Şansım geçen senenin ilk ayında dönmeye başladı.

  Yeri ve zamanı geldikçe sizlerle de paylaştığım gibi 2015 Ocak ayında başlayan güzel gelişmeler yıl boyunca da devam etti.

   Oluşan güzel gelişmelerle nice on yıllardır Aksaray´ımız ve yeryüzünün bu nadir kadim merkezine hizmet edenlerle ilgili dileklerim Başkan Yazgı ve arkadaşları tarafından pey der,pey yerine getirildi.

   Bu senenin Ocak ayından başlayarak?? Den İyi Olacak!? şeklindeki seri yazılarımda dile getirilenlerin tamamına yakını da pey der pey yerine getirilince Yaratanımızın izni ile 2015 gibi daha yarısında olsak ta 2016´da benim için mutluluk yılı olmaya aday!

   Yılın ilk aylarından itibaren sağlık ve diğer konulardaki elde edilen başarıların haberini alır almaz  sizlerle paylaştığım gibi istikbalimizin olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın sondan bir önceki  aşaması olan Etüt Projenin yapım işinin sözleşmesi DDY´nin yeni Genel Müdürü İsa Apaydın ?ın göreve başladığı 14 Nisan günü 25.dönem Aksaray  Milletvekili Nevzat Palta Bey tarafından kendisine imzalattırılmasıyla  proje hazırlama çalışması fiilen başlamış oldu..

    Şu anda Milletvekillerimiz ve Nevzat Patla ile diğer yetkililerimiz tarafından projenin yapımının yıl başından önce tamamlanabilmesi için girişimler aralıksız olarak sürdürülüyor!!!

    VİLAYETLİK YIL DÖNÜMÜ HABERİNİ YAZARKEN VE OKURKEN YAŞADIĞIM 2 MUTLULUK!

    Bu hafta ise 2 mutluluğu peşi,peşine yaşadım.

    Mutlu olmamı sağlayan gelişmenin ilki Aksaray´ımız için alınan sözler olurken,diğer ise sevdiğim bir ağabeyimizin oğlunun milletler arası bir göreve seçilmesiydi.

    Bu iki mutluluğu birer gün arayla yaşadım.

    Mutluluğun ilkini Aksaray´ımızın 1989´da 56 yıl süren  hiç hak etmediği,asla ve asla da hak etmeyeceği 2. İlçelik esaretinden kurtulmasını sağlayarak il olmamızı gerçekleştiren 3578 sayılı kanunun resmi gazetede yayınlanmasıyla 21 Haziranda  resmen il olmamızın başlaması haberini yazdığım 20 Nisan günü okuduğum haberlerden aldığım içimin içine sığmadığı müjdeyle yaşadım!!!

     Haberde Milletvekilimiz Doçent Dr Mustafa Serdengeçti´nin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan´la yaptığı görüşme ve bu görüşmede Vekilimiz tarafından iletilen meseleler konusunda Bakan Beyin olumlu yaklaşımının bilgisi veriliyordu.

     Haberde Vekilimiz tarafından iletilen geçen seneden bu yana yaptığım onlarca haber ve köşe yazısında dile getirdiğim.

      14 Nisan da yeni DDY Genel Müdürü İsa Apaydın Bey tarafından görevine başladığı gün ayağının tozuyla imzalanan Aksaray-Ulukışla Etüt Proje çalışmasının bu yıl içinde bitirilmesi ve ihalesinin 2017 de yapılması.

      E. 90 Karayolunun cazibesini Ankara-Pozantı Otobanının hizmete açılmasından sonrada  yitirmeyerek sürdürecek tedbirlerin uygulanması yönündeki yetkililere gereğinin yapılması yönündeki talimatıydı.

     Haberi yazarken yukarıdaki paylaştığım istikbalimizin olmazsa olmazı olan hizmetlerle ilgili verilen mutluluğu yaşarken yazdığım haberin yayınlandığı gün, yani okuyucuyla paylaşıldığı gün olan 21 Haziran Salı günü ise en kaz 40 yıllık hayat felsefem olan başkalarının sahip olduğu,kavuştuğu güzelliklere,iyiliklere,meşru mala,mevki ve makama gelmelerinin mutluluğunu kendim yaşamış ve kavuşmuşum gibi  üstümde oluşan sevincimin  bir kez daha bana yaşatılmasıydı.

     Bu haberde verilen bilgide inancımıza ve inancımızın gereği olan ibadetler ile kıyafetlere karşı olmayan tanıdığım bir kaç evrensel solcudan birisi olan kadim ağabeyim CHP Aksaray il başkanı Avukat Ali Rıza Toprak´ın mahdumu babasının mesleğini seçen Musa Toprak´tı.

   Verilen haberde Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Musa Toprak´ın çekişmeli geçen seçimin ardından  Avrupa Konseyi İnsan Hakları Danışma Kuruluna seçilmesiydi.

    Ülkemizin ilk defa hem de bir hemşerimiz olan yeğenimiz Musa Toprak tarafından Avrupa Konseyi İnsan Hakları Danışma Kurulunda temsil edilmesine şahsım veya oğlum Yunus Şammas oraya seçilmiş gibi sevindi.

    Değerli Milletvekilimiz Mustafa Serdengeçti  Hocamı istikbalimizin olmaz ise olmazları olan çalışmaların gerçekleşmesi için gösterdiği samimi çabalarından dolayı kutluyorum.

  Bu çalışmalarını hedefe ulaşıncaya kadar aralıksız olarak sürdürmesini il genel,yurt içi ve dışındaki 1 Milyon 300 Bin Aksaraylı adına diliyorum.

 Delikanlımız Musa Toprak ve onun şahsında ise Toprak ailesini de şahsım ve  hemşerilerim adına canı gönülden tebrik ediyor Türkiye ve Aksaray´ı en iyi şekilde temsil etmesini diliyorum.

    VALİ BEY İSTİKBALİMİZE UMUT IŞIĞI OLACAK!

    Vali Aykut Pekmez´in ilimize atanması ve göreve başlaması ile ilgili gelişmeleri medyadan takip edip buradan edindiğim bilgilerle oluşan ilk intibaımda belirten yazımda görevinde başarılı olmasını dileyerek, bu başarılarından sonra her hangi bir vesile ile ilimizden ayrıldığında kendisini övecek yazıları yazdırmasını dilemiştim.

    Çarşamba günü 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti olarak kendisine yaptığımız Hoş geldin ziyaretinde Başkanımız Ali Südemen ve üyelerimizle Vali Bey arasında geçen karşılıklı samimi diyaloglarla kendisinin uzunca bir zaman ilimizde görev yapması halinde istikbalimize ışık olacağı intibaını edindim.

    Bu intibanın teoriden pratiğe ulaşması dileğiyle kendisine  şehirlerin atası,iyi insanlar ve zaferler  diyarı Aksaray´ımızdaki görevinde başarılar diliyor,başarılarının ivme kazanması için 40 yılı aşan Aksaray´la ilgili bilgi birikimimle yanında olacağımı da bilmesini istiyorum.

     Cuma´nız mübarek olsun.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.   


Saliha Toprak
24.06.2016 16:15:13
Teşekkür ederim değerli kardeşim. İyi ki varsınız. Sevgilerimle. ..

Ali Rıza TOPRAK
24.06.2016 19:08:05
Sevgili Ali Genç, politik isimlerle Aksaray yararını birleştiren güzel bir yazı. Zaten öncelikle dini konularla iç içe de olsa Aksaray olmayınca olmuyor.Tebrik ederim, teşekkür ederim.

Ali Genç
25.06.2016 13:16:12
Allah(C.C.) sizden razı olsun ve sizleri rızasına kavuşan kullarından eylesin. Değerli Ali Rıza ağabey ve değerli Saliha kardeşim medarı iftarımız olan bir delikanlının anası babası olmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Ülkemizle Aksaray´ımıza bu milletler arası başarıyla yaşattığı mutluluk için ise Musa kardeşimi tebrik ediyorum.

24.06.2016 07:24:57

Ali Genç

2 Farklı Sevinç ve 1 Ziyaretle Oluşan Umut Işığı!

2 Farklı Sevinç ve 1 Ziyaretle Oluşan Umut Işığı!