Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Zihinsel Engellilere 5 yıldızlı konforda Şefkat Konağı

Zihinsel Engellilere 5 yıldızlı konforda Şefkat Konağı

Başkanlığını Süleyman Doğan`ın yaptığı Acil Hastalara Yardım Vakfı, Konya`da 400 yataklı Zihinsel Engelliler İçin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini kısa sürede hayata geçiriyor.

Başkanlığını Süleyman Doğan'ın yaptığı Acil Hastalara Yardım Vakfı, Konya'da 400 yataklı Zihinsel Engelliler İçin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini kısa sürede hayata geçiriyor.

 Kısa zamanda tamamlanması beklenen merkezdeki her odada banyo, tuvalet, lavabo, telefon ve 24 saat sıcak su bulunacak.

2 oda bulaşıcı hastalığı olanlar için ayrılacak. İçinde kalanlar yaşlı, hasta, engelli olacağı için depremde tahliyenin zorlaşması göz önüne alınarak çelik konstrüksiyondan yapılan bina Richter ölçeğine göre 9 büyüklüğündeki depreme karşı da dayanıklı olacak.

Acil Hastalara Yardım Vakfı Başkanı Süleyman Doğan, inşaatı süren merkezin inşaatını hayırseverlerin de desteği ile önemli bir oranda tamamladıklarını ve en kısa zamanda tamamlamayı planladıklarını kaydetti. ‘Şefkat Konağı' olarak nitelendirdikleri merkezin her yaştakilere açık olacağını kaydeden Süleyman Doğan, “Osmanlı Devleti'nin son döneminde Sultan 2'nci Abdülhamid Han yardıma muhtaç insanlara derman kapısı olması için İstanbul'da ilk darülacezeyi kurmuş. 1896 yılından bu yana insanların yardımına koşan darülaceze, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeyi sürdürüyor, ancak İstanbul'daki bu darülacezenin dışında başka yer kurulmamış. Çünkü, darülaceze kâr getiren bir kuruluş değil. Ama Cumhuriyet tarihinin ilk darülacezesini yardımseverlerin desteğiyle Konya’da faaliyete geçireceğiz.” Dedi.
Konya'daki Çayırbağı Mahallesi'nde kurulacak merkezde artık sona yaklaştıklarını belirten Süleyman Doğan, sözlerine şöyle sürdürdü:
“Hizmete geçtiğinde 400 kişiyi barındıracak olan Şefkat Konağı aynı zamanda 5 yıldızlı otel konforunda olacak. 2'şer kişilik suit odalardan, oda içinde bulunan banyo, telefona kadar gereken her şey yer alacak. Aynı zamanda içinde kalacak kişilerin yaşlı ve yatalak olacağı göz önünde bulundurularak çelik konstrüksiyonla 9 büyüklüğünde depreme dayanıklı yapılacak. Bina ömrünün 270 yıl olması böyle devasa bir eserin ölümsüzlüğünü gösteriyor. Odaların 24 saat boyunca kameralarla internetten izlenebilecek olması hizmetimizin şeffaflığının göstergesi olarak halkımıza sunulacak. Ayrıca 12 oda bulaşıcı hastalığı olanlar için ayrılacak. Zihinsel engelliler için de fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi bulunacak.”

Acil Hastalara Yardım Vakfı Başkanı Süleyman Doğan, Türkiye'nin her yerinden başvuruları kabul edeceklerini ifade ederken “Şefkat Konağı’ yaptırılması için para toplamıyoruz. Ancak, yardımseverleri inşaat alanına götürerek gezdiriyoruz. Eksikliklerini gösteriyoruz. Daha sonra da bu eksikliği bir şekilde gidermesini istiyoruz. Böylece şeffaf bir yol izliyoruz” diye sözlerini tamamladı.

 

 



Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Bir testten daha başarıyla geçti
Bursa merkezli Mahzen'e 24 gözaltı!
Seçim zaferini karpuzla kutladılar
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9792,6%0,78
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı