Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Yön ve mesafe levhalarında mutlu son

Yön ve mesafe levhalarında mutlu son

Başkent ten Kulu makasına kadar konan 11 yeni levha´ya Aksaray´ın ismi yazıldı.

İlimiz Milletvekili İlknur İnceöz ?ün girişimleriyle Ankara çıkışından itibaren bulunulan yere Şerefli Koçhisar,Konya ve Adana´nın uzaklığını gösteren  mesafe levhalarına  ve  yine başkentten çıkıştan itibaren karayolundaki makas ve tepe üstü tabir edilen toplam 11 levhaya ilk defa  Aksaray isminin yazdırılması sağlandı .

  Bundan sonra sıra Kayseri´nin Sivas girişi ile bizden yana olan çıkışı,Nevşehir´in Kayseri girişi,Isparta´nın Konya çıkışı,Konya´nın Isparta tarafı girişi,Kırşehir in Ankara tarafı girişi,Adana ve Mersin´den Otoban ve E.90 karayolunun bizden tarafı çıkışlarına ve oralardan  şehrimize kadar bulunan levhalara? Aksaray? isminin konmasında!!!

 

   Ankara/Aksaray(Özel)- 3 yıl boyunca süren çalışmanın meyvelerini vermesiyle 2. İlçelik esaretinden kurtulmamızı sağlayan kanunun TBMM´sinde kabul edilmesinin 26. yıldönümünden 15 gün sonra komşumuz Başkent Ankara ile aramızdaki E.90 Karayolu Konya/Kulu makasına kadarki 11 levhaya ilk defa ?Aksaray? ismi yazıldı.

   İlimiz milletvekili  7 Haziran Genel Seçimleri öncesi TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı olan,dün ise Ak Parti Grup Başkan Vekililğine seçilen İlknur İnceöz´e hemşerilerimiz adına teşekkür eden sitemiz muhabiri ve Yenigün Gazetesinin ise Haber Koordinatörlüğünü yapan  Gazeteci-Yazar Ali  Genç  ulaşılan mutlu sonu anlattı.

    Ali Genç? Başkentle aramızda ulaşımı sağlayan E.90 Milletler arası karayolunun Ankara çıkışından Kulu makasına kadarki  yön, tepe üstü ve makas(kavşak) levhalarında güzergahta bulunan ilçelerin ismi yazılıyken1989´un 15 haziran´ında vilayet olan Aksaray´ımızın ise  ismi yoktu.

   2013 yılının Ramazan´ında Aksaray Gazeteciler ve Yazar Cemiyeti Başkanı Celil Acar´ın daveti üzerine Grand Altuntaş Otelinde katıldığım iftar yemeğinin sonunda ilimiz milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz´e diğer bazı  sıkıntılarımızın yanında  çevre illerin giriş ve çıkışlarından itibaren karayollarında bulunulan yere uzaklığı gösteren levhalarda güzergahtaki ilçelerin isimlerinin bulunduğunu, fakat vilayet olan Aksaray´ın adının ise anlaşılmaz şekilde konmadığını  söyledim.

   O günden sonra sürekli olarak  yazdığım haberler ve köşe yazılarımın yanında yüz yüze görüşmelerimiz ve telefonla Vekillerimiz nezdinde sürdürdüğüm,Vekillerimizin  ise ilgililer nezdinde sürdürdükleri bu konudaki çabalarında 1 hafta önce mutlu sona ulaşıldı!!!

   Önce bana bu konuda Cep telefonuma attığı görüntülü mesajla müjde veren milletvekilimiz İlknur Hanım daha sonra Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar konusundaki sorularımı cevaplandırdı.

    Milletvekilimizin danışmanı Fatma Önder hanım tarafından Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilerde önceden Konya /Kulu Makasından Aksaray´a kadarki yolun geçtiği güzergahtaki il ve ilçelerin  bulunulan yere uzaklığını gösteren levhalar ile yön ve makas levhalarındaki ?Aksaray? isminin Ankara çıkışından Kulu Makasına kadarki toplam 11 yeni levhaya daha yazıldığını bildirdi.

  SIRA DİĞER İLLERİN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINDAN İTİBAREN BULUNAN

 KARAYOLLARI LEVHALARINA? AKSARAYI?İSMİNİN YAZILMASINDA!!!

   Aksaray´ın il olmasının üstünden  26 yıl geçse de alınan sonuç en büyük sıkıntılarından birisi tanınamamak olan Aksaray için olumludur!!!

  Bundan sonra Vekillerimiz ve ilimizin tüm atanmış ve seçilmişlerinin girişimleriyle bir taraftan üstümüzdeki çevre illerin gölgeleri tamamen kaldırılarak bize ait olan değerlerin aidiyet sıkıntısı kesin olarak ortadan kaldırılmalı.

   Bu çalışmalar sürdürülürken aynı anda ilgililer nezdinde yapılacak aralıksız girişimler Ankara/Kulu makası arasındaki gibi Isparta-Konya ,Sivas-Kayseri,Kayseri-Nevşehir,Ankara-Kırşehir,Adana-Ankara ve Mersin-Ankara arasındaki Otoban ile bölünmüş yollara Aksaray´ın isminin yazılması sağlanıncaya kadar devam etmeli.?dedi.

 

     



Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli