Dün saat 17.00´de Ak Partinin Aksaray adaylarının da açıklanmasıyla TBMM´sinin 26. Döneminde ilimizi temsil etmek için yarışacak adayların tamamı belli oldu.

 Seçim takvimine göre geçici olan bu listeler Yüksem Seçim Kurulu tarafından 28 Eylül günü resmi gazetede yayınlanmasıyla adaylıklar kesinleşecek.

   Buraya kadarı rutin.

  Asıl olanı bundan sonrası.

 1973 Mahalli Seçimlerinden itibaren sandığı bilen ve 1977 yılından itibaren ise sandığa seçmen olarak giden, yine o genel seçimlerden günümüze kadarki tüm seçimlerde gazeteci olarak takip eden olarak şimdiye kadarki tüm seçimlerle kıyaslayamasam da  1 Kasım Genel seçimlerinin 7 Haziran seçimlerine göre  daha zorlu bir yarış içinde geçecek zorlu  bir seçim olacağını rahatlıkla söyleyebilirim!

  Bunu nereden mi anlıyorum?

Atalarımız ?Görünün köy kılavuz istemez? diye boşa söylememişler

    1 Kasımda bir birileriyle yarışacak olan üç siyasi partiden CHP´nin tamamen yenilenen,Ak Parti ve MHP´nin ise 3´de 2 oranında yenilenen aday listesinden.

 Ak Parti Genel Merkezi vatandaşın tepkisini anlamada beklenenden de öteye geçerek 7 Hazirandaki adaylarının 3´de 2´sini liste dışı bıraktı.

   1. sıraya merhum Raşit Daldal´ın ANAP grup başkan vekilliğinden Çeyrek asır sonra Ak Parti Grup Başkan Vekili olarak gelen ve son Ak Parti Büyük kongresinde Divan Başkan yardımcılığına seçilecek kadar  Parti üst kadrosunda kendine yer bulan İlknur Hanım yerini aynen muhafaza etti.

    7 Haziran Seçimlerinin 2. Sıra adayı 2004-14 arası Aksaray Belediye başkanı  Nevzat Palta´nın yerine eski Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu´ya.

   3. sıraya ise 7 Haziran seçimlerinin aynı sıradaki adayı  Ak Partinin tüm kademelerinin yanında Aksaray Belediye Başkan yardımcılığı da yapan Avukat Hüseyin Höyük´ün yerine çeyrek Asır boyunca Aksaray´ın Konya Meram Tıptaki adamı olan kurumun genel sekreteri Eğitimci/ Yazar Orhan Aydın dan sonraki adamı olan Doçent Mustafa Serdengeçti aday yapıldı.

Kamuoyunun da çok iyi bildiği gibi CHP´nin 7 Haziran seçimlerinde çokça bir iddiası yoktu!

 7 Haziran´ın aksine 1 Kasım Seçimlerinde CHP´nin 1.sıra adayı olan Dr. Hakkı Açıkalın Aksaray kamuoyunun hem hekim,hem çeşitli STK görevlerinden bilinmesinin yanında  fikrinden dolayı Sosyal Demokrat kesiminde bildiği kabullendiği birisi.

   2. sıra adayı Avukat Meral Koşar babasından dolayı doğma büyüme siyasetçi olmasının yanında eşi Doğan Koşar beyinde siyasetteki daimi partneri olması nedeniyle camianın aşina olduğu bir hanımefendi.

  3.sıra adayı Avukat Hasan Ali Elibol´un ise soy ismi bile özelde Türkmen köylerinde,genelde ise CHP seçmeni tarafından bilinmesi parti için başlı başına avantaj.

 MHP´nin 1. Sıra adayı 25. Dönem Aksaray milletvekili Turan Yaldır Bey 7 Haziran öncesi Aksaray şehrinin ve civarının ve ilçelerin neredeyse her yerine astırdığı ve ?Yakışır? sloganıyla özdeşleştirdiği Pankartları ve her yerde bu minvalde dile getirdiği söylemleriyle seçmenlerin onayını alarak 25. Dönemde TBMM´sinde Aksaray´ı temsil etmesiyle kamuoyu tarafından bilinen aşinalığıyla MHP nin avantajı.

   Partinin diğer adaylar Avukat Nilgün Tosun ve Ayşe Deniz Ay ise  gelecek seçimler için kendilerini ispatlamak için canlarını dişlerine takacaklar.

     Yazının girişinden itibaren verdiğim bilgilerden de anlaşılacağı gibi 1 Kasım Seçimi geçmiş seçimlere göre daha zorlu bir yarış içinde geçecek.

    Seçim propagandalarında  hiçbir partinin ve partilinin diğer parti ve partilileri kırmadan,belden aşağıda vurmadan  medeni şekilde Aksaray´ımızın meselelerini gündeme taşımaları ve ortak çözümde birleşmeleri  dileğiyle üç partinin adaylarını da  tebrik ediyorum.

Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

 

 


19.09.2015 15:21:26

Ali Genç

Zorlu Yarış !

Zorlu Yarış !