Oldum olası bu sevgililer gününe karşıyım. Nedeni ise her yönüyle saçmalıklarla dolu olmasıdır.

Nasıl mı?

Alın Size Yorumlarım:

Bir rivayete göre Amerikalı Valentin adlı uyanık bir çiçekçi elindeki çiçekleri satamayınca; yanından geçen iki gence seslenerek; çiçek alın bu gününüz sevgili gününüz olsun demiş. Bu slogan tutmuş ve her önünden geçen ikili gençlere aynı teklifi etmiş ve böylece iyi bir hâsılat yapmış.

Bize gelince bir kısım erkeklerimiz bırakın çiçek almayı; yolda bulduğu bir gülü önüne ilk çıkan bir bayana sunmak yerine; O gülü yaprak, yaprak yapar; sol elinin avucunu yuvarlatır ve sağ elinin avucuyla bunları teker, teker patlatır.

Alanın da satanın da memnun olduğu bu On Dört Şubat etkinliği her yıl düzenli olarak kutlanmaktadır. Davul, zurna ve kuru laf ile kutlanmayan bu etkinliğin ana teması hediye beklemek ve aldırmaktır. Gerisi teferruat.

Ayrıca:

*Bir yıl boyunca birbirlerine bir gün dahi sevgilim demeyen eşler; O gün aniden sevgili olurlar ve menfaat ilişkisine girerler,

*Denemesi bedava; O gün sevgilinize ve/veya eşinize sadece bir çiçek alın bakalım mutlu olur mu? Yoksa asıl beklenen tek taş yüzük müdür?

*Evin kızının; sevgilisine çektiği sevgililer günü telefon mesajını Abisi bir görsün bakalım başına neler gelecek,

*O gün erkek; kutlama bekleyen eşine her ne kadar: “Saçmalama hanım ben senin eşinim sevgilin miyim?” Diye kıvırsa da yine hediye almaktan kurtulamaz. Aksine sevgilileriyle birlikte Katmerli masrafa girer,

*Ben şahsen hediye alanın iki taraflı olduğuna inanmam. Yani tırtıklanan hep erkektir, sevgililer günü bahane alışveriş şahanedir.

Keşke bu günün adı Sevgi Günü olsaydı da insanlar ayrım yapmaksızın ve karşılık beklemeksizin birbirlerine sevgilerini sunsalardı belki 14 Şubat daha anlamlı ve yararlı olurdu.


11.02.2012 00:00:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

14 ŞUBAT BAHANE ALIŞVERİŞ ŞAHANE`

14 ŞUBAT BAHANE ALIŞVERİŞ ŞAHANE?