1976 Yılından bu yana aralıksız olarak gazetecilik yaptığımdan 42 yıldır gazeteci olarak siyaseti ve siyasetçileri takip ederim.

Siyasetle tanışmamın ise ilk defa 1973 yılı Mahalli seçimleriyle başladığından o zamandan bu yana siyaseti bildiğimde göz önüne alındığında yarım asra yakın bu zaman içindeki özelde Aksaray, genelde ise ülkemizin siyasi geçmişini, hatta dünya siyasetini bile olabildiğincede konulara objektif olarak bakıp  takip ederim.

Siyasi parti farkı gözetmeksizin yaptığım objektif takiple ilimize gerçekleştirilmesine vesile oldukları hizmet destanlarıyla efsaneleşen siyasetçileri de şimdiye kadar yazdığım onlarca haber ve köşe yazılarımla zaptı rapt altına aldım.

AKSARAY´IN EFSANE SİYASETÇİ SAYISI 10 DUR!

Bu günkü yazımızın kahramanında çok iyi bildiği bu 10 kişiden siyaset dönemlerinde Vekillik ve Bakanlık ile Grup Başkan vekilliği yapan 3´ü Hakka yürüdü.

Yaşayan 7 kişiden 5´i Milletvekilliği yaparken biri siyasi hayatı boyunca 4 ü ise bir dönem gerçekleştirilmesine vesile oldukları destan yazan hizmetleriyle efsane siyasetçimiz olmayı hak ederken, bu güzel ün vana bileğinin hakkıyla ulaşanların 2 si ise Vekillik yapmadan bile Efsane siyasetçi olmanın mümkün olabileceğini destan yazan hizmetleriyle sağlayan il başkanlarıdır.

Onlarca yazımda ilimizin bu gerçekleştirmeye vesile oldukları hizmet destanlarıyla efsaneleşen siyasetçilerimizi ve hangi hizmet destanlarıyla bu listeye girdiklerini belirttiğimden şimdi yeniden tekrarlamayacağım.

AVUKAT AYHAN EREL ÖNCE MAHMUT ÖZTÜRK ÜN YERİNİ ALABİLİR, SONRADA

AKSARAY´IN 10 EFSANE SİYASETÇİSİNİN ARASINA 11.CİSİ OLARAK KATILABİLİR!

Avukat Ayhan Erel Hocayı MHP il başkanlığı öncesinden de tanırım.

İl başkanı olduğunda da kendisini yakından takip ettim.

Kendisiyle siyasi parti olarak aynı görüşte olmasak ta Allah(C.C.) ve Habibinin emirleri çerçevesinde ortak paydamız olan Ezan, Kuran ve Bayrak görüşünde birleştiğimizden her zaman samimiyetimiz siyaset dışı olarak sürdü.

Kendisinin önce TBMM sinde oturduğu yerden söz alarak yaptığı konuşma, ardından ise evvelki gün Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmayla ilimizin mutlu istikbalini oluşturacak meseleleri gündeme getirilmesiyle hizmet talebinde bulunulması veya söz verilen hizmetlerin takibi için illa da iktidar mensubu olmanın şart olmadığını bir muhalefet partisi Vekili olarak somut olarak ortaya koydu!!!

Milletin Meclisinin kürsüsünden genelde 2004 yılından, özelde ise 2008 yılından bu yana gündeme getirdiğimiz ilimizin istikbalinin olmazsa olmazları olan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın gerçekleştirilmesi ve Can damarımız olan E.90 Karayolunun Ankara-Niğde Otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin alınması konusundaki konuşmasını sevinçle seyrettim.

Ayhan Beyin bu güzel başlangıcını meşru olan her vesile ile istikrarlı şekilde takip etmesiyle öncelikle ilimizin efsane siyasetçilerinden vatan delisi Mahmut Öztürk´ün yerini alması, ardından ise ilimizin 11. efsane siyasetçisi olması mümkündür.

Darısının Meclisteki ilimizin diğer Milletvekillerimize olması dileğiyle Ayhan Erel Beyi yaptığı bu güzel konuşmasından dolayı hemşerilerim ve şahsım adını canı gönülden tebrik ediyor başarılar diliyorum.

Cuma´mız Mübarek olsun.

Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

 

 

 

 


Mustafa Alper
28.07.2018 20:40:10
Sevgili Ali Genç arkadaşım, yıllar sonra hakkı teslim eden güzel yazınızı uzakta da olsak gördüm, okudum ve tebrik etmek gereği duydum. SİZİ KUTLUYORUM ve Sayın Ayhan Erel´in gelmiş geçmiş tüm Aksaraylı siyasetçilerin önüne geçeceğine ben de inanıyorum. Zira karakterli, inançlı, saygılı, mayası temiz bir insan olarak bende intiba bıraktı ve inşallah hiç değişmez. Selamlar

ALİ GENÇ
30.07.2018 15:36:12
Kıymetli hemşerim sevgili komutanım beni tanıdıyorsun . Her zaman her şartta daima iyi güzeli savunur onu yükseltir aksini ise medeni çerçevede kişilik haklarına saldırmadan eleştiririm. Bu can bu tende bu akıl bu başta oldukçada aynı şekilde aynı yoldan devem etmeye azmı cezmettim. Selamlar.

27.07.2018 08:50:38

Ali Genç

11. Efsane Siyasetçi Olabilir!

11. Efsane Siyasetçi Olabilir!