Cumartesi ve Pazar günü Aksaray bir ilki yaşayarak 2 Bakanı birden ağırladı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Ali Rıza Akaboyun ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı birlikte Aksaray´a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundular. Ziyaretler esnasında büyük kalabalıklar ve sevgi gösterilerine sahne oldu. Tabi beraberinde Ak Parti Gurup Başkanı ve Milletvekilimiz Sayın İlknur İnceöz ve Nevzat Palta ziyaretlere eşlik ettiler.

      Ziyarete Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Ak Parti İl Başkanı Kadir Karatay ve Yönetim kurulu katılırken Aksaray´da bulunan Ak Parti aday adayları da ziyarete eşlik ettiler. Valilik Ziyaretinden sonra, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Borsa Başkanı Hamit Özkök, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Sultanhanı doğalgaz depolama merkezi, Üniversite Rektörü Yusuf Şahin´i ziyaret ettiler. Pazar günüde Yeşilova, Yeni kent, Sultanhanı ve Eskil ilçeleri ziyaret edildi.

     Ben merkezdeki bazı ziyaretleri takip edip dinleme fırsatı buldum. Ziraat odası ziyaretinde iki bakanı hazır bulmuşken Başkan Emin Koçak çiftçilerimizin talep ve eksikliklerini kendilerine ilettiler. Bu arada elektrik kesintisini dile getiren Koçak bu konunun son bulmasını istedi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Enerji Bakanı Alaboyun şunları söyledi:

      ?Dün Aksaray´da elektrikle ilgili talihsiz bir olay olmuş. MEDAŞ biliyorsunuz hizmeti taşerondan alıyor. Taşeron şirketindeki bazı arkadaşlarımız sendikalaşmaya yönelik faaliyetleri olmuş. Bu işçilerle taşeron arasındaki bir sorun. Ama bu sorunun trafolara yansımaması gerekir. Bizim istediğimiz bu. Çünkü onlara güvenilerek trafoların anahtarları veriliyor. Onların bakım ve onarımlarını zamanında yapmaları isteniyor. Trafo anahtarlarını taşıyan bazı arkadaşlarımızın sendikalaşma sürecinde suni trafo kazaları çıkarttığı yönünde MEDAŞ Genel Müdürlüğünden bana bilgi geldi. Onun üzerine bir takım görüşmelerimiz yapıldı. Burada 30´a yakın işçinin işine son verileceği şekilde spekülasyonlar yapılmış. Kimsenin işine son verilmeyecek. Bunun altını çizerek söylüyorum. Gerekli görüşmelerde yapıldı. Ancak, kendisine emanet edilmiş olan bir trafoyu sendikal amaçla da olsa suni bir kaza yapan bir işçimizin de bu yaptığı doğru bulmuyoruz. Çünkü onların trafoya verdiği zararı sizler ödüyorsunuz? dedi.

     Belediye ziyaretlerinde ise kısa dönemde Bakanlık yapsak da Başkan Yazgının çalışmalarına destek olacaklarını söyleyen Bakanlara Başkan Yazgı çalışmaları ile ilgili bir brifing dosyası verdiler. Antalya´da toplantıda olan Yazgıda apar topar Aksaray´a döndü.

      Borsayı Ziyaretlerinde ise Başkan Hamit Özkök yine suyla ilgili yapacağını yaptı. Daha önce birçok yerlere ulaştırdığı sulama projesini bu sefer Bakanlara takdim ederek su konusunda desteklerini istedi. Bakanlarda konuyu bildiklerini ve her zaman destek olacaklarını söyledi.

     Doğalgaz depolamada ise Sultanhanı yerine Aksaray Sultanhanı isminin gündeme getirilerek öne çıkarılması öncelik kazandı. Böyle bir deponun burada bulunması bir şans denildi.

      Üniversite ziyaretlerinde ise Rektör Şahin çalışmaları hakkında bilgiler vererek hızla büyüdüklerini söyledi. Bakanlarda Tıp Fakültesi ile daha büyüyeceklerini ifade ettiler.

      Pazar günkü ziyaretlere katılamadığım için takip edemedim. Ama biliyorum ki Sultanhanın da Fahri Başkan ilçelik konusunu gündeme getirmiştir. Umarım onlarda hak ettikleri ilçeliği alırlar.

     Tabi ilk defa yaşadığımız bu Bakanlara Selami Altınok uda katarsak bizim için gurur verici. Ümit ediyorum ki artık seçim sonrası da daimi bir Bakanlığı elde ederiz diye düşünüyorum. İlknur Hanımı da sayarsak artık kırmızı plakamız 4 tane olmuştur. Temennim bunun gelecekte de devam etmesi.


7.09.2015 15:43:56

Erdogan Kaya

Bakanlardan Aksaray ziyareti

Bakanlardan Aksaray ziyareti