52.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu´nun güzergahının ilimizden geçmesi yıllardır dişimi tırnağıma takarak gerçekleştirilmesini istediğim tanıtımımıza yapacağını umduğum katkıdan dolayı beni sevindirdi.

 Fakat tanıtım afişini görünce de bu sevincim kelimenin tam anlamıyla hayal kırıklığına dönüştü.

 Bu memleketin hangi evladı bu afişteki sakatlığı görürde hayal kırıklığına uğrayarak kahrolmaz ki?

 Kaş yaparken illa da göz çıkartmak şart mıydı?!!!

 Bu güzel etkinliğin afişi ile kendi elimizle sözüm ona tanıtım yaparken son 7 yılda kendimizi inkara göz baka, baka yeni bir inkarın daha gerçekleştirilmesi şart mıydı?!Yok mu bunu görecek bir gözü açığımız?

 Afişte etkinliğin güzergahı ve etkinliğin hangi yerde ve hangi tarihte yapılacağı bilgisi ile yine kendimizi inkarla kendi ayağımıza kendi elimizle yağlı kurşunu gönüllü olarak sıkmışız!!!

  BAŞKAN YAZGI´NIN 2 YILLIK ÇABASI KENDİ ŞEHRİMİZİN GİRİŞİNE  ASTIRILAN KAPADOKYA 70 KM(1) İBARESİNDEN SONRA BU YENİ CÜMLE İSE KENDİMİZİ İNKARI ÜSTÜNE TÜY DİKTİ!!!... 

  Tanıtım Afişinde etkinlikle ilgili verilen 25 Nisan günkü tarihli bilgide ?Kapadokya-Kapadokya(!)? akla ziyan ibaresiyle Belediye Başkanı Yazgı´nın 2 yıldır Aksaray´ın Kapadokya´nın Merkezi olduğunu kanıtlama çabasını gölgeleyen ?kendi şehrimizin girişinde bulunan? Kapadokya 70 Km(!) Ucubesinin üstüne tüy dikilmesiyle verilen onca maddi ve manevi emeğin üstüne tüy dikilmiş!!!

  KAPADOKYA BAŞKA YER İSE AKSARAY NEREDE?!!!

   Bununla önce 2009-11 arasında canımı burnuma getiren sanki 11000 yıllık geçmişi olan Aksaray ili genelinde gezilmeye ve görülmeye değer hiçbir  tarihi ve turistik yer yokmuş gibi 4 yıl boyunca yazdığım onlarca haber ve köşe yazısıyla yaptığım sürekli ikaza.

    Bu akla ziyan olumsuzluğun bertaraf edilmesi için onlarca siyasi,atanmış ve seçilmişle Meslek Odası ve STK yetkilisiyle bire bir görüşmelerime,bazılarını götürüp bu levhaları göstertmeme rağmen umursanmadı.

  Umursanmayınca da kendimizi inkar eden şehrimizin önemli giriş ve çıkışlarına konan 7 mecburi yön ?Göreme? levhasının 4 yıl boyunca bize kafa tuttu!

    Yine şehrimizin hemen girişine asılan ve 2010 yılından bu seneye kadar mecburi  yön Göreme Levhalarındaki gibi  yazdığım onlarca haber ve bunun birkaç misli köşe yazısına,onlarca yetkiliyle bire bir ve telefonla yaptığım görüşmelere rağmen birkaç ay öncesine kadar akla ziyan uygulamayla kendimizi inkar edilmenin sürdürüldüğü ?Kapadokya 70 Km(!) ucubesi olayı maalesef aynı umursamazlığımızla Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu afişlerinde yeniden tekerrür etti.

   52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Billboardlarına konan bu afişle bir kez daha kendi kendimizi inkarla ayağımıza sıkarcasına Kapadokya bölgesinin %50´si Aksaray ili sınırları içinde olmasına rağmen gönüllü olarak Kapadokya ile hiçbir ilgimizin olmadığını kabul etmişiz!!!

Tüm sorumlulara soruyorum;!

?Kapadokya başka yer ise Aksaray nerede??

        SIFIR´A SIFIR ELDE VAR SIFIR!!!

   Benim görüp kahrolduğum,yetkililerin ise göremediği bizi inkar eden Aksaray´ın Sultan Kılıç Aslandan önceki son mimarı olan ve adını da yeniden tamamen imar ettirdiği şehrimize vererek burayı taht merkezi olarak ta kullanan Kapadokya Kralı Arcieles´in  devletinin göz bebeği ilimizin ve ilimizin merkez ilçesinin sahip olduğu yerler konusunda maalesef gönüllü olarak havanda su dövmeye devam ediyoruz!!!

      Fotoğrafıyla da belgelediğim bu afişi görünce vardığım kesin sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır oldu!

     Dileğim şimdiye kadar yaşanan kendimizi inkar eden akla gelebilecek tüm olumsuzluklarla birlikte  sevincimi hayal kırıklığına dönüştüren bu son olumsuzluğun kendimizi inkarın  son uygulaması olması.

  İlimizin ve şehrimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle siyasilerinin,Meslek Odaları ve STK yetkililerinin yeni olumsuzluklara izin vermemeleri için bu tür olumsuzlukları engelleyecek tedbirleri ivedilikle alarak istikrarlı bir şekilde devam ettirmeleridir.

    Cuma´nız Mübarek olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


29.04.2016 12:10:15

Ali Genç

Sıfır ´a Sıfır

Sıfır ´a Sıfır