Kent Konseyi nedir: Yönetim görevini üstlenmiş kişilerin oluşturduğu kurul veya

       Kimi soruları görüşüp, tartışıp karara bağlamak için toplanan meclistir diye tarif ediliyor.

        Şehrin hak ve hukukunun korunması, Devam ettirilen kalkınmanın sağlanması. Şehirde uzak görüşlülüğün geliştirilmesi, hesap verme ve hesap sorma ilkelerinin hayata geçirilmesi;

         Şehir ve yaşam kalitesini geliştiren, ORTAK AKIL ve UZLAŞMA oluşumunun sağlanması;

         Yaşadığımız Şehire sahip çıkma, Demokratik ve sosyal hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü anlayışına katkıda bulunmak. Daha çağdaş, daha katılımcı, daha UYGAR bir yapı oluşturmak.

          ŞEHİRLİLİK ŞUURUNU oluşturmak, ŞEHİR KÜLTÜRÜNÜ geliştirmek için çaba göstermektir.

           Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Aksaray Ticaret Borsası, Odalar Birliği, Aksaray Ziraat Odası, Aksaray Şoförler Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi gibi meslek kuruluşlarının, Sivil Toplumun ve Halkın ortaklık anlayışı ile;

             Aksaray´ın kalkınma önceliklerinin, sorunlarının ve kalkınma ilkelerinin belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği, ORTAK AKLIN ve UZLAŞMANIN esas olduğu, katılımcı yönetim.

           Kent konseyi, yönetmeliğinde bahsedilen görüşleri çok kısa özetlemeye çalıştık. Hükûmetin çıkardığı tüzük ve yönetmelik daha detaylı anlatıyor.

           Aksaray acaba neden Ülkede uygulamaya başlayan herhangi bir meseleyi veya hizmeti en son alanlardan oluyor? Hatta bazılarını hiç almıyor veya haberi bile olmuyor?

          Mesela Aksaray´a LİSE 1956 yılında açıldı, şu an lisemiz 62 yaşında, Konya Lisesi 129, Kastamonu Lisesi 135, Kayseri Lisesi 123 yaşında.  Aksaray´a Üniversite, Niğde den 10 yıl sonra açıldı.

          Bu karşılaştırmalar uzar gider, burada söylemek istediğimiz, Aksaray halkının upuzun yatmayı bırakıp, önce oturumuna gelmesini, sonrada ayağa kalkıp Türkiye ve Dünyada ki gelişmelere bir göz atmasıdır.

           Halk, tabi ki idarecilerinden hizmet bekleyecek ancak, kendide bişeyler yapacak, hiç bir şey yapmasa bile düşünen insan olacak, aklını kullanan insan olacak. Aklına gelirde şayet, dinimizin ve ilmin söylediği gibi bir gün olur aklını kullanırsa her şey çözülür.

           Yeter artık, ayağa kalk, şehrine sahip çık, boş ve gereksiz lafları ve iddiaları bırak. Kendine saygın varsa bütün insanlar sana saygı duyar, şayet kendine saygın yoksa insanlar sana niçin saygı duysun?

           Hep beraber, düşünelim, şehrimize sahip çıkalım, adı Kent Konseyi olur Platform olur, ne olursa olsun yeter ki aynı hedefte birleşelim, Aksaray için bir şeyler yapalım.

            Atananlar, seçilenler, ellerinden geleni layıkıyla hakça yaparlar veya yapmazlar bir gün olur giderler, yani görevleri biter. Aksaraylı olarak sen nereye gideceksin, evlatlarına ve torunlarına nasıl bir Aksaray bırakacaksın hiç düşündün mü, azıcık alnın kırıştı mı, azıcık uykun kaçtı mı?  

             Olanlardan mutlu olurken, olmayanlardan, hiç sorumluluk hissettin mi? Yoksa her konuda kendini haklı çıkararak başkalarını mı suçladın? İstediğin kadar çırpın tertemiz olamazsın, vicdanıyın sesinden kurtulamazsın, gerektiğinde

              Yazar ve vekilimiz Cengiz Aydoğdu ?´?hür olmayan insanlarla anlaşmak asla mümkün değildir.

               Öte yandan kafa yorduğu meseleler için, gerektiğinde kafasını ortaya koymayan hiç kimseyle gerçekten bir anlaşmaya varılamaz ki?´´ diyerek devam ediyor ?´ ?Ne kadar uğraşırsanız uğraşın kendine yardım etmeyene siz yardım edemezsiniz.´´ Diyor. Yalnızlık Muhatap İster eserinin 52 inci sayfasında.

                 Yazar ve vekilimiz, önce hür olmamızı öneriyor arkasından inandığın mele için ölümü göze al diyor. Daha fevkaladesi ise kendini düşünmeyene siz bir şey yapamazsınız diyerek bizleri inandığımız yolda yürümemizi şiddetle tavsiye ediyor.

                  Bizde diyoruz ki fikren hürüz, gerektiğinde kafamızı koymaya hazırız, kendimize yardım etmek için Kent Konseyinin hemen kurulması olmazsa olmazlardan olduğuna inanıyoruz.                

                              HAYIR, OLA, MUZAFFER OLA, MUVAFFAK OLA.


30.08.2018 12:53:15

Rasim Gül

Kent Konseyi, Nedir? Ne iş yarar?

Kent Konseyi, Nedir? Ne iş yarar?