Yakın tarihimizde ´´ İZ ?´ bırakan çok değerli büyüklerimiz vardır. Bunların en önemlilerinden biri de rahmetli DÜNDAR TAŞER´ dir. TAŞER, devlet bizim kutsalımızdır diyor.

       Devletin,  arabasının arka sağ koltuğuna oturan makam sahipleri, şoförüne yürü oğlum diyenler şoförü kadar Devlete inanıyor mu?

       Devletin, Türkler için neden kutsal olduğunun şahidi tarihtir. Çünkü Türkler bu kutsalını yaşatmak için canını vermekte asla tereddüt etmemiştir. Dolaysıyla Türkler, tarihte hiçbir zaman Devletsiz kalmamıştır.

      En son örneği, 15 Temmuz hain darbesinde, darbecilere karşı her Türk bir Seymen ruhuyla kendi kendine görev vererek,  tankların önünde durmasını ve şehit olmasını bilmiştir.  

       TAŞER´e göre, Türk milleti için en önemli ve en büyük müessese, DEVLET´tir. Devlet ile TÜRK, iç içedir. Atalarımızın belirttiği gibi ?´BAŞSIZ BÖRK, DEVLETSİZ TÜRK OLMAZ´´

      Rahmetli DÜNDAR TAŞER, Devlet tarifini çok kısa olarak şöyle yapmaktadır:  

       DEVLET, siyasi ve hukuki bir organizasyondur, ayrıca Devlet, bir ahlak ve hukuk kurumudur, bu nedenledir ki, Devlet, HİLE ve KURNAZLIK etmez. Kimseye kızmaz ve GAREZ ve KİN taşımaz, kimseyi YANLIŞA, götürmez. Kendi vatandaşını, PUSUYA düşürmez.

       Bunların sayesinde MİLLETİMİZ, DEVLETİNE çok güvenir ve ?´DEVLET´ e KARŞI BOYNUMUZ KILDAN İNCE´´ tabirini kullanıyor.                                             Millet adına, DEVLETİMİZİ yönetenler,  Taşer´in devlet tarifine ne kadar uyuyorlar? Yöneticilerimiz, bu tarifi okuyup kendilerini teste tabi tutsalar, test sonucu ne olabilir?

     Devlet, bir ahlak ve hukuk kurumu olunca,  Devlette çalışanlarda, önce ahlaklı olacak ki Devlet bir ahlak kurumu olsun. Yine Devlette, çalışanlar önce hakkı ve hukuku bilecek ki Devlet hukuk kurumu olsun.

      Devlet hile etmez diyor, TORPİL hile değil mi?  Devlet kurnazlık etmez diyor, yani vatandaşına karşı dürüst olur, vatandaşını kandırmaz. Vatandaşına pusu kurmaz diyor; radarı gizli yere koyma pusu değil mi?

       Devlet kademelerinde devletin kutsallığını bilmeyenler ve ona inanmayanlar var. Bu tip görevliler meyve kurdu gibidir, dışardan ilaç da tesir etmez. Her şeyimiz olan, Devletimizi yer bitirirler.

        Madem başkanlık sistemine geçtik, Devlette ne kadar, şuursuz, gafil, hain varsa temizlemenin tam zamanı. Temizlensin ve yerlerine SERDENGEÇTİLER getirilsin ki Devlet kendine gelsin.

          A dan Z ye kadar Devlet memuru ve amiri kadrolarında çalışanlar incelenmeli hainler temizlenmeli, Her personel üç ve altı aylık kurslara tabi tutularak, devletimizin önemi ve kutsallığı öğretilmelidir.

       Devlet kimseye kızmaz diyor, Devlet adına görev yapanlar kimseye kızmadan ayırt etmeden görevini yapıyor mu? Cevabı vatandaşımız verirse hal harap olur.

      Devlet garez ve kin taşımaz diyor; uygulamada Devlet görevlilerinin yer yer garaz ve kin taşıdığına TANIK oluyoruz. Ancak en doğrusunu herhangi bir olayda garez ve kinle muamele yapılıp yapılmadığını vatandaşımız bilir.

      Devlet kimseyi yanlışa götürmez diyor, Devlet kendi eliyle onlarca konuda vatandaşı yanlışa götürdüğü, Ayrıca yanlışa götürenlere de ses çıkarmadığı gözler önünde ve yaşadığımız gerçeklerdir.

     Devlet kendi vatandaşını pusuya düşürmez diyor, gerçek bu ise çeşitli alanlarda kumar oynatma neyin nesidir?

      Devletimizi yöneten yetkililer önce kendileri rahmetli DÜNDAR TAŞER´in devlet tarifini okusunlar, sonrada harfiyen uysunlar ki güçlü DEVLET güçlü MİLLET olalım.

      Taşer devam ediyor; ?´ Devlet devamlı bir varlıktır. Hükûmetler değişir, rejim değişir, ama devlet, devam eder´´. Devlet mi? Hürriyet mi? Sorusunu yöneltir. Cevap DEVLET´tir. Hürriyet, devletin yanında hiçtir. Mantık basit, Devlet olmayınca hürriyetin, anlamı yoktur.

        Merhum Dündar Taşer ağabeyimiz için kısaca yazılanlara bakalım; Prof. Dr. Erol Güngör: Taşer, bizim milletimizin dün yaşadığı, gerçeği, buğun de gördüğü büyük rüyayı, temsil ediyordu. Bu yüzden onu dinlerken,??kaybolan şahsiyetimize yeniden kavuşuyorduk?..

      Osman Yüksel Serdengeçti: Zamana, mekana hatta imkana, karşı koyan adamdı?.Millet, nasıl aldatılıyordu? Memlekette ne kadar tembel, işlemez kafa vardı?..

       Muzaffer Özdağ: Vatan sevdalısı idi. Devletin menfaati, vazifenin icabı konu olunca, ölümü hiçe sayan bir cesareti, temsil ederdi.

         Zeki Sofuoğlu: ?.. O, gerçek ve soylu bir Türk´tü; Türkmen´di; Oğuz´ du. Türk´ün özünü, cevherini, çok iyi temsil ederdi. Türk´ün, binlerce yıl önceden gelen ve İSLAMI MANA değerleriyle beslenen temiz ahlakı, onun kişiliğinde, dip diri idi; elle tutulur, gözle görülür derecede, canlı idi???

                                   HAYIR, OLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.


30.07.2018 12:20:15

Rasim Gül

?´ Devlet Bizim Kutsalımızdır´´ Diyor Dündar Taşer

?´ Devlet Bizim Kutsalımızdır´´ Diyor Dündar Taşer