Daha önce bir yazımdan Aksaray Araştırma Hastanesinden şikayet etmiştim. Şikayetim burada çalışan taşeron görevlilerdi. Bundan dolayı özel hastanelere gittiğimi belirtmiştim. Hele birde şu sıra işi var ya benim canımı çok sıkıyordu. Her ne kadar randevu alsam da aradan kaçak muayene olanlar sizi bekletiyordu. Beklemekte bir ayrı dertti. 2015 ile 2016 yılında devlet hastanesine çok nadir gitmişimdir, oda gece acil vakadan dolayıdır.

      Bu sene bir ara başhekim Uzman Dr. Cengizhan Kılıçaslan´ı ziyaret etmiştim. Hastane hizmetlerini anlatmıştı, eski durumdan çok farklı olduğunu, birçok hastalık tedavilerinin artık ilimizde yapıldığını ve başka illere çok nadir hasta sevkiyatı yapıldığını söylemişti.

      Ben özel hastaneler ile ilgili çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Ama gerekli alet ve edevatın devletin kurumlarında daha geniş olduğunu biliyordum.

      Ama sıra beklemek ve taşeron çalışanların tutum ve davranışları beni hiç memnun etmiyordu. Hatta bu konuyu zaman zaman köşemde dile getirmiştim. Bu sene tedavilerde artık Araştırma hastanemizi kullanmak istedim.

      Geçen ay bir rahatsızlık nedeni ile gittiğim hastanede kuyrukta sıra beklemek kalkmış. Sırayı da kendin alıyorsun, doktoruda kendin seçiyorsun ve üstelik saat kaçta muayene olacağın aldığın sırada yazıyor. Hiç değilse gereksiz yere kuyrukta beklemiyorsun.

       Geçen hafta şeker kontrolü ve muayene için gittim. Sırada her şey güzel, ama bizim vatandaşımız güzel değil. Haksızlık yapmakta bire birler. Adam sabahın erkeninden gelip sıra almış, sen gel doktora bir şey soracağım diye haksızlık yap. Tabi bu durum hastane yönetiminin suçu değil haksızlığa alışan bizim vatandaşımız.

      Her şey güzel bir şekilde yürürken bencil insanımız elbette oluyor. Artık medeni bir toplumda yaşıyoruz şu bencilliği bırakalım. Devletimiz her şeyi koymuş tıkır tıkır işliyor. Bize kurallara uymak kalsa gerek.

      Geçen iki sefer gece rahatsızlığım nedeni ile yine hastaneye gittim. Hastanenin aciline girerken kapıda Başhekim Sayın DR. Cengizhan Kılıçaslan´ı gördüm. İnanın o saatte onu orada görmek beni çok şaşırttı.

       Demek ki, hastanenin düzene girip personelin vatandaşa davranışının düzelmesinin bir nedeni var dedim. Kapıda hastalarla ilgileniyor, vatandaşın dertlerini dinlemesi beni ziyadesi ile mutlu ettiğini söyleyebilirim.

       İçeriye girdim, geçen sene bana düzgün davranmayan eleman yine orada idi. Baktım bu sefer gayet edepli ve mütevazi. Anladım ki, bunlar bir disiplinden geçmişler. Hasta hastalığından çok orada kendisine davranışa bakar.

      Hasta psikolojisi çok önem arz etmektedir. En ufak bir aksi davranışınız göze batar. Geçen yıl yazdığım gibi hastanede çalışanlar arkamda dayım ver demeden çalışırsa, dayılarda sen dayılık değil iş ve aş için varsın derlerse her şey güzel.

      Demek ki, bazı yanlışlar disipline edilince düzelme oluyor. Cengizhan Başhekime de teşekkür ediyor onu gece yarısı orada personeli kontrol etmesi, vatandaşların dertlerini dinlemesi beni ziyadesi ile memnun etti.


murat inceoz
30.03.2017 02:23:51
O ovdugunuz bashekimi yuzunden issiz kaldim.caresizdim ihtiyacim oldugu zaman o dayi falan bilmez benim de dayim vardi ama ne care onun yuzuden issiz kaldim allahh belasini versin

29.03.2017 13:06:40

Erdogan Kaya

Başhekim beni şaşırttı

Başhekim beni şaşırttı