Kişi hem eleştirir,hem de eleştirdikleriyle mutlu olur mu?

Tabii ki olmaz!

Beni mutlu eden eleştirdiklerim değil, bu eleştirileri not ettiğim toplantının finalindeki olanlardı!

Finaldeki güzel gelişme sadece beni değil mefkure sahibi herkesi mutlu etti.

İzninizle önce Cuma günü yazdığım ve devamını bu gün yazacağımı belirttiğim eksilerin kalanlarını yazayım!

ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNİ RAHATLATMANIN YEGANE ÇARESİ BELEDİYE ÖNÜNDEKİ PARK İLE KENT MEYDANININ ALTININ TAMAMININ  KATLI YER ALTI OTO PARKI YAPMAKTIR!!!

   Başkan Yazgı´nın göreve başladığının ilk ayında çeyrek asırlık Belediyeciliğim ve 40 yıllık gazeteciğimle yarım asrı aşan ömrüm boyunca oluşan tecrübelerimden faydalanarak Amerika yı yeniden keşfetmekle zaman geçirmemesi için günlerce süren seri yazılarımla başarılarına katkıda bulunmak istedim.

  Bu yazılarımdan birisinde kendisine yapacağı çalışmaların en önemlilerinden birisinin çarşı içinde yol kenarlarına park eden araçların buradan kaldırılmasıyla şehir içi trafiğin nasıl rahatlatılabileceğini belirtmiştim.

  Bu konudaki bir diğer yazımda ise bu çerçevede orta vadede imar planında bulunan geniş yolların zaman geçirilmeden açtırılarak  mevcut yollardaki yoğun trafiğin buralara aktarılarak trafiğin rahatlatılmasını.

  Yine orta vadede yapılacak bir planlama ile başkent Ankara gibi şehrimizin tamamını çevreleyecek   Çevre yollarının ve belirli güzergahlarda çalışacak hafif raylı sistemlerin planlanması gerektiğini.

    Kısa vadede ise şehir içine giren araçların rahat seyri seferi için yolların sağ ve sollarına par eden araçlardan arındırılarak tamamının kullanılmasının sağlanabilmesi için Belediye önündeki Park ile Kent meydanın tamamının altının çok katlı oto park yapılmasında olduğunu belirtim.

  Dileğim zaman geçirilmeden bu aklın gereği olan önerilerimin değerlendirilerek teoriden pratiğe çevirtilmesiyle şehir içi trafiğinin rahatlatılmasıdır.

MAHALLE SINIRLARININ BELİRLENMESİ VE SOKAKLARIN NUMARALANDIRILARAK  GEÇMİŞİMİZİN YOK EDİLMESİYLE TARİHİ ESERLERİMİZİN KATLİAMINA SEYİRCİ KALINMASINI TARİH AF ETMEZ!!!

   Yine birçok yazımda ve Başkan Yazgı´nın yanı sıra Başkan yardımcıları ve birçok Belediye Meclisi üyesi ile paylaştığım dileğim ise dünyanın bir elin parmaklarını geçmeyen kadim şehirlerinden olan  geçmişinin bu eskiliğiyle şehirlerin  haklı olarak atası olan Aksaray´ın bu geçmişi ile çelişen akla ziyan garabetin ortadan kaldırılmasıydı.

  Can dostum kardeşim Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli ile dönemin Belediye başkanı Taki beyin emri ile kurucusu olduğumuz ve 1979-89 arasında kesintisiz olarak 10 yıl şefliğini.

   Ahmet Er´in Başkanlığında ise Basın-Yayın Turizm ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü haline getirip 2 yıl´da müdürlüğünü yaptığım birime bağlı olarak daha önceleri nüfus sayımları için kurulup sayım bitince kapatılan 1985´de ise  kurarak nüfus sayımından sonrada kapatmadığımız Numarataj Servisini daimi bir servis haline getirdim.

   Bu servisle Aksaray tarihinde ilk defa tüm mahallelerimizin sınırlarını İmarla iş birliği yaparak belirleyip cadde ve sokaklarında kullanılan mevcut isimlerini muhafaza ederek geri kalanlarını ise isimlendirerek Belediye Meclisinden de ilk defa kararını çıkartıp mülki amirine de onaylatıp  resmileştirdim.

    Osman Ertuğrul´un döneminde ise akla ziyan bir kararla bir kısmı doğru olsa da geneli için tarihi perspektif umursanamadan yapılan yeni mahalle sınırları tespiti ile Selçuklu ve Osmanlı ile Cumhuriyet dönemindeki sınırlar hallaç pamuğu gibi atılarak geneli tarihimizden ilham alan sokakların ise tamamı sanki Aksaray´da insanlar değilde  Androidler yaşıyormuş gibi numaralı hale getirilerek geçmişimizle ilişkimiz tamamen kesildi!!!

    Tarihimiz ve  bu tarihimize şan veren ecdadımız adına dileğim bu akla ziyan mahalle sınırlarını belirleyen yanlışlığın düzeltilmesi ve isimleri kaldırılan sokakların yeniden isimlendirilerek,geriye kalanların ise  Tarihimizdeki dini,milli hizmetlerde bulunanların isimlerinin verilmesinin sağlanması.

   Bu akla ziyan aymazlıkla sürgüne gönderilen daha sonra ise kepçelere havale edilen Şifahane katliamını yapanların idari ve hukuki yönden cezalandırılarak ecdadın kemiklerinin sızlatılmasının telafi edilmesidir!!!

TANITIMDA GÖRDÜĞÜM 2 EKSİKLİĞİDE BAŞKAN YAZGI İLE GÖRÜŞTÜĞÜMDE ONA AÇILAYACAĞIM

     Toplantıda tespit ettiğim iki olumsuzluğu ise nasip olursa Başkan Yazgı ile yüz,yüze görüştüğümde kendisine anlatacağım.

     FİNALDEKİ MUTLULUK!!!

    Başkan Yazgı´nın artılarının eksilerinden misli misline fazla olduğu 2 yıllık icraatlarını anlattığı tanıtımın sonunda ise hazzına doyulmaz 2 mutluluk yaşadım.

    Mutluluğumun 1. sebebi daha önceki buna benzer toplantıların bitimindeki alışık olunan Frenk uygulaması kadeh kaldırılarak yapılan alkollü içkili final yerine tanıtıma milli ve yerli geleneğin gereği yapılarak önce  akşam Namazı için ara verilmesi.

    Yine Frenk gelenekleri gereği kadeh kaldıran il başkanlarının aksine milli ve yerli uygulamayla akşam Namazının cemaatle kılınmasında imamlığın Ak Parti il başkanı Eczacı Abdul Kadir Karatay tarafından yapılmasıdır.

    Milletimizin inancına uygun finalin gerçekleştirilmesinde benim ve tüm mefkure sahiplerine bu 2  mutluluğu yaşatan Başkan Yazgı ve Karatay´a şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.

   Cuma  ve bugün bilgilerine sunduğum olumsuzlukların pey der,pey ortadan kaldırılması.

    Bunlarla Başkan Yazgı ve ekibine içinde bulunduğumuz 3. yıl ve daha sonraki yıllarda başta seçim beyannamesinde belirtilen vaatleri olmak üzere daha yaşanabilir bir Aksaray´ı oluşturacak hizmetleri en kısa zamanda gerçekleştirmeleri dileğiyle başarılar diliyorum.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

 


16.05.2016 09:30:49

Ali Genç

2 Eleştiri ve Mutluluk

2 Eleştiri ve Mutluluk