En sevmediğim sözlerden birisi ?Ben söylemedim mi?? cümlesini kullanmaktır.

         Fakat bizler ne kadar çaba sarf etsek te sonuçta her şey olacağına varıyor!

        Maalesef çoğu zaman bir çok aksaklığı engelleyecek tedbirler başımıza bir musibet gelmeden alınmıyor.

        Bu günkü yazımın konusu da yıllarca önce ısrarla belirtilen15 Temmuz alçakça kalkışmasını engelleyecek tedbirin ancak  oluşan musibetten sonra  alınmak istenmesidir!!!

       Vatanımızın ve milletimizin selametine,mutlu istikbaline,bunu sağlayacak yüksek standartlı demokrasimize karınca,kararınca katkıda bulunabilmek için 1.sini 5 yıl önce28 ve 29 Kasım 2011´de,2.sini 14.09.2012 günü,3.sünü ise 6 Kasım 2013´de gündeme getirdiğim 4 yazının  gereği ancak 15 Temmuz alçak,hain ve bölücü kalkışmasından sonra gündeme geldi.

     5 YIL ÖNCEKİ ÇAĞRIMIN GEREĞİ NİHAYET YERİNE GETİRİLECEK

       Bahsettiğim kahraman Mehmetçiğimizin içine sızmış azınlığında azınlığı olan bir bölücü çete tarafından Cumhurbaşkanlığına,Hükümete ve Büyük Millet Meclisine,dolayısıyla onların şahsında milletimizle demokrasimize kast eden 15 Temmuz Kalkışmasından sonra Başbakan Binali Yıldırım tarafından belirtilen Askeri birlik ve tesislerin şehir dışına çıkartılacağı yönündeki beyanıydı!!!

BAŞBAKAN YILDIRIM´IN SÖYLEDİĞİNİ 5 YIL ÖNCEDEN BAŞLAYARAK 4 DEFA GÜNDEME GETİRDİM!!!

        Bu konuda önce 28.11.2011 Pazartesi ?MEDENİ ÜLKELERDE ŞEHİR İÇİNDE

ASKER GÖRDÜNÜZMÜ?? ertesi gün ise? MEDENİ ÜLKELERİN SOKAKLARINDA

ASKER VE ASKERİ TESİS GÖREMEZSİNİZ!? başlığıyla gündeme getirdiğim yazılarımda 1978 den günümüze kadar 10 defa gittiğim Demokrasi seviyesi yüksek 11 Batı Avrupa ülkesinin 110 şehrinin içinde hiç askeri kışla ve tesis görmediğimi!

       Türkiye´nin sürekli olarak asker tarafından idare edildiği,yani ülkemizin askeri vesayet altında olduğu imajı veren bu olumsuzluğunda diğer sivilleşme çabaları içinde değerlendirilerek askeri kışlalar ile diğer tüm askeri tesislerin mutlaka medeni ülkelerdeki gibi şehirlerin dışına gözden ırak yerlere çıkartılması gerektiğini.

ŞEHİR İÇİNDEKİ TESİSLERİN BEDELİYLE TSK HER YÖNÜYLE DÜNYANIN EN MODERN  ORDUSU OLUR!!!

       Bu yazımın ara başlığında ise bunun  için genel bütçeden mali kaynak ayırmaya da gerek olmadığını,mali kaynağını da ?ŞEHİR İÇİNDEKİ TESİSLERİN SATIŞ GELİRİ ORDUMUZU DÜNYANIN EN ETKİLİ ORDUSU YAPAR? ara başlığıyla verdim.

   Bu ara başlığın altına ise o sırada satışı yapılan İETT´nin İstanbul Harbiye deki arsasının satışından elde edilen geliri? İstanbul Harbiyedeki 46 Dekarlık İETT ye ait arsanın 1.1. Milyar lirayla Sama Dubai Gayri Menkül Aş´ye satılmıştı.

        O zamanki yazılan çizilenlere göre aynı yerde bulunan Harp Akademileri Komutanlığına ait golf sahası olarak kullanılan arsanın bununla kıyaslandığında  6 Milyar Dolar edebileceği belirtiliyordu.?

       Bu gelir göz önüne alındığında ülkemizin 81 ilinin ve 1000 ilçesinin ve başta sahiller olmak üzere binlerce Beldenin merkezindeki Askeri kışlalar ve Ordu Evleriyle diğer kurumlarının arazi ve binalarından elde edilecek Yüz milyarlarca Dolar gelirle TSK´nın her yönüyle dünyanın en modern ordusu olabilecek kaynağında oluşturulabileceğini.!!!

     14.09.2012 Cuma günü ise? Afyon´da şehir içinde bulunan mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın sebep olduğu olumsuzluğun bertaraf edilmesi için ?GİZLİLİK VE SİVİLLERİN CAN GÜVENLİĞİ İÇİN KIŞLA´LAR MUTLAKA ŞEHİR DIŞINA ÇIKARTILMALI!? başlığı altında askeri tesislerin şehir dışına çıkartılmasının bir diğer gerekçesini.

        6 Kasım 2013 günü ise? CUMHUR´U KURUMLARIYLA MEDYASIDA SİVİLLEŞEN CUMHURİYET!!! MEDENİ ÜLKELERDE ŞEHİR İÇİNDE ASKER GÖRÜLMEZ? başlığı altında ise özetle?  Sayısal olarak olmasa da mobilize olma ve silah ile teçhiz at yönünden bizden çok, çok daha ilerideki kalkınmış ülkelerde şehir içlerinde askeri kışla ile tesisler ve bizimkine benzer ordu evleri yoktur.

     Bu ülkelerin bu tür tesisleri şehirlerin dışlarında kurulan kışlalarda bulunurken şehir içlerinde de asker görmek de asla ve asla mümkün değildir.? diye yazdı.

     Valilik Basın ve Halkla ilişkiler tarafından diğer tüm yazılarımla birlikte bu yazınında gereğinin yapılarak makama sunulduğuna eminim.

    Fakat bu yazılarımın Valilik tarafında ilgili makamlara iletilip iletilmediğini,iletilmiş ise gereğinin neden yapılmadığını bilmiyorum.

    Bu tür ihmalkarlıkların ortadan kaldırılması için bundan sonra gereken bilgilerin üst makamlara verilmesinin sağlanması.

       Bir Musibetin bin nasihatten evla olduğu ve Zararın neresinden dönülürse bununda kar olacağı  ata sözlerimiz gereği 5 sene önce gündeme getirdiğim bu konunun gereğinin en kısa zamanda  Hükümet tarafından yerine getirilerek hem ülkemizin demokrasisi,hem  ekonomisi,hem de imajı için gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılması dileğiyle.

    Cuma´nız mübarek olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

 


29.07.2016 10:28:54

Ali Genç

Keşke Zamanında Yapılsaydı

Keşke Zamanında Yapılsaydı