Önce geçtiğimiz hafta yaşanan ne dini, milli savunması olmayan 2 akla ziyan vefasızlığın aksine Cuma günü yapılan Ahde Vefa ile süslenen bir açılışı yazıp ardından ise akla ziyan 2 vefasızlığı tarihe not düşmek için yazacağım.

 ÖNEMLİ OLAN MAKAMDA OLANA DEĞİL OLMAYANA GÖSTERİLEN VEFADIR!

 Maalesef dinimizin hakkıyla bilinmemesi!, bilenlerin geneli tarafından ise maalesef bildikleriyle amel etmemelerinin ete kemiğe bürünmüş iki haline geçmeden önce bu bildikleriyle amel etmeyenlerin aksine Ahde vefanın gereğini kişinin makamda olup olmadığına bakılmaksızın yerine getirildiği bu günkü haberimizde verilen Cuma günkü törende iki vefalı insan tarafından yerine getirildi.

    İki yiğit ve cesur hemşerimiz Muhterem Çakmak ve Veysel Yıldız´ın hayırseverlerin desteğiyle samimiyetlerini birleştirmeleriyle 18 ay gibi kısa bir zamanda 50 cemaat kapasiteli eski mahalle mescidinin yerine yaptırılan 1500 cemaat alma kapasitesine ulaştırılan Yaka Bağlar camisinin açılışında bu eserin oluşturulmasında emeği olanları unutmadılar.

      Eski mescit yerindeki onlarca hisseyi 18 uygulamasıyla başka yere kaldırtarak muhteşem eserin yapımının önünü açan 2004-14 arası Aksaray Belediye Başkanı ve 25. Dönem Milletvekili Nevzat Palta´nın hiçbir mevkii ve makamda olmadığı umursanmadan açılışa davet edilerek yapılan konuşmalarla emekleri anlatılarak onurlandırıldı.

    Caminin yapımına karınca kararınca katkıda bulunan tüm hayırseverler ve yakınları da aynı şekilde açılışa davet edilerek Ahde vefanın gereği yerine getirildi.

81 DERSLİK´Lİ 4 OKUL,1 HASTANE 2 CAMİİ YAPTIRAN,KARDEŞİYLE BİRLİKTE KURDUKLARI1 HAYIR VAKIFINI BIRAKAN KAMBER DEMİR´E KARŞI AKSARAY BÜROKRASİSİ,SİYASİLERİ MESLEK ODALARI VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TARAFINDAN VEFASIZLIĞIN DESTANI YAZILDI!

    Aksaray şehir merkezinde aşağıda isim ve yerlerini vereceğim toplam dershane sayısı 81 olan okul  ve dershane sayısı ile eğitime katkıda tartışmasız olarak Kamber Demir bu konuda lider.

    1-İstiklal Caddesi Alp Aslan Türkeş Bulvarı 150 Numara adresindeki 21 derslikli Kamber Demir Lisesi.

    2- Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarına cepheli 24 Derslik Kamber-Gülizar Demir İlk ve Ortaokulu.

    3-Fatih Mahallesi Ziraat Caddesi No:15´deki 12 Derslik Hacı Kamber Demir İlk ve Ortaokulu.

     4-Hasas Mahallesi 6648 Numaralı Sokak No:24´de bulunan 16 Derslik Kanber-Zeynep Demir İlk ve ortaokulu.

    Bu 4 okulun yanında ASÜ Aksaray uygulama hastanesinde kendi ismi verilen B blok binasını yaptıran

     Yozgat´ın Akdağmadeni ilçesinde bir camii yaptıran, kendi köyü Gelesin(Babakonağı) camisini ise kardeşleriyle birlikte yeniden yaptırırcasına onaran, kardeşi İsmet Demir ile birlikte kurdukları vakıfla öğrencilerin barınmasını sağlayan Kamber Demir geçen Pazartesi günü vefat etti.

     Bu  muhteşem hizmetlerine rağmen Aksaray da yayın yapan iki gazetedeki küçük haberin dışında ne yaptırdığı okulların, sağlık kuruluşunun yöneticileri, ne ilimizin atanmış ve seçilmişleri, ne de Meslek Odaları ve STK´ları tarafından gereken vefa gösterildi!!!

 AKSARAY MEDYASI,ASÜ VE SİYASİLERDE VEFASIZLIĞIN DESTANINI TIP FAKÜLTESİNİ İŞİNİ KAYBETME PAHASINA GÜNDEME GETİREN,İNATLA DEVAM ETTİRENLERE KARŞI YAZDILAR!!!

    Geçen hafta siyasiler ve ASÜ tarafından açıklanan Aksaray Tıp Fakültesinin bu sene 30 öğrenci ile Konya Necmettin Erbakan Tıp Fakültesinde eğitime başlayacağı açıklamasında da!, bu açıklamaların yayınlanmasında da orta başlıkta belirttiğim gibi ahde vefasızlığın destanı yazıldı.

    Bu açıklamaları yapanlarda, bunları yayınlayanlarda bu hizmetin fikrini ortaya atanın, tüm dışlamalara, azarlanmalara hatta işini kaybetmesi pahasına olgunlaştıran ve nihayetinde 2015 Genel seçimlerindeki sözün verilmesini sağlayacak hale getirilmesi bilinmesine rağmen yapılan sahip çıkılmayla verilen onca emek yok sayıldı.!

    Oysa Gazeteci Gökten Öztürk tarafından 2012 yılında Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi açılması için Saatçi Oğlu Otelde yapılan toplantılarla başlatılan ve yürütülen o zamanki Aksaray Eğitim Bir-Sen ve  sendikanın bağlı olduğu Memur-Sen´in Aksaray il başkanı Mahmut Aslan Hoca´nın bu konudaki oluşturulan Platformun başkanlığına seçilmesi.

    Gökten Öztürk ve Mahmut Aslan´ın Yardım Sevenler Derneği başkanı Dilek Terzioğlu ve platformun diğer üyeleriyle birlikte Aksaray Belediyesin ve diğer kurumlarla Meslek Odaları ve STK´ları ziyaretleriyle konunun Aksaray gündemine oturması da.

    O zamanki siyasiler tarafından ortay atılan Tıp Fakültesi Kurulabilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından getirildiği belirtilen hayali 700´bin Nüfus şartının Aksaray´daki sağlık tesislerinden hizmet alan komşu iller ve ilçelerden gelenlerin verileriyle kıstasın iki mislinden 50 binden fazla olan1 Milyon,453 Bin 251 rakamıyla kanıtlanması da.

     Bu konuda Mahmut Aslan başkanlığındaki heyetle Sağlık bakanlığı yetkilileriyle elde edilen somut verileri de içeren dosyanın verilmesi ve bu konuda yetkililerle görüşülmesi de

     Gökten Öztürk´ün bu çalışmaları nedeniyle tıpkı 1987 yılında Aksaray´ın vilayet olmasını istediğimizdeki gibi siyasiler ile bir çok kişi ve kurum yetkilileri tarafından kendisine ?Sen manyaksın? demelerine  ve bu çalışma nedeniyle geçim kaynağı olan işini kaybetmesine rağmen hak bildiği çalışmadan vaz geçmemesi de yok sayıldı.

     Balık bilmese de Halık´ın bileceği gerçeğinin unutulmaması, bu çerçevede yazımızın girişinde verdiğim ahde vefanın gereğinin merhum Kamber Demir ve Tıp Fakültesinin istenmesi ve gerçekleşmesine katkı sağlayanlarla ilgili vefasızlığında yol yakınken telefi edilmesi.

   Bundan sonrası için ise her hangi bir hizmet ve başarıda bir iğne ucu kadar bile emeği olanların unutulmayarak ahde vefanın gereğinin her zaman her yerde bilinip hatırlanması, hatırlatılması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


30.05.2017 00:02:48

Ali Genç

1 AHDE VEFA VE 2 AKLA ZİYAN VEFASIZLIK!

1 AHDE VEFA VE 2 AKLA ZİYAN VEFASIZLIK!