2002 Genel Seçimlerinin ardından Sağlıkta Dönüşümle tüm vatandaşlarımıza 1. Sınıf sağlık hizmetinde büyük merhaleler elde edilmiş.

Aksaray´dan başlatılan ülkemizin karayollarının duble hale getirilmesi çalışmalarında büyük başarılar elde edilmiş.

 İhracat 36.059.089.029 ?dan 107.2071.749.907 rakamına çıkmış.

2002´de 15 Milyon 214 Bin 514 olan yabancı turistten elde edilen gelir 12 Milyar 420 Bin 519 dolarken 2006 yılındaki turist sayısı 23 Milyon 148 Milyon 669 bin kişiye, elde edilen gelir ise 18 Milyar 593 Milyon 950 Bin dolara yükselmiş.

 Hükümet bir taraftan ekonomiyi iyileştirip ödemeler dengesini rahatlatırken,diğer taraftan ise  yaptığı demokratik iyileştirmelerle milletin hakimiyetini sağlamada belirli mesafeler kat etmiş.

 O sene Ana-Sol M hükümetini oluşturan partiler tarafından seçilen görev süresi bitecek olan A. Necdet Sezer´in yerine yeni Cumhurbaşkanı seçilecek.

Kendilerini ülkenin sahibi,kendileri dışında kalanları ise hizmetkar olarak görenler  milletin değerleriyle barışık olan Ak Partinin hükümet olmasının yanında Cumhurbaşkanını da  kendi partisinden seçememesi.

  Kendi tabirleriyle  millete  ait olan ve cebren alınmış mevzileri  kaybetmemek için Özal,Demirel ve Sezer´in seçiminde aranmayan sonradan çıkma 367 yeter sayısını dayattılar.

  Bunun gerçekleştirilmesi için Ana Muhalefet partisi var gücüyle çalışırken meclisteki diğer muhafazakar partiler olan DYP ve ANAP´ın desteğiyle bu sonradan çıkma ucube aşılabilecekti.

   Millete dayatmada bulunanların tehditleriyle bu iki partinin genel kurula katılmaması ve o gece  siyasetin dışında kalması gereken TSK tarafından yayınlanan E. Bildirge,bu bildirgenin yanında ana muhalefetinde tehditleriyle Anayasa Mahkemesi tarafından 1 Mayıs ta verilen kararla 367 ucubesine meşruiyet kazandırıldı.

  Bunun üzerine alınan kararla erken seçime gidildi.

Seçimde tehditlere boyun eğenler sandıktan çıkamadı.

 Şu anda ise bu oyunun başka bir versiyonu oynanıyor.

   Bir taraftan terör örgütü tarafından başlatılan saldırılar ve bu saldırılara karşı milli kuvvetlerimiz tarafından verilen mücadele olanca hızıyla devam ederken 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan sonuç nedeniyle devam eden hükümet kurma çalışmalarında kamu oyuna akseden bilgilere göre ana muhalefetin öne sürdüğü şartlar 13 yıldaki kazanımları geriye götüreceği görüldüğünden uzlaşma sağlanamadı.

   Seçmenleri bir birine en yakın olan Ak Parti ve MHP arasındaki görüşmelerde de Devlet Bahçeli´nin öne sürdüğü şartlar nedeniyle hükümetin dışarıdan desteklenmesi,seçime kadar bir koalisyon hükümetinin kurulmasına da destek vermemesi millete 27 Nisan 2007 de yaşananları hatırlattı!!!

   Milletin bu konuda hatırladığı diğer olumsuzluk ise 27 Nisan günü meclise gelmeyen muhafazakar partilerin 2007 Genel seçimlerinden sonraki akıbetleri oldu.

Bunu söyleyen bu satırları yazan değil, milletin fertlerinin ta kendileridir!

  Milletin bu konudaki fikirleri ve kanaatinin öğrenilmesi için medyadaki yazılanların yanında çarşı ve pazara çıkılması yeterli olur.

  Ülkemizin şu anda içinde bulunduğu tüm maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulması, en azından Ekim ayı sonu veya Kasım başı ile ortalarında yapılacak genel seçime kadar ve seçimden sonra çıkacak tabloya göre kurulacak yeni hükümetin güvenoyu almasına kadar güçlü bir hükümetle yönetilmesi için daha fırsat varken tüm siyasetçiler tarafından partilerin menfaati yerine milletin menfaatinin gözetilmesi!

  Kurulacak güçlü bir hükümetle önce iç ve dış düşmanların temizlenmesinin sağlanması ve bu şekilde milletimizin hiçbir iç ve dış tehdidin etkisinde kalmadan kendi hür iradeleriyle sandık başına götürülerek hür iradelerini tereddütsüz olarak sandığı aksettirmelerinin sağlanmasıyla beklenen tüm olumsuzluklarında bu şekilde önüne geçilmesi dileğiyle.

    Cuma´nız Mübarek olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


21.08.2015 08:46:11

Ali Genç

O günleri bir hatırlayın

O günleri bir hatırlayın