Bizim kültürümüz ve dünyada yaşayan 3.5 Milyar insanın kültürüyle hiçbir dini ve kültürel bağı olmamasına rağmen insanlara İsrailiyatçılar tarafından “Sevgililer günü “olarak lanse ettirilen bu gün sevgililer günü değil bir hırıstiyanlık bayramıdır.

     Hırıstiyanlık aleminin bir taşla iki kuş vurmak ve bununla bir taraftan ürettiklerini normal değerininin çok, çok üstünde fiyatlarla insanlara satma, diğer taraftan ise kendi dinlerinin bir önderinin yolundan insanların sürüklenerek günaha girebilmeleri için ortaya atılan bir Hırıstiyan uydurmasıdır.!!!

BU GÜNÜN KİME AİT OLUDĞUNU ÖĞRENMEK BİR TUŞLA MÜMKÜN

     Bu günün Hırıstiyanlar dışındaki insanların dini ve kültürüyle hiçbir ilgisinin olmadığını Hırıstiyanlık ve diğer dinlerile ilgili kaynaklarda bilirtilmesinin yanında zamanımızda ise hiçbir kimseyle demogojiye girilmeden bu günün kime ait olduğunu öğrenmek bir tuş kadar yakın.

     İnternete girme imkânı olanlar bu günle ilgili girdiklerinde gerçekler hemen karşılarına çıkar.

     Bende bunu öğrenmek için girdiğimde karşıma çıkan bir kaç kaynakta ve özellikle internetin en çok tıklanan ansiklopedik bilgilerini veren sitesi olan Vikipedi’ada ve Katolik Ansiklopedisinde bu bilgileri bulmak kolay.

      Buradaki bilgilerde 14 Şubat Sevgililer Günü(!)’nün Hırıstiyanlığın Katolik Mezhebinin bir azizi adına kutlanan günü oludğu bu nedenle İslam ve diğer dinlerle her hangi bir ilgisinin olmadığı belirtiliyor.

     Bu ansiklopedilerde Vikipediada”Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gün.

        Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır.

          Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.”denilmektedir.

KATOLİK ANSKLOPEDİSİNDE 14 ŞUBAT AZİZ VELENTİNE GÜNÜ!

     Hırıstiyanlığın Katalok meshebinin ansiklopedisinde ise “1908 tarihli Katolik Ansiklopedisi'ndeki eski şehitler listesinde, 14 Şubat gününe kayıtlı, inancı yüzünden öldürülmüş üç tane Aziz Valentine geçmektedir:

      Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı tarihi dökümanlarda hiç geçmemektedir ve kimi tarihçilere göre sadece bir efsanedir.

     Valentine'nin onuruna kutlama günü, 14 Şubat 496 yılında Papa Gelasius tarafından ilan edilmiştir.

   HIRISTİYAN KÖKENLİ BU GÜNÜN İSLAMLA İLİGİSİ YOK!!!

      Bizim dinimiz ve kültürümüzle uzaktan yakından bir igilisi olmayan Hristiyan kökenli bayramlardan biri olduğu için bu günün Müslümanlar tarafından kutlanmasının dinimizde yeri yoktur.

HZ.MUHAMMED(S.A.V.)”BU DÜNYADA KİME BENZERSENİZ AHİRETTE ONLARLA OLACAKSINIZ”!!!

      Bu günün dinimizle ve kültürümüzle ilgisinin olmaması nedeniyle Suudi Arabistan'da yasaklandığı gibi bu günle igili ürünlerin satışıda yasaklanmıştır.

        Bizim ülkemizde her hangi bir yasaklama bulunmamasına rağmen dinimizin mensuplarının başka bir dinin emirlerine uymamaları konusundaki Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)”Bu dünyada kimi sever,kime uyarsanız ahirtte onlarla birlikte olacaksınız.!!!”mealindeki emrine rağmen Müslümanlar tarafından bu emir inkar edilmeden bile kutlanması haramdır.

HARAM OLDUĞU KABUL EDİLEREK BİLE KUTLANSA

          KUTLAYANLAR BÜYÜK GÜNAHA GİRERLER!!!

        Bu kesin açık emre rağmen haram olduğu kabul edilerek kutlamada inat edenler büyük günaha girerler.

                         DİNİMİZE UYMAYAN GÜNLERE ÖZGÜ

                        EŞYANIN TİCARETİDE HARAMDIR!!!

      İslam’ın gelmesiyle daha önce gelen semavi dinler tarafından batıl görülen tabiat dinleri gibi tahrif edildiği için için semavi dinlerin tamamıda batıl hale geldi.

     Semavi dinler batıl hale geldiği gibi bu dinlerin adetleride batıl hale geldiğinden bunların kutlanması islama göre din dışı ve dolayısıyla haramdır.

        Haram olan batıl günlere özgü olan ticarette tıpkı alkollü içkinin üretiminin,taşınmasının,satılmasının,servis yapılmasının,hatta içenlerin yanında bulunanların bile günaha girmelerinde olduğu din dışı günlerdeki kutlamalar için yapılan ticareti yapmak,bu ticareti yapanlardan mal almak ve bir birilerine  verilmeside dinin tekniğine göre haramdır.

      Bizim dinimizi din olarak bile kabul etmeyen, bu nedenlede dinimizin ve dinimize göre oluşan bizi her konuda mutlu etmeye yetecek ve artacak kadar çeşitli olan kültürümüzü tanımayanların dinleri tamamen tahrif olmuş olanların bu günlerinin kutlanmasından tüm müslümanların vaz geçerek bundan dolayı uğrayacakları maddi ve manevi zararlara girmemeleri dileğiyle.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

(*) Bu yazıyı yazarken Vikipedi özgür ansiklopedi ve bu konudaki diğer kaynaklardan faydalandım. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Ali Genç. 


13.02.2013 00:00:00

Ali Genç

14 Şubat Sevgililer`in Değil, Katolik Papaz`ın Günüdür!!!

14 Şubat Sevgililer?in Değil, Katolik Papaz?ın Günüdür!!!