“Her şeyi biliyorum” diyenin hiçbir şeyi bilmediği rezervini daima muhafaza etmeme rağmen Aksaray’la ilgili son 40 yıldaki gelişmeleri iyi bilen ilimizin entelektüellerinden biri olduğumdan her hangi bir konudaki bilgiye bilmeyenler gibi şimdiye kadar hiç cumburlop atlamadım, atlamamda.!!!

    Atlamam atlamasına da bazı haberleri yazanların söylenenlerle ilgili sarrafların mihenk taşı gibi  verilen bilgileri vuracakları,süzgecinden geçirecekleri dağarcıkları olmadığından  verilenlere cumburlop atlayıp birde bunları afili başlıklarla  servis edince ömürlerini birimizin bin olması için harcayanlar gibi okuyunca beni de heyecanlandırıyor.!!!

   Fakat dikkat çekici başlığın altındakileri okuyunca Çarşamba günkü yazımda da belirttiğim gibi heyecan ve mutluluğum hayal kırıklığına dönüşüyor.

   Son on ayda 2 defa başlıklarını görünce mutluluktan kanat takar gibi heyecanlandığım haberleri okuyunca sevincimin yerini mutsuzluk,heyecanımın yerini ise hayal kırıklığı aldı.!!!

MTA ‘NIN BİLGİ NOTU BANA GELSEYDİ BİLİNENİN BİLE TEKRARI OLMADIĞINDAN YAYINLAMAZDIM

    Hayal kırıklığına uğradığım ilk haber Vali Şeref Ataklı Bey tarafından MTA’dan istenen Aksaray’la ilgili bilinenin bile tekrarı olmayan bilgi notunun yeni bir gelişmeymiş gibi algılanılarak benimde heyecanlanmama sebep olan bazı medya organlarındaki haberdi.

    Vali beyin ilik 2.5 ayının değerlendirildiği İl Özel İdaresindeki Basın Toplantısında kendisine de belirttiğim gibi yeni bir araştırma yapılmışta sonuçları açıklanıyormuş gibi empoze edilen haber ilimizin madenleriyle ilgili bilinenin bile tam tekrarı olmayan bu bilgiler bana gelmiş olsaydı bunları zaten bildiğimden ben bunu haber olarak yayınlamazdım.

    Çünkü yeni bir araştırma yapılmadığı için bilinen dışında yeni tek bir bilgide yoktu.

   İKİNCİ HAYAL KIRIKLIĞINI İSE ALİ RIZA BEYİN AÇIKLAMASIYLA YAŞADIM!!!

  Başlıklarını okuyunca sevinip heyecanlandığım,fakat haberi okuyunca sevincimin hayal kırıklığına döndüğü ikinci olay ise tren hatlarımızla ilgili yayınlanan haberlerdi.

    Selçukludan itibaren ortak tarih ve kaderi paylaştığımız, 1989’da 56 yıl süren ikinci ilçelik esaretinden kurtuluşumuzda da kaderlerimizin birleştiği Karaman Beyliğinin merkezi Larende(Karaman)li olan hemşerimiz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun Beyin açıklamalarından sonra yaşadım.

BAKAN BEYİN AÇIKLADIĞI TREN HATTI AKSARAY’IN 6 YILDIR BİLDİĞİYKEN,ALİ RIZA BEYİN  AÇIKLAMASI İSE 11 YIL ÖNCEKİ VAADİN İHALESİ BİLE OLMAYIP HATTIN EDÜD PROJESİNİN 2 YIL İÇİNDE YAPILMASININ PROGRAMA ALINMASIYDI!!!

     Aksaray Kamuoyuyla birlikte yayınlanan haberleri okuyan ülkemiz kamu oyununda bildiği gibi ilk defa 13 Ekim 1920’de BMM tutanaklarına giren tren isteğimizin yakın zamandaki geçmişi ise 11 yılı buluyor.!!!

   2004 Mahalli Seçimlerinde Ak Parti Aksaray Belediye Başkan adayı Nevzat Palta’nın seçim vaadi olan,kendisiyle birlikte dönemin Adalet Bakanı günümüzün TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından da teyit edilmesinin yanında DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman Bey tarafından da  medya mensuplarına bu hattın projesi tanıtılmıştı.

BURDUR MİLLETVEKİLİ İSMAİL SÜPHİ BEY 1920’DE AKSARAY’IN TRENE KAVUŞTURULMASINI İSTİYOR!!

   2007’de Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun ağabey’in o zamanki danışmanı Rasih Bostancı Bey tarafından isteğim üzerine araştırarak bana gönderdiği belgedeki bir konuşmada Nevzat Beyin vaadinden 84 sene önce Aksaray için tren istendiğin öğrendim.!!!

     Belgede Aksaray’ımızın 59 yıl süren ilk ilçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan geleceğin Atatürk’ü Meclis Başkanı Mustafa Kemal Paşa tarafından teklif edilen 40 Nolu Kanun 13 Ekim 1920’de kabul edildiği gün söz alan Burdur Milletvekili Soysallı İsmail Süphi Bey tarafından gündeme getirildiğini.

    Kanun görüşülürken söz alan Soysallı İsmail Suphi Bey il yapılan Aksaray’ın kalkınabilmesi için tren yoluyla Çakmak tren istasyonuna bağlanmasını istediği mealindeki bilgiyi gördüm.

    Bu belgenin verdiği ilhamla 2008’den itibaren her yıl ortalama 8-10 defa yaptığım haberler ve köşe yazılarımın yanında yüzlerce kişiye aynı şekilde yılda 8 ila 10 defa attığım Cep telefonu mesajlarıyla gündeme getirdiğim tren hattımız konusunda Milletvekilimiz Ali Rıza Bey ve Hükümet yetkilileri kadar bilgi sahibi olmasam da bu konudaki en iyi bilgiye sahip olanlardanım.!!!

    2004 yılı Mahalli Seçimlerinden önce sözü verilen,2009 Mahalli Seçimleri öncesi ise tekrarlanan, Bakan Elvan’ın Antalya’da açıkladığı bizim ise 18 Aralık 2010’da 2002-14 arası Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Binali Yıldırım’ın açıklamalarından öğrendiğimiz.

     26 Mayıs 2011 ile 13 Mart 2014’de ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından söz verilen Aksaray tren hattının ilk sözünün üstünden 10 yıl 10 ay geçti.

   Yani ilk sözün üstünden 130 ay,Bakan Yıldırım’ın sözünün üstünden 61 ay,Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ilk sözünün üstünden ise 42 ay geçtiğinden bu hattın şimdiye kadar bitirilerek hizmete açılması gerekirdi.!!!

      Bitirilemese bile tamamlanmak üzere  olması gerekirken Ali Rıza Alaboyun ağabeyin açıklamasıyla sanki ihalesi yapılacakmış gibi anlaşılan hattın,aslında etüdünün bu sene veya önümüzdeki yıl içinde yapılmasının yatırım programı kapsamına alındığıyla ilgili açıklaması ile kelimenin tam anlamıyla 10 ay içinde 2 defa sukutu hayale uğradım.!!!

 TEŞVİK’İN AVANTAJLARINA RAĞMEN AKSARAY EKONOMİSİ KOMŞULARA GÖRE GERİLİYOR!!!

    Teşvik’in avantajlarına rağmen TUİK verilerine göre nüfusları bizden 100 Bin’le 40-50 Bin daha az olan komşu illerin motorlu araç sayısıyla ruhsat alınan ve satılan daire sayılarının bizden fazla olmasının ortaya koyduğuyla başlayan gerilememizin durdurularak,aksine kalkınmamıza ivme kazandırılması zaman geçirilmeden bizi limanlara bağlayacak demir yolu hattında.!!!

1 MİLYON 200 BİN AKSARAY’LININ GÜÇBİRLİĞİYLE BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NDAN SEÇİMLERDEN ÖNCE MUTLAKA ULUKIŞLA HATTININ BİTİŞ TARİHİDE BELLİ OLAN İHALE SÖZÜ ALINMALI!!!

    Bu hattımızın en azandan 60 km uzunluğunda olan Aksaray’la Ulukışla arası için ilimiz genelinde yaşayanlar ve  bu yaşayanların en az iki misli olan dünya ya yayılmış gurbetçilerimizle ülkemiz genelindekilerle birlikte 1.200.000’ni geçen hemşerilerimizin Yedisinden, Yetmişine kadarı iş birliği yapmalı.

    Bu iş birliğiyle Başbakanımız ve hemşerimiz Ahmet Davutoğlu’undan Genel Seçimlerden önce  büyük bölümü kamu arazilerinden geçen, tünel, viyadük ve köprülere de ihtiyacı olmayan Aksaray-Ulukışla Tren  hattımızın bitiş tarihide belli olan ihalesinin yapılacağı zamanın sözü alınmalı.

    Tarihin tekerrür etmemesi için gerekenlerin yapılması dileğiyle.

     Cuma’nız Mübarek Olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


23.01.2015 08:23:51

Ali Genç

10 Ayda Yaşadığım 2.Hayal Kırıklığı

10 Ayda Yaşadığım 2.Hayal Kırıklığı