15 Haziran Perşembe´den devam.

      Şehirlerin atası, yer yüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan onlarca ilklerle teklerin merkezi iyi insanlarla ,zaferler diyarı,3 semavi dinin merkezi, Selçuklunun şanlı başkenti Aksaray´ımızın hiçbir zaman hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtarılmasını sağlayan  3578 sayılı kanunun TBMM´sinde kabul edilişinin 28.Yıldönümü olan 15 Haziran Perşembe günü  bu esareti sonlandıran siyasetçileri yazmıştım.

   Bu gün ise 1983-87 arasındaki bu konudaki gelişmelerin dolaylı olarak içinde olanı olarak yapılanları bilen,1987´nin Ramazan Bayramı gazetesinde ise elimdeki belgenin verdiği ilhamla kamu oyu oluşturmak için başlatılan  çalışmanın kıvılcımının çakılmasına vesile olan ve  bayrağı burca dikinceye kadarda  can dostum, kardeşim Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli ile birlikte devam ettiren ve 1990´dan 93´e kadar Çapan kardeşimle, O zamandan şimdiye kadar ise zinde tutulmasını tek başına sağlayan olarak diğer emekleri olanları da ahde vefanın gereği birinci ağızdan kamuoyunun bilgilerine sunuyorum.

     Ankara´daki siyasi temaslarımızı yapmamızda bize her türlü lojistik destek sağlamasının yanında samimi arkadaşı olan Başbakanlık Koruma Müdürü Musa Öztürk´le görüştüren Ankara Gümrük Muhafaza Baş Müdürü Beyhan Gürün, Merhum Çapan Tekeli kardeşimi Beyhan Beyin ricasıyla TBMM´sinde ayak üstü de olsa vilayet yapılacağımız sözünün teyidi için  merhum Özal ile görüştüren Başbakanlık Koruma Müdürü Musa Öztürk.

    Yayınlarımıza verdiği kutlama mesajlarıyla destek olan dönemin Aksaray Belediye Başkanı Emin Gürün ve Papatyalar Derneğinde Semra Özal ve Bakan eşlerini vilayet olmamız hakkında bilgilendiren Yardım Sevenler derneği Başkanı Eczacı Dilek Tolga Terzioğlu.

     Beni İstanbul´daki hemşeri iş adamlarımıza teker, teker götüren, kendisinin katkılarının yanında  Ermeni hemşerimiz Aram Piran´da dahil birçok işi adamımızdan kutlama mesajı almamızı sağlayan İş adamı Mithat Gürsoy.

    Yine Ankaralı İş adamı hemşerimiz Süleyman Balçık ta hem yayınlarımıza  hem tebrik mesajlarıyla sağladığı, hem de kanunun kabul edildiği 15 Haziran günüde benimle birlikte TBMM´sindeydi.

    Aksaray´da İş adamı Orhan Ağaçlı ve İbrahim Özel başta olmak üzere diğer birçok iş adamımızda gazetelerimizin yayınlanmasını bayram tebrikleri ve diğer mesajlarıyla desteklediler.

     Gazeteci-Yazar Ahmet Erbaş ağabey Vilayet kıvılcımını yaktığımız Aksaray Gazeteciler Cemiyetinin başkanı olarak attığımız bu manşetimizi tamamlayan haberleriyle, Gazeteci Mülazım Erdoğan, Gazeteci İzzet Düzgün, Gazeteci Mehmet Yıkmış, Gazeteci Lokman Sanlav´da karınca kararınca kamu oyu oluşturmak için yaptığımız yayınlara sağladıkları manevi destekleriyle.

    Gazeteci-Şair Yaşar Akbaş arabasıyla çöl ve su üstü köylerindeki 2 günlük çalışmalarımıza sağladığı lojistik destekle.

      Gazeteci Mahmut Sabah, Gazeteci Cengiz Kalluç, Gazeteci Abbas Satır, Gazeteci Ramazan Durmuş, Gazeteci Esin Ünal, Gazeteci Latif Yıldız, Gazeteci Erkan Yiğit. Kamuoyu oluşturmak için yaptığımız yayınlarda maddi ve manevi olarak yanımızda oldular.

     Ankara Büyük Şehir Belediye başkanı Mehmet Altınsoy ve  dönemin Ankara Büyk Şehir Belediye Aksaraylı Daire Başkanı ?Alman Kadir? lakaplı Hesap İşleri Daire Başkanı Kadir Demirkan, İmar Dairesi Başkanı Ömer Ağaçlı başta olmak üzere  diğer Daire başkanı olan hemşerilerimizin tamamı.

   Şu anki Medaş binasının şantiye şefi Faruk Kadri Dündar, Aksaray´a o zamanki bağlı olan Ağaçlı(Günümüzün Gülağaç ilçesi) Belde Belediye Başkanı Cahit Koca ve Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen başta olmak üzere diğer Belde Belediye başkanları.

      Yine Aksaray´ın o zamanki Doktor ve Eczacılarının tamamına yakını kamuoyu oluşturmak için çıkarttığımız gazetelere verdikleri bayram tebrikleriyle diğer samimi hemşerilerimiz gibi vilayet olmamıza katkı sağladılar.

    Bizzat isimlerini ve kurumlarını belirttiklerimin dışında ilimizin hiçbir kurumunun ve amirleriyle çalışanlarının, merhum Çapan Tekeli ile ortak büromuzda yanımızda çalışanlarında.

    25. Kutlama törenleri videosuna ve el broşüründe kullanılan bilgi ve malzemelerin %80´i benden alınmasına rağmen bunların sergilenişinde ve hazırlanan broşürde kaynak kişi olarak ismimi kullanmayanlarında.

   Akla ziyan şekilde vilayetin gerçekleştirilmesi konusunda bir iğne ucu kadar bile emeği olmamalarına, vilayet olmamızdan onlarca yıl sonra yazdıkları yazılar sanki vilayet olmamıza katkı gibi  gösterilip hazırlanan video ve broşüre yamalananlarında! tören esnasında kesilen25.yıl pastasının kesimine de orada olmamıza rağmen Cemiyetimizin Kurucu Başkanı Ahmet Erbaş ağabeyle beni davet etmeyenlerinde.

   Aksaray´da o zamanki görev yapan ve şu andaki tüm atanmış ve seçilmişlerde dahil isimlerini saydıklarımızın dışındaki hiçbirinin ve o zamanki medya mensuplarıyla günümüzdeki medya mensuplarının da vilayet olmamızda iğne ucu kadar bir katkıları yoktur.

MAHMUT ÖZTÜRK AKSARAYIN VİLAYET OLMASINDA DİREK,MEMİŞ AKININ İSE HİÇ BİR KATKISI YOK

    İki dönem yaptığı milletvekilliği esnasında Aksaray´a gerçekleştirilmesini sağladığı yüzlerce hizmetiyle ilimizin iki elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçileri arasına bileğinin hakkıyla giren Mahmut Öztürk´ün vilayet için yaptığımız yayınlarda bize sağladığı lojistik destek dışında Aksaray´ın vilayet olması için kanun teklifi vermiş olsa da fiilen Aksaray´ın vilayet olmasında veya vilayet ligin gündeme getirilmesinde, komisyonlarda takibinde Mecliste ve medyada   istikrarlı bir çabası yoktur.

      1989-94 yılları arasında Atatürk bulvarının Ulu ırmak ceza evi arasını ve Cumhuriyet bulvarının tamamının hizmete açılmasını, geniş manadaki 18. Madde uygulamasıyla şehrimiz imarına yaptığı katkı, atıl vaziyetteki gazhaneyi Tiyatro salonu haline getirmesi de dahil bir çok güzel hizmetleri gerçekleştiren dönemin Belediye Başkanı Memiş Akın´ında Vilayet olmamız konusunda direk ve dolaylıda olsa iğne ucu kadar bile bir katkısı yoktur.

KATKISI OLANLARIN KİMİN HANGİ KATKIYI SAĞLADIĞINI BİLEN OLARAK YAZDIKLARIMI, GEREĞİNDE ŞAHİTLERİYLE VE DİĞER SOMUT BELGELERİYLE KANITLARIM AKSİNİ SÖYLEYENLERDE KANITLAMALI!

   Her haber ve köşe yazımda Yüce kitabımız Hz. Kuranın Zilzilal Suresindeki Zerre kadar sevap ve günah işleyenlerin bunun karşılığının verileceğinin bilinciyle ve daima zahiriye göre gerekeni yapma düsturuyla 1. derecede cürmüm kadar Aksaray´ın vilayet olması çalışmalarının başlatılması ve sonuçlandırılmasına kadarki katkıda bulunduğum ve şahidi olmamdan dolayı katkısı olan ve olmayanları yazdım.

    İşi hukuk ve idari yönden resmiyete dökmem veya başkaca kişi ve kurumlarca bunun yapılması halinde diğer onlarca yayın ve bu kadar somut belgelerin yanında bu kutlu mücadeledeki  katkılarını yazdıklarımdan yaşayanlarında şahitlikleriyle yazdıklarımı ispat ederim.

    Aksini söyleyenlerinde bunu o denemdeki katkılarını yaşadıklarıyla ve emeği olanlarla hatıralarını da, kimin neye katkısı olduğunu da somut şekilde şahit olanlarıyla kanıtlamaları gerekir.

    Fakat mümkün olmadığından/olamayacağından kamuoyundan ve haksız yere isnatta bulunduklarından özür dileyip Mevla´mızdan da aflarını dilemeliler veya ısrar ediyorlarsa hem bu dünyadaki hukukun vereceği, hem de idari olarak verilecek maddiyle manevi cezalarına ve ahiretteki cezaya da razı olsunlar.

     Hakkımız olan maddi ve manevi hizmetlerin alınmasıyla vilayetimizin kıyamet kopuncaya kadar her yönüyle büyüyerek gelişerek payidar olmasını Mevla´mızdan niyaz ediyorum.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

   

 

 


Çapan Karacaer
19.06.2017 23:07:50
Sn ALİ GENÇ Dernek başkanlığım döneminde basında üniversite kurulacak 17 il arasında AKSARAYIN olmaması üzerine dernek çalışmalarımzda kamu oyu oluşturup AKSARAYINDA bu iller arasuında olması gerektiğini her toplatılarımızda bher konuşmalarımızda dile getirdik.Bunu AKSARAYDA tiyatro salonunda düzenlediğimiz konferanstada dile getirdiğimizi hatırlarsın.Yine o dönemde hemşehrimiz rahmetli sn erdoğan Arıbaşla dönemin cumhurbaşkanı sn SÜLEYMAN DEMİRELDEN randevu alıp Halil başı da yanımıza alarak milletvekilimiz sn HALİL DEMİR le birlikte hem üniversite hem aksarayın o günkü su problemini duble yol ve aksaraya bir demiryolunun şart olduğunu sn SÜLEYMAN DEMİREL E birebir anlattık.O günkü kanallarda haber olarak da verildi.Heyet olarak sn SÜLEYMAN DEMİREL LE çekilmiş resimlerimiz de bunun belgesidir.Halil Demir mütevaziliğinden bunu kullanmadı bile. bilgilerinize. üniversiteden bahsederken bizdende bahsedebilirdin

ALİ GENÇ
20.06.2017 18:21:42
Çapan Ağabey daha önceki bu çalışmalar gündeme gelse veyahutta sizlerin iyi niyetli ve samimi olduğuna inandığım çabalarınız sonuçlanmış olsa da olmasa da çabalarınız taktire şayandır. Bu yazının konusu Üniversite olmayıp Vilayetliktir. Kim inkar ederse veya bilerek,bilmeyerek yazarsa yazsın! veya yazmaz ise yazmasın önemli değil. Nasıl olsa her şeyi Cenab-ı Allah(c.c.) yazıyor ve zerre kadar sevap ile günah işleyenin bunun karşılığını verileceğinide Yüce kitabımız Hz. Kuranın Zilzilal suresinde belirtiyor. Önemli olan bu teminattır. Selamlar.

19.06.2017 09:41:26

Ali Genç

1.Ağızdan Vilayet Olmamıza Katkı Sağlayanlar!

1.Ağızdan Vilayet Olmamıza Katkı Sağlayanlar!