Dün 28 şubatın başlangıcından sizlere bahsettik. Ne bekliyorlardı ne olduğunu aktarmaya çalıştım. Bugün aynı şekilde konuya devam etmek istiyorum. Çünkü 28 Şubat bir iki köşe yazısı ile bitmez.

     28 Şubatı başörtülülere ve Müslümanlara karşı sindirme operasyonu yapanlar şunu bilsinler ki başörtülüler Şimdi durum nedir? Bırakın üniversiteyi, liseye, ortaokula başörtüsüyle gidebiliyor kızlarımız. Cumhuriyete de bir şey olmadı. Bu ülkede, 28 şubat sürecinde ve daha önceki yıllarda, dindarlara çok zulüm yapıldı. Tüm bunlara karşı bu mazlum insanlar, başörtüsü mağduru, mazlum kızlarımız haklarını elde edebilmek için ne yaptılar, Haklarını nasıl aradılar? 

      Okul, hastane, ambulans mı  yaktılar?  İnsanların ekmek teknesi kamyonlarını, marketlerini mi yaktılar? Sağa sola bomba koyup masum insanları mı katlettiler? Elbette hayır. Bakın bu çok önemli. Haklı olmak başka, hakkı doğru yoldan aramak başka. Sonuçta bu insanlar, teröre bulaşmadan birçok haklarını elde ettiler mi? Ettiler. İmam Hatip ortaokulları açıldı mı? Açıldı. Katsayı farkı kalktı mı? Kalktı. Başörtüsü yasakları, üniversitelerden kalktı mı? Kalktı. 28 Şubat mağdurlarına af çıkarıldı mı? Çıkarıldı?

     Şunu da hatırlatmak isterim ki, 28 Şubatçılar ve o zihniyetin savunucuları, bu insanlara,  Kürt, Türk, Arab ayrımı yaparak zulmetmediler.  Bunları ırkından dolayı üniversiteden, ordudan atmadılar. Irkları ne olursa olsun, dindar yaşamlarından dolayı kovuldular ve zulme uğradılar. Bize düşen ise; ırkçılığa kaçmadan, zulmü zulm olarak görüp, elbirliği ile zulme karşı mücadele etmek, kime yapılırsa yapılsın, kim yaparsa yapsın, zulmü engellemek, adaleti tesis için çaba göstermektir.

      Bu arada, 28 şubat darbesini yapanlarla ilgili, Fethullah Gülen ne demişti? 16 Nisan 1997´de Kanal D´den, Yalçın Doğan´a verdiği  röportajda bakın ne diyor; "Askerlerimiz bir yönüyle yaptıkları bazı şeylerden ötürü bazı çevrelerce, belki antidemokratik davranıyor sayılabilirler. Ama onlar konumlarının gereğini anayasanın kendilerine verdiği şeyleri yerine getiriyorlar. Hatta dahası, ben zannediyorum, onlar, bazı sivil kesimlerden daha demokrat. Herhalde onların temsil ettikleri kuvvet şu partiler arasında birbirini istemeyen insanların elinde olsa bir gece hızlı bir baskınla gelirler hasımlarını bertaraf ederler onun yerine otururlar. Kuvvet ellerinde olduğu halde çok mantıki davranıyorlar. Çok muhakemeli davranıyorlar. Epey zamandan beri. His öne çıkmıyor burada ve kuvvet, güç gösterisi şeklinde öne çıkmıyor. Bana demokraside daha dengeli geliyorlar, o açıdan." 

Yorumu size bırakıyorum...

    ?Haksızlık yapanlara yönelmeyin, yoksa ateş size de dokunur. Sizin Allah´tan başka dostunuz yoktur; sonra, yardım da göremezsiniz.?   (Hud,113 meali)

    28 Şubat, bin yıl sürecek diyenler, Onlara yaranmak isteyenler, şimdi neredeler, ne haldeler? Artık muhtar bile olamaz denilenler, o günün mazlumları, şimdi neredeler?

     Biz kullara düşen sefer eylemektir.  Zafer Allah´tandır.  Her şeye kadir olan Allah, dilerse dünyayı güllük gülistanlık eder ancak unutmayalım ki, dünya imtihan yeridir ve bizlerde imtihan edilen kullarız. Mesele olaylar karşısında bizim duruşumuzdur. Allah, mü´minlere, olaylar karşısında, daima razı olduğu duruşu göstermeyi nasip eylesin.

      En Adil Olan´ın, Yüce Elçisinin naklettiği mesajla bitirelim;

     ?Hayır, Allah´a yemin ederim ki, ya iyiliği emreder, kötülükten nehyeder, zâlimin elini tutup zulmüne mani olur, onu hakka döndürür ve hak üzerinde tutarsınız; ya da Allah Teâlâ kalplerinizi birbirine benzetir, sonra da İsrâiloğullarına lânet ettiği gibi size de lânet eder.?    (Ebû Dâvûd, Tirmizî)

     Allah zalimlere fırsat vermesin.

       SON


1.03.2017 12:40:55

Erdogan Kaya

28 Şubatçılar şimdi ne yapıyor? (2)

28 Şubatçılar şimdi ne yapıyor? (2)