Bilgi mutlaka önemlidir.

       Önemli olmasaydı ?Söyleyebilmek için bilmek,bilmek için ise öğrenmek gerekir.?demezlerdi!

       Bilgi Önemli olmasına önemlidir!

       Fakat bundan daha da önemlisi ise öğrenilecek bilgiye ulaşılmasını samimiyetle istemek.

       Samimiyetle elde edinilen bilginin başkalarına anlatılmasında ise edinilme maksadının hasıl olmasının göstergesi olan bu samimiyetin dile aksetmesidir.

      Bu konuda dünya,ülkemiz ve ilimiz tarihinde sayısız güzel örnekler bulunmaktadır.

     Sahip olunan bilginin edinilmesi ve anlatılmasındaki samimiyetin son örneğinin hazzını Perşembe´yi Cuma´ya bağlayan gece Teravih Namazından önce Somuncu Baba Camisindeki cemaatle birlikte  bizzat yaşadım.

   Belediye Başkanı Huluk Şahin Yazgı imzasıyla Cep telefonuma gelen Mesajla verilen bilgi ve yapılan davete icabet edip Somuncu Baba Camisine vardığımda mihrapta İstanbul Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Kurra Hafızı Metin Çakar hocaefendi Kuranı kerim okuyordu.

    Başkanı Yazgı ve yardımcıları Güven Kemerkaya ile Serdar Baydar´ında bulunduğu Cemaatin dinlediği Kuranı kerim ziyafetinin ardından? Somuncu Baba Aşkın Sırrı? kitabının yazarı, Aksaray Belediyesinin maddi ve manevi katkılarıyla çekilen ve  1 Nisanda vizyona giren aynı isimli filmin yönetmeni Kürşat Kırbaz ile birlikte senaristliğini yapan Eğitimci-Yazar Mahmut Ulu kürsüye çıktı.

    Ulu cemaate önce Karamanoğlu devletinin Şeyhul İslamı,2 Şeyhul İslam ve 1 Veziri Azamın dedesi olan temiz nesli bir taraftan Hz. Ebubekir(R.A.)´ya ,diğer taraftan ise Hz. Ömer(R.A.) efendilerimize dayanan hayatı maddi ve manevi mücadelelerle geçen onlarca dini ve ilmi eserin maüllifi Şeyh Cemalettini Aksaray i hakkında beyinlere kazınacak şekilde kısa bilgi verdi.

   Daha sonra ise arasına pirin hayatı ile ilgili genel bilgileri de serpiştirerek Somuncu Baba´nın  Bursa´daki hayatını,burada yıllarca sırrını nasıl saklayabildiğini.

    Ulu Camii inşaatının yapımı sürecinde bilinir hale gelmeye başlamasıyla Emir Sultanın pişirmek için fırınına getirdiği yemeği.

   Bu yemeğin ateş yanmayan fırında pişmesi ve bu olayla Emir Sultan tarafından ilmine vakıf olmasını.

   Bu sırra vakıf olunmayla Yıldırım Beyazıt´ın Caminin açılış hutbesinin kendisi tarafından okunmasının istenmesi üzerine buna cemaatin içinde bulunan bir kişinin layık olduğunu belirtmesi.

   Somuncu Babanın Hutbeyi okuma teklifini yerine getirmek için Mimbere giderken Şeyhul İslam Molla Fenarinin kendisi ile ilgili aklından geçen menfi düşüncelerini.

    Somuncu Baba´nın ise Fatiha Suresinin 7 ayrı şekilde tefsirini yaparken bu konuda uzun zamandır çalışan fakat takıldığı yerleri aşamayan Şeyhul İslam Molla Fenarinin kendisiyle ilgili düşüncelerini ters yüz eden  bilgiyle onda oluşturduğu pişmanlığı.

   Hacı Bayramı Veliye anlattığı ?Tek Gömlekli Genç? hikayesi ile dünyaya olan bağlılığını terk etmesiyle ebedi istiratgahı olan Aksaray´ımıza gelmesini.

    Buradaki tarlasındaki  yarısını kendi adına,yarısını ise talebesi adına ekilmesini istediği ekin meselesini öyle samimi şekilde anlattı ki Namazdan sonra çıkarken kendisini tebrik ederken belirttiğim gibi anlattıklarını camide bulunanların beyinlerine gergef misali işledi.

  Mahmut Ulu kardeşimizin Somuncu Baba´yı yazdığı kitaptaki gibi aşkla sevdiğini yaptığı bu anlatımla ortaya koymasını ve Kuran ziyafetinin gerçekleşmesine vesile olanBaşkan Yazgı ile Yardımcılarına emeklerinden dolayı.

      Hemşerimiz Mahmut Ulu´ya ve  Kurra Hafızı Metin çakar Hoca efendiye ise samimiyetlerinden gelen ruhla Okunan Kuranı Kerim ve Somuncu Baba anlatılırken samimi ruhun dile aksetmesi olan samimiyetle dökülen kelimelerle cemaatle birlikte beni de mest eden anlatımları için teşekkür ederim.

         BU SON OLSUN!!!

     Hakkari´de hain ve bölücü millet düşmanları tarafından şehit edilen, dün Ağaçören ilçemizde Binlerce hemşerimiz tarafından kılınan Cenaze Namazı ile Hakka  gönderdiğimiz Uzman Çavuş İsmail Yüksel´imizin bu uğurdaki son şehidimiz olması dileğiyle Ulu Yaratanımızdan kendisine rahmet,ailesi ve tüm hemşerilerimize ise başsağlığı diliyorum.

   10 GAZETECİLER CEMİYETİNİN YÖNETİMİNİ İFTARDA AĞIRLADIK !!!

     Cumartesi günü yeryüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi,11 Bin yıllık(Tam olarak 11 Bin 16 yıllık) geçmişi ile şehirlerin atası olan İyi insanlar ve Zaferler diyarı.

     Sultan Kılıçaslan ve oğlu Melik Şahın başkenti Aksaray´ımızda Orta Anadolu´nun 10 ilinden gelen Meslektaşlarımızın oluşturduğu merkezi Konya da bulunan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna bağlı 10 Cemiyetin yönetim kurulu üyelerini 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti olarak misafir ettik.

      Ankara, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Niğde, Çankırı, Konya, Kayseri, Karaman ve Yozgat illerinin Cemiyet başkanları ve gazetecilerin katılımlarıyla önce iftar programı gerçekleşti.
            İftarda 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ali Südemen ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu(İGF) Genel Başkanı Adem Alemdar  birer selamlama konuşması yaptılar.

   İftar yemeğinin ardından İGF Genel Başkanı Adem Alemdar´ın başkanlığında Federasyonuna bağlı illerin temsilcileri ile istişare toplantısı yapıldı.

    Orta Anadolu´nun 10 ilinden Onlarca meslektaşımızın Aksaray´ımızda ağırlanmasını sağlayan Cemiyet başkanımız Ali Südemen´le Cemiyetimizin yönetim kurulu üyelerini bu hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum.  

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


13.06.2016 08:12:11

Ali Genç

Samimiyetin Dile Aksi

Samimiyetin Dile Aksi