Bu günkü yazımda atalarımızın belirttiği ?Doğruya doğru,eğriye eğri ?prensibinin gereği Cumartesi günü Kültür merkezinde yapılan tanıtımla belirtilen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ekibinin 2 yıldaki artılarıyla birlikte gereğinin yapılarak önümüzdeki zamanda telafi edilmesi için eksilerini de yazacağım!

         Önce artıları;

     PARKLAR,MODERN PAZAR YERLERİ İLE ASFALT İLE HAYAT STANDARDI ARTIYOR

         Kılıç Aslan Parkı 2. Etabı,Yunus Emre Mahallesi Genç Osman Parkı gerçekten şehrimize gelenler tarafından gıpta edilen yatırımlar.

         Bizzat görüp taktir ettiğim modern yeni Salı Pazarı ve Pazar Pazarının çok fonksiyonlu hale getirilmesi.

        2 yılda başta en ücra mahalleler olmak üzere şehir genelinde  300 Km yeni sıcak ve 100 km satih kaplama asfaltla hemşerilerimizin yazın tozdan ,kışın ise çamurdan kurtarılması.

         Zeminleri düşecek çocukların yaralanmasını önleyen yıllar önce Avrupa ülkelerinde görüp özendiğim süngerle kaplanan, aynı şekilde çocukların keyifli zaman geçirebilecekleri modern yeni oyuncaklarla donatılan onlarca yeni çocuk bahçeleriyle her geçen gün bu konulardaki yaşam standardı arttırılıyor.

      SOSYAL BELEDİYECİLİKLE İNSANLARINDA,HAYVANLARINDA DUASI ALINIYOR!!!

       Bakıma muhtaç hastalar için Belediye ile Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin iş birliğiyle   belediyle tarafından personeli ile birlikte sağlanan modern araçla evlerdeki ihtiyaç sahipleri ve yatalak hastalara sağlanan hizmetler.

        Hayvanların koruma altına alındığı modern barınma merkezi ve Aksaray Üniversite ile iş birliği ile kurulan Poliklinikle hayvanların barındırılmalarının yanında hastalıklarının teşhis konularak tedavilerinin de yapılması.

       Daha önceleri kahve hane köşeleri ile parkta zaman geçirmek mecburiyetinde olan ömürlerini insanlara verdikleri hizmetlerle geçiren emeklilerimizin modern,ferah ve keselerine uygun şekilde ihtiyaçları karşılanan Emekliler Dinlenme Evi.

        Başta evlerinden uzak olanlar olmak üzere her gün Üniversite öğrencileriyle diğer öğrencilerle sabah işe giden binlerce kişiye seyyar araçla verilen sıcak çorba.

      Cenaze sahiplerinin yaslarını tutarken birde taziyeye gelenlere hizmet edilmesi kaygısından da kurtarılmasını sağlayan taziye çadırı ve burada verilen hizmet.

      Şehrin muhtelif yerlerine konan Özürlü araçlarını şarj eden makinelerle,telefonları şarj eden güneş enerjili makine ve şehrimizin muhtelif yerlerinde internet hizmeti veren Bel-Net.

      Ramazan Sokağı ile daha önceleri filmlerde görülen Osmanlı dönemindeki Ramazanları hatırlatan Ramazan Sokağı ve mahalle iftarları sosyal belediyeciğini taktir edilecek birer güzel örnekleri.

 AKSARAY´IN VİLAYET OLMASINDAN SONRAKİ EN KAPSAMLI TANITIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

       Aksaray´ın vilayet olmasından şimdiye kadar bizi ve sahip olduğumuz maddi ile manevi değerlerimizi en iyi şekilde tanıtılmasını sağlayan Somuncu Baba Aşkın Sırrı filmi ve bu film vesilesi ile Milli ve milletler arası yayın yapan TV kanallarında gerçekleştirilen muazzam tanıtım.

ANIT ESERLERLE CANLANDIRILAN GEÇMİŞİMİZLE AKSARAY TÜRKİYE´YE TANITILIYOR !!!

       Başkan Yazgı göreve gelir gelmez şehir merkezi ile şehrimizden geçen ana kara yollarının  giriş ve çıkışlarına konan anıt eserlerle bir taraftan kendi yeni nesillerimiz tarihimize götürülürken,diğer taraftan ise bize ait olan bir çok yerin aidiyet meselesine de neşter vurulurken,şehrimizden geçenlere de tarihimizle birlikte tanıtımımızın yapılması da çok güzel bir hizmet.

   120 MİLYON LİRA HARCAMA İLE DAMACANA KALİTESİNDEKİ SU ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

   Seçim Hükümeti döneminde yatırım için tüm engellerin kaldırılarak bütçesi ayrılan ve ortalama 120 milyon liraya mal olacak olan,çalışmaları aralıksız olarak devam eden içme suyu projesi tamamlandığında Aksaraylılar 37 yıl sonra yeniden musluktan su içebilmelerinin sağlanmasıyla da yılların beklentisine cevap verecek!!!

    Bu gün 2 yılda Başkan Yazgı ve ekibi tarafından gerçekleştirilen yüzlerce hizmetin belli başlılarını ancak yazabildim.

   Başkan Yazgı ve onun şahsında emeği geçen tüm Belediye yetkilileri ile personeline ayrı,ayrı emeklerinden dolayı şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ederim.

   Yazının girişinde belirtmeme rağmen yerimiz dolduğundan Belediyenin tespit ettiğim eksikliklerini ise nasip olursa Cuma günü yazacağım.

   Mutlu geleceğimiz için takip edilmesi dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


11.05.2016 09:23:47

Ali Genç

Doğru´ya Doğru

Doğru´ya Doğru