Bu günkü haberimizde de ısrarla belirtildiği gibi dosyası 2011 seçimlerinden önce tekâmül ettirilen fakat daha sonra neme nem olduğu tam olarak anlaşılmayan 750 bin kıstasına takılan üniversitemizden önce Aksaray ve bölgenin istikbali olan Tıp fakültemizle ilgili engel b gibi 11 ay önce kalktı.
Bilindiği gibi Üniversitemizin kurucu Rektörü Profesör Necdet Sağlam döneminde YÖK´ten de oluru alınan Tıp Fakültemizin açılması ile ilgili karar 750 Bin nüfus kıstasından çok önce alındığından bizi ırgalamasa da bu karar öne sürülerek 11 ay öncesine kadar durdurulmuştu
Fakat geçen sene 30 Nisan´da Başbakan Davutoğlu´nun Aksaray mitingi için yapılan çalışmalarla olgunlaştırılan ve bu mitingde açıklanan Tıp Fakültemizin kurulması önündeki fiili engel bu şekilde ortadan kaldırılmıştı.
Sözün özü Aksaray´ın olmazsa olmazı olan diğer yatırımlarımız gibi yıllar önce dosyası tamamlanarak YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığından da olumlu görüşü alınan, açılır açılmaz 1 Milyon 800 Bin kişiye hizmet verecek olan Tıp Fakültemizin açtırılması Aksaray´a verilecek bir iane değildir.!!!
Aksine Ak Parti Hükümetlerinin Milletvekillerimizin tamamının ve şimdiye kadar bu desteğimizi alanlar tarafından zaman geçirilmeden bize ödenmesi gereken vadesi çoktan dolan borcudur.!!!
Ülkemizin karayollarının merkezinde olan Aksaray ve civarında meydana gelen kazalardaki can kaybının da en aza indirilmesi içinde Tıp Fakültemizin zaman geçirilmeden açtırılması elzemdir!!!
Aksaray-Ankara,Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Konya ve Aksaray-Nevşehir arasında meydana gelen kazalardaki can kaybının ortadan kaldırılmasının sağlaması ve bunun yanında ahde vefanın gereğinin yapılması için dosyası hazır olan Tıp Fakültemizin açtırılması için Aksaray´ımızın tamamının tek vücut olması gerekiyor.
İstikbalimiz için tüm hemşerilerimizin tek vücut olması ve bu azimle Tıp fakültemizin en kısa zamanda hizmete açılması için gerekenlerin yapılması dileğiyle Üniversitemizin yarınki 10. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun.
Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


15.03.2016 20:55:19

Ali Genç

Tıp Fakültesi İçin Tek Vücut Olunmalı

Tıp Fakültesi İçin Tek Vücut Olunmalı