Pazartesi günü Sayın Milletvekili İlknur İnceöz hanımefendinin tarafıma gönderdiği 16 yıldaki ilimize sığdırılan 11 Milyar liralık yatırımlar ile ilgili açıklaması elimize geçti. Tabi dünü çabuk unutan bir toplum olmamız nedeni ile hatırlatması önem arz ediyor. Ben Milletvekili İnceöz´ün açıklamasına geçmeden önce bir kaç kişinin bana Sayın Yazgı ile ilgili sosyal medya mesajına değinip İnceöz´ün açıklamasını paylaşmak istiyorum.

Bazı eli boşlar bana mesaj atarak şunları yazmışlar, ? Erdoğan Bey bildiğimiz kadarı ile Haluk Şahin Yazgı ile bir yıldır görüşmüyorsun. Adam hala yeniden adaymış gibi toplantılara katılıyor, neden artık aksaray´ın 5 yılını boşa geçiren adamı eleştirmiyorsun artık zamanı gelmedi mi??

Hey ahmaklar ben senelerdir Sayın Yazgı´nın Aksaray´a yaptığı güzel projelerini yazdığımı görmüyormuydunuz? Aksaray da değilde ayda mı yaşıyorsunuz? Kırgın ve aramın açık olduğunu nereden biliyorsunuz? Bunların tamamı hayal mahsulüdür.

Gelmiş geçmiş Belediye Başkanlarının tamamı az çok bu ile hizmet etmiştir. Ama yazgı o kadar atlattığı seçim ve badirelere rağmen ilimize en çok proje ve hizmet yapan bir Başkandır. Sayın Yazgı ile aramda en ufak bir problemim olmadığı gibi sıkıntımda yok.

Neden eleştirmediğime gelince, neyini eleştireyim Aksaray´a yaptığı güzel hizmetleri mi eleştireyim? Biz öyle densiz ve fırsatçı dost değiliz. Varsa eksiği bire bir görüşmelerimizde söyler konuşuruz. Ama adam satma, arkasından vuran hain değiliz.

Arkasında durduğumuz dostun her zaman arkasında dururuz. Sayın Yazgı halen bu şehrin başkanı olduğunu da unutmayın. Siz başka kapıya bakın, bu kapıdan size ekmek çıkmaz. Şimdi Sayın İnceöz´ün açıklamasını aynen sizlerle paylaşıyorum.

Milletvekili Sayın İnceöz, ?Aksaray´a son 16 senede, eğitimden sağlığa, tarımdan enerjiye, orman ve su işlerinden toplu konuta, "toplam 11 Milyar lira"yatırım yapıldığını bildiren İnceöz, bu çalışmalar kapsamında, bin 798 yeni dersliğin yapıldığını, ihtiyaç sahibi öğrencilere "36 trilyon" eğitim desteği verdiklerini de söyledi.

Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray´a üniversitenin, AK Parti döneminde getirildiğini, 8 bin 121 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurdunun açıldığını, 400 yataklı Aksaray Devlet Hastanesinin de aralarında olduğu 7´si hastaneden oluşan 23 sağlık tesisi kazandırdıklarını da dile getirdi.

Devlet hastanesinin, 200 yataklı ek bina yapılarak büyütüldüğünü söyleyen İnceöz, Aksaray´da 4 bin 840 konut uygulamasını hayata geçirdiklerini aktardı. Ayrıca TOKİ tarafından Aksaray Sanayi Sitesinde, küçük sanayi sitesi esnafı için bin 620 adet dükkan yapılacağını bildiren İnceöz, ulaşımda ise 17 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun, 191 kilometre daha eklenerek 208 kilometreye ulaştırıldığını ifade etti.

Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Çevre Yolu´nun da proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Hızlı tren, ´Aksaray´ın da hakkıdır´ dedik. Aksaray-Ulukışla hızlı tren bağlantı yolu, yatırım programına alındı. Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde hızlı tren projemizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 7 milyar liralık maliyeti olan projeyi de 2023 yılında tamamlamayı hedefliyoruz.

İnceöz, Uzun uğraşlar ve ısrarlı çalışmalarla Aksaray´aTıp Fakültesi kurulma hayalini gerçek yaparak 2015 yılında resmi olarak kurmuş bulunmaktayız. Tıp Fakültesi´ne sahip olmanın avantajını ve gururunu Ak Parti hükumeti olarak yaşıyoruz? dedi.

Başta bu yatırımları ilimize kazandıran Cumhurbaşkanımız ve Ak Partinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´a teşekkür ediyorum. Aksaray daha ileri daha refaha yükseltmek için elimizden gelenin fazlasını sarf edebilmenin bilinciyle daha fazla çalışıyoruz" dedi.


25.12.2018 11:18:11

Erdogan Kaya

16 yıla sığdırılan projeler

16 yıla sığdırılan projeler