Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş tarafından 2 düzenlenen Sanayi, Ticaret ve Turizm fuarı gerçekten göz kamaştırdı. Pazar pazarında gerçekleştirilen fuara bu sene katılım geçen yıla oranla daha fazla oldu. Fuarın organizesi ve düzeni gerçektende çok mükemmeldi. İlimizde daha önce düzenlenen diğer odalarında düzenlediği fuarlara destek veren Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin bu fuara da destek vererek ilimizin tanıtımına katkı sağlamıştır. İlimiz dışından da katılan üreticiler fuara renk kattılar.

      Perşembe günü açılan fuara mesai günü olması nedeniyle yoğun katılım vardı. İlimiz valisi Sayın Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Garnizon komutanı, Emniyet Müdürü, oda Başkanları, daire müdürleri, işadamları ve vatandaşlar katıldılar. Açılışta ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve vali Şeref Ataklı birer konuşma yaptılar. Daha sonra kurdele kesilerek açılışı yapılan fuarı protokol tek tek gezerek bilgi aldılar.

     Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının önderliğinde, Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin destekleriyle ilimiz tarihinde 2. Defa düzenlenen Sanayi, Ticaret ve Turizm fuarı Geçtiğimiz yıl içerisinde 5 Milyon TL´lik ticaret hacmi ile Aksaray fuarlarına damga vuran Sanayi, Ticaret ve Turizm Fuarı bu yıl ilk gününde 10 binin üzerinde katılımcıyı ağırladı.

       Aksaray´ı fuarlar şehri yapma yolunda ilerlediklerini belirten ve Aksaray´a yakışanı yaptıklarını dile getiren ATSO Yönetim Başkanı Ahmet Koçaş, ? 2015 yılı içerisinde tarihimizde ilk defa Sanayi, Ticaret ve Turizm fuarını düzenlerken ilimizi fuarlar şehri yapacağımızın sözünü vermiştik. Bugün görüyoruz ki verdiğimiz sözler yerini buluyor ve ilimiz fuarlar şehri olma yolunda hızla ilerliyor.  Bu alanda kabuğunu kıran ve sanayicinin firmasını tanıtma yönünde büyük imkânlara sahip olan Aksaray, ülkemizin birçok ilinden takdir ve hayranlıkla izlenmektedir.

       İlk yılında 5 Milyon TL´lik ticaret hacmi sağlayan Sanayi Fuarı bu yıl firma sayılarındaki artış ve zenginlikle ilk gününden bu rakamların üzerine çıkacağının müjdesini verdi.  Geçtiğimiz yıl 4 günlük fuar süresi boyunca ilimiz ve çevre illerden 40 Binin üzerinde vatandaşımız fuarı ziyaret ederken bu yıl ilk gününde 10 Binin üzerinde katılımcıyı ağırladı. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman söylediğimiz gibi Fuarlar en büyük pazarlardır ve bizler en büyük pazarları sanayicimizin ayağına getirmenin haklı mutluluğunu yaşıyoruz.

       2016 yılı içerisinde Aksaray şuana kadar Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı, Sanayi Ticaret ve Turizm Fuarını tamamlamış Temmuz ayı içerisinde de OTO Show, İnşaat ve Mobilya Fuarına ev sahipliği yapacaktır. Bir yıl içerisinde 3 farklı alanda fuarı bugün İstanbul, İzmir, Ankara, Konya gibi büyükşehirlerimiz dışında illerimiz altından kalkmakta zorlanmaktadır. Bizler çok şükür Aksaray olarak 3 Fuarın altından kalkacak duruma geldik. Bu başarılar birlik ve beraberliğin göstergesidir? dedi.

      Bizde ATSO´nın bundan sonraki yılarda yapacağı fuarlarda başarılar dilerken. ATSO yönetim kurulunun birçok yöneticisini kendi odalarının fuarında görmemek bizi üzmüştür.

                                        BU YIL RAMAZAN FARKLI OLACAK

       Ramazan ayına bir hafta gibi bir süre kalmışken, Ramazan çalışmaları farklı olacağını gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde Aksaray Müftülüğü ile Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazı bir toplantı yaparak Ramazan ayındaki etkinlikleri birlikte yapma kararı aldılar. Yapılan toplantıya K 68 televizyonumuz adına kısa süreliğinde bende katıldım. Toplantıda Ramazan etkinlikleri biraz daha dini etkinlik ve sohbet ağırlıklı olacağında hem fikir olundu.

      Her Perşembe Somuncu Baba külliyesinde Belediye iftar yemeği vererek aynı gün teravih öncesi Kur´an tilaveti, sonrası da dini sohbetlerle devam edilmesi kararlaştırıldı. Tabi bu arada Müftülüğümüz Perşembe akşamları iftar öncesi televizyonlardan sohbet programları düzenlenmesine karar verildi.

      Toplantıya Aksaray Müftüsü Cemalettin Bal, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Başkan yardımcısı Güven Kemerkaya ve Müftü yardımcıları katıldılar. Bu arada Müftülüğümüzde çeşitli etkinliklerle Ramazan ayını ihya etme çalışması içinde olacaklar.

      Belediye Başkanlığının her yıl hükümet meydanında yaptığı etkinlik ve Ramazan sokağı bu sene meydanda gürültü olması nedeniyle kültür parkta gerçekleştirilecektir.


29.05.2016 06:35:23

Erdogan Kaya

Fuar göz kamaştırdı

Fuar göz kamaştırdı