14. 08. 2016 tarihi ile Ak Partinin kuruluşu nedeniyle 16 yılını kutluyor. Evet taraflı bir gazeteci olmamla beraber 16 yıla tarafsız bakacak olursak Türkiye Ak Parti ve Sayın Tayyip Erdoğanla şaha kalkıp kendine geldi. Hatta diyebiliriz ki, Türkiye 16 yılda imrenilecek bir ülke haline geldi. Avrupadan dilencilik yaparken avrupaya borç verir hale geldik.

       Ülkeyi demekrasi ile idare ettiğimizi zannederdik ama, ülkeyi seçilmişler değil atanmışlar yönetirdi. Yıl 2004 Ak Parti iktidarda, ama hala seçilmişler emir veriyor hükümete geri adım attırıyordu. Başörtüsü kanunu bile cet hızıyla geri çekilip iktidar sinesine çekiyordu.

      O dönem Milletvekilimiz Sayın Ali Rıza  Alaboyun ile bir yerde sohbet ederken kendisine sitem ettim. ? Sayın Erdoğananı tanıyamıyorum, şahsen tanıdığım Erdoğan sanki sistemin adamı olmuş. Başörtüsü meselesinde bile geri adaım attı? dedim.

       Ali Rıza Bey, ? Erdoğan Bey işin içine girmeden hiç bir şeyi  bilemiyorsun. Bizde dışardan meseleyi öyle zannediyorduk, ama Hükümette iktidarız müktedir değiliz. Hatta yüzde %15 ancak hükümete müktediriz. Bir gurup dayatıyor, Mecliste el kaldırıyor. Sabredin herşey zaman içinde düzene girecek Türkiye kendisine gelecek. Seçenler ve seçilenler ikdidara muktedir olacak? demişti.

       Son dönelerde alenen ve açıkça gördük ki, hükümete seçilmişler değil, atanmış hakim. Demokrasinin adı var kendisi yok. Demokrasi atanmış belli guruplara var. Gerisi sanki kominizim idaresinde yaşıyor, sadece oy kullanarak demokratik hakka sahibiz zannediyordu.

      Ak Parti sanki sütten çıkmış ak kaşık mı? Kesinlikle değil 17 Aralığa kadar şu Fetö terör örgütünü samimi zannedip devletin içine sızmasına geçmişten gelen geleneği onlarda devam ettirdi. Belki zamanında tedbir alınsa idi bugünkü duruma gelinmezdi. Yani geçmiş hükümetlerin verdiği telöransı Fetöye Ak Parti de verdi.

       Geçte olsa  Molla Muhammedin Fetö terörüne kurban gitmesi devletin aklını başına getirdide hamdolsun bu örgüt farkedildi. İnşallah bu tür örgütleşmeye artık meydan verilmez. Bu tür çalışma içinde olanlar ve merdiven altı örgütlenmeye son verilir.

      Ak Parti öncesi doğru dürüst hiçbir lider ülke dışına çıkamaz, sadece İMF´den para dilenmeye giderdi. Türkiye adeta avrupanın bir kölesi gibi görünür sürekli azar işitirdik. Bugün dünya liderlerinin en önünde  duran bir liderimiz var. Masaya yumruğunu vurarak ezilen ülkelere kol kanat gerip yem olmalarına mani olan bir liderimiz var.

      Ülkedeki oto yollara ve tünellere bir bakın, deniz altından yol yapan bir ülke haline geldik. Sağlıktaki gelişmelere bir bakın, sağlıkta çağ atladık. SSK´li bir insan istediği hastaneyi bırakın normal eczaneden ilaç alamzdı. Bugün sağlık sigortası olanda olmayanda her yerde muayene oluyor. Hastahanede rehin kalan yok, torpil için Milletvekili arayan yok.

       Doğalgaz ülkenin her bölgesine yayılmış, insanlar rahat ediyor. İşsizlikte artık insanlar asgari ücretle çalışmaya tenezzül etmez hale gelmiş. Hasta ve engellilerin bakımını artık tamamen devlet sahiplenmiş. Yaşlı insanları kapıya koyan evlatlar aldıkları maaş karşılığı aralarında bölüşülemez hale getirmiştir.

       Toplu konut konusunda her halde evi olmayan insan sayısı  çok az kalmıştır. Ak Parti ile Belediyeler şehirleri yaşanır hale getirmiştir. Terör konusunda terörün belini kırmış, artık yok olmanın eşiğine getirmiştir.

      Kendi tankını, topunu, İHH´sını ve savaş uçağını yapar hale gelmiştir. Ortadoğu ülkeri ile sınırlara duvar örme kimsenin aklına gelmezken artık sınırlarımızın yarısından fazlası yüksek peton duvarlarla örülmüştür. Parmız pui ike 3 sıfırın atılması ile değer kazanmıştır.

      16 yılında hangi birisini anlatayım ki, dünü unutmayacağız ülkemize sahip çıkacağız. İnşallah birde teşkilata sızan rantçılar temizlenirse Ak Parti yeniden şaha kalkacaktır.


13.08.2017 23:01:22

Erdogan Kaya

Ak Parti ile Türkiye kendine geldi

Ak Parti ile Türkiye kendine geldi