Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Yürekler SOMA için attı

Yürekler SOMA için attı

Manisa?nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında Türkiye tek yürek oldu.

Yürekler SOMA için attı

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında Türkiye tek yürek oldu. Bütün iller, ilçeler, tüm kurumları ve kuruluşlarıyla Somalı kardeşlerimize destek kampanyalarına Aksarayspor ve Aksaray Beşiktaşlılar derneği öncülüğünde bütün renklere gönül veren taraftarlarda eklendi. Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası için Aksaray’da taraftar grupları harekete geçti.  Aksaray’da başta Aksarayspor taraftarı başta olmak üzere Beşiktaşlı, Fenerbahçeli, Galatasaraylı bütün taraftarlar Soma'ya yardım için birlik oldu.  Aksaray’da duyarlı taraftarlar süper ligin son haftasında Aksaray Beşiktaşlılar derneğinde Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında oynanan karşılaşmanın gelirleri SOMA için topladı. SOMA için Aksaray Beşiktaşlılar derneğinde yapılan yardım kampanyasında ise Aksarayspor ve Beşiktaşlılar Derneği  “En acı deplasmanımız SOMA” pankartı acılarını paylaştılar. Aksaray Beşiktaşlılar Derneği tarafından başlatılan kampanyaya futbolseverler büyük ilgi gösterdi. Aksarayspor Kulüp Başkanı Ali Karakuş başta olmak üzere, Beşiktaşlı dernek üyeleri birçok farklı renklere gönül veren taraftar SOMA için birleşti. Aksarayspor Kulüp Başkanı Ali Karakuş; Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında kaybettiğimiz yüzlerce işçi vatandaşımızın acısını yüreğimizde yaşıyoruz. Ölen vatandaşlarımızdan geride 200’ün üzerinde yetim çocuk, dul kalan kadınlar ve gözü yaşlı anneler, babalar var. Onların acısını bir kerede kimse dindiremez ama yapılacak yardımlar bundan sonraki hayatlarında onları bir nebze de olsa rahatlatabilir. Devlet ve özel yardım kuruluşlarının yanında spor kulüpleri, taraftarlar yine en önlerdeki yerini alarak sağduyulu bir şekilde harekete geçti. Aksaray’da bütün renklere gönül veren taraftarlar tek yürek oldu. AKSARAY futbol ailesi olarak bizde soma için kenetlendik. Aksaray’da her renge gönül vermiş taraftarlar SOMA için bütünleştik. Ülkemizin başı sağ olsun. Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında şehit düşen vatandaşlarımıza ALLAH’TAN rahmet kederli ailelerine ise sabır diliyoruz.

Spor Toto 3. Ligde 30 yaş engeli kalktı

2009-2010 futbol sezonunda TFF tarafından Spor Toto 3. ligde uygulamaya konulan 30 yaş sınırı yeni sezonda uygulamadan kalkacak. Spor Toto 3. ligde kontenjan uygulaması devam ederken 30 yaş sınırı olmayacak. 30 yaş üstü olan oyuncularda 6 kişilik kontenjan sınıfında olacak. 30 yaş üstünde bulunan birçok profesyonel futbolcunun mağdur olmaları nedeni ile yıllardır süre gelen mücadeleleri, imza kampanyaları ve yaş sınırının kalkması yönündeki girişimleri mutlu sonla bitti. Spor toto 3. ligde 30 yaş üstünde olan oyuncular forma giyebilecekler. Ancak yaş kontenjanı olan 25 yaş üstünde kadroda 6 oyuncu bulundurulabilecek. Spor toto 3. ligde temsilcimiz Aksarayspor’da ise 30 yaş sınırının kalkması ve 6 kişilik 25 yaş ve üzeri kontenjanda ise sözleşmeleri devam eden Ramazan Coşkuner(25), Hakkı Hakan Özhan(25) Yasin Yeşilyurt(27), Mehmet Güneş (28) sözleşmeleri sona eren Gökhan Karakum(30), Ömer Kaplan(27) ve Cemil Karakum(29) ile anlaşma sağlanması halinde yeni sezonda da forma giyebilecekler. Ancak 6 kontenjan olması sonucunda siyah beyazlı yönetim hangi oyuncular ile sözleşme yenileyeceği ise merak konusu oldu. TFF yönetim kurulu tarafından yapılan toplantının ardından; 2014 – 2015 Sezonunda Spor Toto 3. Lig Kulüplerinin 01.01.1990 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular ile sözleşme imzalayabilmelerine ve müsabakalarda oynatabilmelerine, Spor Toto 3. Lig Kulüplerinin ayrıca 31.12.1989 (dahil) daha önceki tarihlerde doğmuş en fazla 6 futbolcu ile sözleşme imzalayabilmelerine, geçmiş sezonlardan sözleşmesi devam eden 31.12.1989 (dahil) ve önceki tarihlerde doğmuş futbolcuların bu kontenjan dahilinde kabul edilmesine, Kulüplerin, Spor Toto 3. Lig müsabakalarında, ikinci fıkrada belirtilen kontenjan dahilindeki 6 futbolcunun tamamının 18 kişilik müsabaka isim listesine yazabilmelerine, ancak aynı anda bu futbolculardan en fazla 4 tanesinin oynatılabilmesine karar verildi.

Mehmet Güneş sezonu 23 maç ile tamamladı

 

Spor toto 3. ligde temsilcimiz Aksarayspor’da 2013-2014 sezonunun ardından 3.5 yılını tamamlayan 28 yaşındaki tecrübeli oyuncu Mehmet Güneş bu sezon 23 maçta forma giydi.  Siyah beyazlılarda 3,5 yılda Bal Liginde 57 maça çıkan Mehmet Güneş 12 kez rakip ağları salladı. Spor toto 3. ligde ise 23 maça çıktı ve sahada 890 dakika kalan tecrübeli oyuncu 1 kez gol sevinci yaşadı. Bu sezon siyah beyazlı forma altında beklenen performansı çizemeyen ve formasını genç Akif Karakuş’a kaptıran Mehmet Güneş yedek kulübesine abone oldu. Bu sezon sakatlıklarla boğuşan ve 11 hafta gibi uzun süreçte ise sakatlığı nedeni ile formasından hasret kalan Mehmet Güneş sakatlığından verdiği etki ile bir türlü form grafiğini yükseltemedi. Aksaray’da Bal liginde şampiyonluk yaşayan ve önemli katkılar sağlayan usta oyuncu aynı başarılı çıkışını spor toto 3. ligde gösteremedi. Siyah beyazlılarda 6 kişilik yaş kontenjanında bulunan usta oyuncunun 1 yıllık sözleşmesi bulunuyor.

Haber: Hamit MAVİLİ



Bir suç örgütü daha çökertildi! Mahzen-31'de 8 gözaltı
Yurtta bugün hava nasıl? Marmara'nın batısı yağışlı...
Türkiye 23 Nisan'ı coşkuyla kutluyor
'Kalkınma Yolu'na imzalar atıldı
Toplu ulaşımda 23 Nisan hediyesi
Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı
Düzce'de BELMEK kursiyerleri dünya barışı için üretti
TBMM'de 23 Nisan temalı yarışmalar ödüllendirildi
İpotekli konut satışları yüzde 49 azaldı
Canbey’den 23 Nisan mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 'Sur' açıklaması
MEB şube müdürlerinin yer değiştirme kılavuzu yayımlandı
MSB atış anlarını paylaştı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Mart verileri açıklandı
5 yılda 213 milyon e-tebligat
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,31
  • EURO

    34,76% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,58% -0,69
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false