarla iş başına gelecektir. Ülkemizde artık Başkanlık konumuna girmiş olacaktır. Şimdiden erken seçim hayırlı olsun.


18.04.2018 00:04:04

Erdogan Kaya

2018 de seçim var dedik doğru çıktı

2018 de seçim var dedik doğru çıktı