Perşembe günü İkindi Namazı öncesi İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Şehit Polisler için Ulu camide okutulan,Emniyet  Müdürü Mehmet Aslan ve mesai arkadaşlarının da katıldığı Mevlitteydim.

     Cuma günü ise Kent meydanında yapılan Polis Teşkilatımızın 171. Kuruluş yıldönümü kutlamalarına katıldım.

     Kent Meydanındaki törende yapılan konuşmalar beni 5 yıl göncesine götürdü.

     2011-2013 yıllarında Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan ve halen Aydın İl Emniyet Müdürü olan Halis Böğürcü Bey 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyetimizi ziyarete gelmişti.

  Göreve başlamasından sonra kendisine yaptığımız hayırlı olsun ziyaretimize karşılık yapılan bu iadeyi ziyarette haliyle konu Polisin çalışmalarına gelmişti.

   Bir meslektaşımız kendince hükümet tarafından yapılan insan hakları konusundaki çalışma nedeniyle polisin yetkisinin iyice kısıtlandığından görevlerini yapamaz hale geldiklerini belirtti.

     POLİS YARGIÇ, GARDİYAN  VE CELLAT DEĞİLDİR!!!

   Halis Müdür meslektaşımızın bu sözleri üzerine? Hukuk kuralları içinde polisin görevini engelleyen bir şey yok.

   Eskiden delilden suça gitme yerine suçludan delile gidilme yöntemi uygulanıyordu.

    Bu nedenle de  hem Cellat,hem Gardiyan,hem de Yargıç´lık yapılıyordu.

    Yapılan yasal düzenlemelerle mensuplarımız sadece Polislik yapıyor.

    Hukuk kuralları içinde gelişmelerin seyrine göre Hakim ve Savcı izniyle delilden, suçluya ve suça gidilmesi başladı.

   Bununla suçlunun bulunması,takip edilmesi ve delillerin toplanması gerçekleştirilerek elde edilen kanıtlar ışığında işlem yapıldığından suçlunun ve suçlarının tespiti kaba kuvvet kullanılmadan kanıtlarla ortaya konan delillerle kişiler mahkemelere gönderiliyor.?dedi.

  POLİSİMİZ YIL BOYUNCA SAYISIZ  BAŞARILAR ELDE ETTİ

     Yıl boyunca ilimiz medya organlarında Aksaray İl Emniyet Müdürlüğünün başta Asayiş ve Kom Şubeleri olmak üzere tamamının başarılı faaliyetlerinin kanıtı olarak yayınlanan onlarca haber.

     Teşkilatın Şanlı geçmişinin başlangıcının 171. Kuruluş yıldönümü  töreninde katılımcılara hitaben konuşan Vali Ataklı ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan´ın konuşmalarında ortaya konan kahraman Polis teşkilatımızın en üst amirinden,en alt kademesindeki mensuplarının samimi ortak başarıları hukuk dışına çıkılmadan da  istenen başarının elde edilebileceğine en önemli somut kanıttır.

    Bu güzel başarıyı sağlayan teşkilatımızın başı İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan Bey ile birlikte tüm emniyet mensuplarımızı canı gönülden tebrik ediyorum.

     Dünya durdukça Güvenlik kuvvetlerimizin insan haklarından,evrensel hukuk kurallarından bir milim şaşmadan,iyi ile kötüyü bir birinden ayırt ederek milletimizin canına ve malına kast eden hainler ile zalimlere fırsat vermemeleri dileğiyle görevleri başındayken şehit olarak Peygamberlikten sonraki en Yüksek makama ulaşanlarla birlikte teşkilatın diğer tüm merhumlarına Cenab-ı Allah(C.C.) dan rahmet,görevi başındakilere ise sağlık içinde başarılı uzun ömürler diliyorum.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun

 

 

 

 

 

 


11.04.2016 00:16:26

Ali Genç

Hukuk Hizmete Engel mi?

Hukuk Hizmete Engel mi?