31 Mart´ta yapılacak Mahalli Seçimle Aksaray Belediye başkanını seçecek. Bu seçim biraz daha iddialı geçeceğe benziyor. Şu an Ak partinin en göz doldurucu adayı Haluk başkan görünüyor.

         Her partiden elbette adaylar var ve olacakta ancak vatandaşın dikkatle beklediği adaylar, Ak parti ile Milliyetçi Hareket Partisinin ve Millet İttifakının çıkaracağı adaylardır.

         Açıkça, plan ve programını açıklayarak ortaya çıkıp ben filan partiden adayım diyen babayiğit henüz olmadı. İsmini ortada dolandıran çok. Biz bunlara KULİS ADAYLARI diyoruz.

         Bende bir bilet alayım belki bana da çıkar, düşüncesiyle milletvekili ve belediye başkanı olunacak. Bu konuda en çok BİLET SATAN partide ne yazik ki AK parti.

         Çıkıp ben adayım demek güzel bir olay ancak, yürek, cesaret, proje, kararlılık ister ama en önemlisi BİLGİ ve BİRİKİM ister. Ha bilgi, birikim hiçbir marifet olmadan, BAŞKAN olunmaz mı olunur.  burası Türkiye, neler olmuyor ki, başkan olunmasın.

          Belediye başkanı olacak insanlarda nelerin olması gerekir ki, Aksaray´a beklenen hizmetleri versin. Belediye başkanından beklenen sadece belediye hizmetleri ile sınırlanıyor; bu doğru değil insanlarla ilgili bütün konularda belediye vardır ve olması da şarttır.

           Şehrin, ahlakından, vicdanından, merhametinden, nişanına, düğününe, eğlencesine, hoş ve verimli vakit geçirmesine, trafiğine, yardımlaşmadan, sanayi ve ekonomisine kadar sorumluluk ve ilgi alaka ister.

          Yönetme gücü ve iradesi, ALÇAK gönüllülük ve tevazu ister. Ekip çalışmasını bilmek ve insanları ayırmadan ADALETLE muamele ister, ancak KİBİRİ istemez. Verdiği sözü unutmasını da asla İSTEMEZ.

          Yeter mi yetmez; Kendi partinizle, diğer partilerle iyi geçinmeyi, onların da görüşlerine önem vermenizi ve onları dinlemenizi İSTER.

          Yeter mi yetmez; İlin valisi var, milletvekilleri var, il başkanları var, her cinsten partili var, arkasında siyasi gücü olan il müdürleri var, bunların hepsini anlamayı, bunlara bulaşmadan, geçinmeyi ve birlikte hizmet üretmeyi İSTER.

          Yeter mi yetmez; İlin eşrafı var, ağası var, velisi var, delisi var, seçilmişlerin ve atanmışların yakınları ve gözdeleri var, bunların ayaklarına basmadan yürümeyi İSTER.

           Yeter mi yetmez; İlin Kamu Kurumu niteliğinde, siyah plakalı arabası olan sivil toplum örgütleri var, bu örgütler ilin omurgasını teşkil eder, dolaysıyla onları en iyi şekilde anlamak ve beraber çalışma İSTER.

           Yine sayısı, BEŞYÜZE varan çeşitli konularda kurulmuş STK´ ları, şehrin kılcal damarları, kültürü, geleneği, göreneğidir. Medeniyetin kaynağıdır. Bu derneklerle el ele yürümeyi İSTER.

           Yeter mi yetmez; İlin devamlı ve istikrarlı faaliyet gösteren Tarikat ve Cematları var. Bunlarla da kalbi ilişkiler kurup bu gönül insanları ile ŞEHRİN manevi havasının oluşturulmasına çalışmak İSTER.

            Yeter mi yetmez; En önemlisi ve belalısı Ankara bürokratıdır. Hepsinin cebinde birçok belediye başkanı var. Zaten hepsinin arkasında en azından Everest olmasa bile Hasandağı kadar siyasetçi gücü olmayan Başkentte üst düzey bürokrat olamaz.

             Ankara bürokratına, BAŞKANLIK sisteminde birçok milletvekilinin gücü yetmez. Bizzat şahsınızın diyalog kurarak özellikle büyük işler için iş bitirmenin yollarını bulmanızı İSTER.

            Yeter mi yetmez; Birde Avrupası, Asya´sı, Rusya´sı, Amerika´sı, Afrika´sı,  Ortadoğu´su var. Bu ÜLKELERLE sıcak ilişkiler kurarak, şehrinize yenilikler ve TURİST getirmenin yanında, proje karşılığında çeşitli fonlardan yardım alarak daha fazla hizmet yapmayı İSTER.

             En önemlilerinden belki de en önde geleni, en az ÜÇ ORGANİZE SANAYİ daha kurdurup, Ülkemizden ve DÜNYADAN OSB lere yatırımcı getirmek İSTER.

              İkinci Organize Sanayi Ortaköy merkezli,  Ağaçören ve Sarıyahşi ilçelerimize hitap edecek şekilde, İKİNCİ Organize sanayi Eskil İlçemize ve ÜÇÜNCÜ Otomotiv Organize Sanayi Sultanhanı İlçemize olmak üzere hiç vakit geçirilmeden kurmayı İSTER.

             Saydığımız ve saymadığımız konuların altından kalkabilir misiniz? Çıkın mertçe adaylığınızı ilan edin. Sağda solda destek aramayın. Siz size destek olamazsanız size kimsenin desteği YETMEZ.

              Sayılan, vasıflardan yoksunsanız; aldığınız biletten büyük ikramiye çıksa, sız başkan olsanız bile ağzınıza yüzünüze bulaştırır Aksaray´ı geriye götürür sayısız küfür yersiniz. Bizden söylemesi.

               Cumanızı kutlar esenlikler dileriz.

                                                        HAYIR, OLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.


19.10.2018 09:39:35

Rasim Gül

Kulis Adayları

Kulis Adayları