Geçensene 15 Hazıran günü 1990-93 yılları arasında can dostum kardeşim ve meslektaşım Gazeteci Yazar merhum Çapan Tekeli ile birlikte.

    1994-99 arasında ise tek başıma,2000 yılında ise 2015 yılına kadar vilayetlik yıldönümümüz kurumsal olarak sadece bir defa memleketimizin hayırlı evladı,iki elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçilerinden Eğitimci-Yazar Orhan Aydın ağabey tarafından.

   Yine  2001 den günümüze kadar ise aralıksız olarak tek başıma 3 yıl 1989 yılındaki 2. Vilayetliğimizi sağlayan 3578 sayılı kanun TBMM´sinde kabul edilişinin,kanunun resmi gazetede yayınlanmasının ve ilk valimiz merhum Rıdvan Yenişen´in göreve başlamasının yıl dönümlerini.

   2008´den başlayarak ise 1920´deki ilk ilçelikten kurtulmamızı sağlayan 40 nolu kanunun BMM´sinde kabul edilmesinin,ertesi yıl 21 Mart günü resmi gazetede yayınlanmasının.

   1933´ün 20 Mart´ında 2197 sayılı kanunla yeniden ilçe yapılmamazın,bu kanun  aynı yıl 27 Mayıs günü resmi gazetede yayınlanmasının ve 1 Haziran günü ise fiili olarak uygulanmasının yıl dönümlerini aralıksız olarak yaptığım haberler ve köşe yazılarıyla gündemde tuttum.

  2014 yılında ise bir müjde aldım.

  Bu müjdee 25. Yılımızda kutlamaların vilayet tarafından yapılacağıydı.

   Bunu Aksaray´ın birinin bin olması konusundaki samimiyetine 2011´den günümüze kadar  defalarca şahit olduğum İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Mustafa Doğan Beyden aldığımda bu günümüzün  kurumsal olarak sahiplenmesinden dolayı çok mutlu oldum!!!

   Mustafa Bey kutlamanın 15 Haziran´da yapılacağını söylediğinde o gün kanunun kabul edildiğini,bu kanunun  21 Haziran günü resmi gazetede yayınlanarak resmileşmesine rağmen ilçeliğimizin devam ettiğini.

     İlk Valimizin göreve başladığı 15 Ağustos´un fiilen vilayet olmazının yıl dönümü olduğunu bu nedenle resmi kutlamanın ilk valimizin göreve başladığı gün olmasının doğru olacağını belirterek kutlamanın bu nedenle 15 Haziranda değil, 15 Ağustos´ta yapılması gerektiğini söyledim.

    Bu bilgilendirmemden sonra  Mustafa Bey benden konuyla ilgili belge,bilgi ve fotoğraflar istedi.

    Dileği üzerine 1. ve 2. Vilayetlik mücadelelerini ve bu mücadelelerin nasıl yapıldığıyla alakalı bilgi ve belgeleri, bu çerçevede Aksaray´ımızı 2. İlçelik esaretinden kurtaran 15 Haziran 1989 günü kabul edilen 3578 sayılı kanuna kadarki perde önü ve arkası çalışmaları.

   Yani 6 yıl boyunca dönemin Başbakanı,8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ve hemşerimiz 2 defa Devlet bakanlığı  yapan,Ankara´nın ilk Büyük Şehir Belediye Başkanı merhum  Mehmet Altınsoy´un birlikte geliştirdikleri ortak stratejiyle yaptıkları istikrarlı çalışmanın kamuoyunda bilinen ve bilinmeyenlerini.

    Tüm dışlanma,azarlanma ve imkansızlıklara rağmen Aksaray Gazeteciler Cemiyetinin 1987´nin Ramazan Bayramı gazetesiyle 1980 Genel Nüfus Sayımı sonuçlarına göre tarafımdan düzenlenip,1985´de ise yeniden güncellediğim belgenin verdiği ilhamla ilk kıvılcımı yakmamızı.

   Bu ilk gazetemizle başlayıp kanunun kabul edilmesine kadar aralıksız olarak 2 yıl boyunca Basında sürdürdüğümüz istikrarla ve fedakar çalışmaları.

   Bu çerçevede Aksaray, Ankara ve İstanbul´da merhum Çapan Tekeli kardeşimle birlikte ve münferiden ikimizin yıl dönümlerinde  isimlerini  verdiğim bir çok arkadaşımızın da desteğiyle ayrı,ayrı yürüttüğümüz vilayet olma mücadelemizle kamuoyu oluşturma çabamızı.

     Yine 1983´ün Ekim ayının 3. haftasında Rabbimizin bu satırları yazan yeryüzünün en edna kulununda ilk vilayetliğimizin gündeme geldiği Mitingi objektifiyle tespit etmesiyle başlayan çalışmanın perde önünü ve arkasını ?Aksaray´ı Nasıl Vilayet Yaptık ?? başlığı altındaki çalışmamızın özetinin de, özetini belirten yazımı kendisine attım.

    Ramazan´dan 1 gün önce ise kendisiyle müdürlüğün bahçesinde 1 saat süren görüşmemizde  ona attığım yazı ve fotoğraflar hakkında teker,teker izahatta da bulundum.

     Mustafa Bey ile  yüz, yüze görüşerek veya telefonla yaptığımız görüşmeler,hatta programın yapılacağı  hafta boyunca da beni bu konuda aradığında veya ben kendisini aradığımda  bu mücadeleyi başlatıp hedefe ulaştıranlarla başaranları!!!

   Başarıdan sonrada 25. Yıl kutlama programında22.,23.ve 24 dönem ilimiz Milletvekili Ali Rıza Alaboyun Beyinde belirttiği gibi çeyrek asır boyunca konuyu sürekli olarak yaptığım özel gün haberleriyle, ilgili ve yetkililere her yıl 8 defa attığım yüzlerce cep telefonu mesajıyla gündemde tutan tek kişi olarak kendisine yardımcı oldum.!!!

     Kutlamalardan haftalarca önce Valimiz Şeref Ataklı Beyden randevu alarak bu mücadeleyi yapanlardan tek yaşayan olarak belgeler ve fotoğraflar üzerinden kendisine bilgi verdim.

 BELGE VE BİLGİLERE RAĞMEN ZORLA

 VİLAYETİN BAŞARISINA ORTAKLAR ARANDI!!!

    Merhum Özal,Altınsoy,Daldal ve Tekeli ile birlikte benim vesikalık fotoğraflarımı da sayarsak Vilayetlikle ilgili bastırılan broşürdeki 15 Gazete kupürü ve fotoğraflar ile yine bu broşürdeki bilgilerin tamamına yakını tarafımdan Mustafa Beye verilmesine rağmen hangi akla hizmettir bilinmez zorla başarıya yeni ortaklar arandı.!!!

 VİLAYET OLMAMIZDAN 17 VE 18 SENE SONRA YAZILANLARLA KANUNUN ÇIKACAĞININ KESİNLEŞMESİ VE TÖREN HABERLERİNİN KUPÜRLERİ AKLA ZİYAN BİR UYGULAMAYLA VİLAYETLİK MÜCADELESİNE KATKI VEREN(!) HABERLER  OLARAK  KONDU!!!

     Basılan broşürde benim verdiğim belge ve bilgiler ,fotoğraflarla gazete kupürlerinin yanında Aksaray´ın vilayet olacağının kesinleşmesinden sonra ve ilk valimizin göreve başlaması törenlerinin yapılmasıyla ilgili olarak bazı mahalli gazetelerde yayınlanan kupürleri de akla ziyan bir uygulamayla vilayetlik mücadelesi(!) haberleri gibi verildi.!!!

    Bunlar yetmiyormuş gibi birde Vilayet olmamızdan 17 ve 18 yıl sonra yazılan yazılarda mücadele yazıları imiş gibi broşüre inadına monte ettirildi.!!!

HALEPTE ZORLA 40 ARŞIN ATLATANLARIN VİLAYETLİK MÜCADELESİNİ YAPANLARA YAŞATTIKLARI 2 AY SONRA KENDİLERİNE YAŞATILMASINA BİZZAT ŞAHİT OLDUM !!!

    Yapılan tören için bastırılan büroşür ve  tanıtım bantında Vilayetliğe emek verenlerin tamamı ile birlikte benide birer figuran gibi gösterdiler.

   Törende benimle birlikte ilk kıvılcımı yaktığımız Cemiyetin Kurucu Başkanı Gaçeteci-YazarAhmet Erbaş ağabeyde vardı ve bize yapılan törende bir tek kelam bile ettirilmedi!!!

    25. Yıl pastasının kesilmesinede bizlerin vesilesiyle oluşturulan makamlara gelenler ikimizin çağırılmasına bile tenezzül etmeyerek dışladılar.

    Ahirette yapılan haksızlığın cezasını  İlahi adalet gereği vermeleri mutlak olanlara Ulular,Ulusu Yaratanımız yaptıkları haksızlığı 2 ay sonra yüzlerinede söylediğim gibi kendilerine bizzat benim yanımda yaşattı!!!

   Bu törenin yapılmasından 2 ay sonra bize bunu yaşatanlara 16 Ekim günü İstanbulda yapılan 2. Aksaray Tanıtım Günlerinin ertesi günü kendilerinin bizzat şahit olduğum sammi çabalarıyla hak etmedikleri bir şekilde yaşamalarına Cenab-ı Allah(C.C.) ben edna kulunuda şahit etti.

   Oysa1. Tanıtım günü gibi 2. Tanıtım program içinde dişlerini tırnaklarına geçirerek tüm samimiyetleriyle çabaladıklarına bizzat şahit olduklarıma ertesi gün sosyal medya üzerinden ve  konuyla ilgili yapılan haberlerde hak etmedikleri eleştirilere muhatap olarak bana ve  vilayet olmada emeği geçenlere yaptıkları haksızlığın karşılığını 2 ay sonra kendileri gördüler.!!!

   Hiç kimseye haksızlık yapılmaması, yapılanların ise en kısa zamanda telafi edilerek emeği geçenlerden özür dilenmesi ve Vilayetliğimizin kıyemete kadar devam etmesi için herkesin elinden gelen maddi ve manevi katkıyı vermesi dileğiyle Cumartesi günü idrak edilen fiilen il oluşumuzun 26. Yıl dönümü kutlu olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


17.08.2015 11:57:30

Ali Genç

2 Ayda Gerçekleşen Ilahi Adalet

2 Ayda Gerçekleşen Ilahi Adalet