Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Yine Bir İlk Aksaray´da Gerçekleşiyor

Yine Bir İlk Aksaray´da Gerçekleşiyor

Yine Bir İlk Aksaray´da Gerçekleşiyor

Aksaray Tarım Platformu Önderliğinde, Aksaray Hayvancılık Süt Ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı, Aksarayticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezinde Gerçekleşecektir?

19Temmuz 2017 Tarihinde, Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezinde, Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleşmiştir.

Aksaray Hayvancılık Süt ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı, Ağustos ayında Aksaray´da Ticaret BorsasıTarım Ticaret Merkezi´nde düzenlenecek.

Aksaray Hayvancılık ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı, 24-25-26-27 Ağustos ?daAksarayTicaret Borsası´nın inşa ettirdiği Tarım Ticaret Merkezinde gerçekleştirilecek. Fuar´ın birinci danışma toplantısı ATB toplantı salonunda gerçekleşmiştir.

Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü BestamiZabun, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Yenikent Kasabası Muhasebe Müdürü Ömer Özakıllı , DamızlıkSığıt Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, İl Genel Meclis Üyesi ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız, Haykop Başkanı Mustafa Çakır, Tarkop Başkanı Cuma Kürkçü, Gaziantep Damızlık Sığır Yetişltiricileri Birliği Başkanı Ahmet Şimşek, Gaziantep Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ömer İrfan Çetiner, İş adamı Basri Çalışkanİş Adamları ve davetliler katıldı.

Toplantının Açılış Konuşmasını Yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök Fuarın önemine değinerek " Aksaray Tarım Platformu ile yapmış olduğumuz istişareler sonucunda tarım ve hayvancılık şehri olan Aksaray´ımızda HAYVANCILIK, ET VE SÜT, TARIM, ÇİFTLİK MAKİNE EKİPMAN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI düzenlemeye karar verdik. Tarım il müdürlüğümüzün himayelerinde tarım ve hayvancılığın aldığı ivme  Türkiyegenelinde bariz olarak görülmektedir. Bizde tarım platformu olarak tarım ve hayvancılıkta yakalamış olduğumuz bu gelişmeleri yapacağımız fuar sayesinde göstermek dahada ilerletmek amacındayız. Türkiye´de bir ilk olarak bu fuarı gerçekleştireceğiz. Fuarımızı çeşitli yarışmalarla da renklendirmeyi planlamaktayız. Yonca üretiminde Türkiye´nin en önemli merkezi konumunda olan Aksaray´da yıllık 200 bin ton yonca üretimi yapılıyor. Türkiye´deki yonca üretiminin yüzde 8.2´sinin karşılandığı Aksaray´da, halkın büyük çoğunluğunun yonca üretimiyle geçimini sağladığı Yenikent kasabası üretimde akla gelen bölgeler arasında yer almaktadır.Yonca üretiminde kalite açısından diğer illerden açık ara olan Aksaray yoncaları, hayvancılıkla uğraşan tüm bölge ve ülkelerde aranan bir marka konumundadır. Aksaray´da yılda üretilen 200 bin ton yonca, başta şampiyon atların yetiştirildiği haralar olmak üzere birçok hayvan çiftliğine gönderiliyor, zengin protein yapısından dolayı haralar başta olmak üzere hayvan çiftlikleri tarafından yoğun şekilde talep ediliyor. Bu yüzden Aksaray İli büyük firmaların yatırım merkezi haline gelmektedir. Yenikentbelediyesinin de büyük destekleri ile fuarımızda yonca festivali de yapılacaktır.  bu fuarın Aksaray´ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü BestamiZabunise Aksaray´ın tarım ve hayvancılık şehri olduğuna dikkat çekerek " Aksaray´ımız  tarım ve hayvancılıkta bütün yolların kesiştiği noktadadır.  Aksaray hem büyük başta hem küçük başta ayrıca et ve süt sektöründe üzerine düşen görevi layığı ile yerine getirmiştir.Bu kapsamda da Aksaray denince akla hayvancılık geldiğinden dolayı bu potansiyelimizi bu özelliğimizi Türkiye´ye duyurmak için bu fuarı gerçekleştirme çabasındayız.Daha önce tarım fuarımızın 4. sünü gerçekleştirdik. Hayvancılık fuarımız da ilk olacak ve her yıl geleneksel olarak devam edecektir. Biz tarım platformu ile birlik ve beraberlik içerisinde Aksaray´ımıza hizmet ediyoruz. Özelde ilimize genelde ülkemize hizmet ediyoruz. Bu konuda katkı sağlayan bütün paydaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Damızlık Sığıt Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan "Tarım ile ilgili fuarlarımız her yıl yapılmaktadır. Ancak hayvancılık fuarlarında ihtiyaç olduğunu düşünmekteyim. Tarım platformu olarak da bu konu üzerinde istişareler edip karar aldık. Aksaray´ımızda da hayvancılık fuarı yaparak katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Üreticilerimizin bu fuarda yeni teknolojiler ile tanışmasını, daha kaliteli hayvanlar, daha kaliteli ürünler üretilmesini ve verimliliği arttırmasını hedeflemekteyiz. Üretim ve verim artınca ülke ekonomisinde katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Kısa bir sürede Aksaray´ımızdaki hayvan varlığımız iki katına çıktı. Yani biz görüyoruz kiAksaray´ımızda hayvancılıkta kaliteyi yakaladık bu kalite ile neden bizde yurt dışına hayvan ihraç etmeyelim.  Fuarda da üreticilerimize yapacağımız etkinlikler olacak.Bu etkinlikler arasında yarışmalar var. Yarışmalarda birinci gelen üreticimize yem karma makinası hediye edeceğiz. Tabi bunun yanında da sağım makinaları, bir ton, iki ton yem, buzağı kulübeleri gibi hediyelerimiz olacaktır. Ben bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyor saygılar sunuyorum" dedi.

Aksaray İl Genel Meclis Üyesi ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk "Öncelikle fuarımızın Aksaray tarım ve hayvancılığına hayırlı olmasını diliyorum. Aksaray bir fuarlar şehri olmaya başladı. Son dört yıldır tarım fuarımız var. Otomobil fuarımız var. Çeşitli fuarlarda yapılıyor. İlk defa hayvancılık fuarı gerçekleştireceğiz. Tarım platformu olarak Aksarayda tarım ve hayvancılığı geliştirmek verimliliği ve üretimi arttırmak kaliteli ve sağlıklı gıdayı daha ucuza üretip talepleriucuza karşılamak için çalışıyoruz. tatbiki çalışmaları göstermek lazım. Etkinlikleri göstermek lazım. Sorun ve sıkıntıları dile getirmek lazım diye düşünüyorum. Tarım ve hayvancılıkta teknolojinin geldiği son noktayı insanlara göstermek lazım bizim insanımız duyduğuna değil gördüğüne inanıyor. O yüzden fuarlarında bu işleri göstermek için çok önemli olduğuna inanıyoruz. BizdeDamızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak bu fuara destek vereceğiz inşallah. Bu fuarda çeşitli koyun ırkları, sığır ırklarını üreticimiz görecek, beklide şu anda yapmış oldukları yanlışları görecek. Bununla ilgili bilgilendirmeler de yapılacaktır diye düşünüyorum. Aksaray tarım ve hayvancılığına hayırlı olsun diyor şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız ?Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizlerde STK başkanları olarak bu fuarın düzenlenmesi ve uygulama aşamasında üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Aksaray ciddi bir tarım ve hayvancılık şehri. 170 bin kültür ırkı hayvan varlığımız 500 bin civarında küçükbaş hayvan varlığımıza ulaşmış durumdayız. Tarımsal üretimde ciddi rakamlara ulaşmış durumdayız. Bizlerde ilimizin gelişimi için her türlü desteği vermeye hazırı diyor saygılar sunuyorum? dedi.

Yenikent Kasabası Muhasebe Müdürü Ömer Özakıllı ?Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Aksaray ilinde YenikentKasabası Belediyesi olarak her türlü desteği vereceğimizi bilmenizi isterim. Katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim? dedi.

HAYKOP Başkanı Mustafa Çakır "Bu organizasyon içerisinde olan sektör paydaşlarına çok teşekkür ediyorum. Aksaray´ımız her şeyin en iyisine layıktır. Üreticilerimiz bu fuarda yeniliklerle tanışacaklar. Amacımız kaliteli üretim yapmaktır. Fuarımızı her türlü, destekliyoruz. Elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Tekrar hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

TARKOP Başkanı Cuma Kürkçü " Bu fuarımızın Aksaray´ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yapılacak olan fuarımıza öncülük eden tarım platformuna teşekkür ediyorum. Bizler STK´lar olarak üreticimizin yanında olduk, daima da yanında olacağız. Bu fuarda inşallah üreticilerimizin üretmiş oldukları ürünlerin kalitesini ve verimliğini artıracağını düşünüyorum.  Hepinize teşekkür ediyorum? dedi.

Aksaray Hayvancılık ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı´nı düzenleyen Elit Fuarcılık´ın Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi Aksaray´ın kavşak bir il konumunda olduğunu söyledi. Çiçekçi, "Bu projeye başlarken Türkiye´nin canlı hayvan fuarı diyerek yola çıktık. Aksaray Tarım Platformunun önderliğinde yola çıktık. Aksaray, yolların kesiştiği noktada. Bu fuara yurtiçinden ve yurtdışından misafirlerimiz gelecek. Bu fuarı hepimiz sahiplenebilirsek, 2 yılda bir yapılan Hannover Fuarı´ndaki gibi Avrupa´daki çiftçiyi de buraya getirebiliriz. Bunu yapabileceğimize inanıyorum. Son yıllarda Türkiye´nin en önemli yonca üretim merkezlerinden biri olan Aksaray´da gerçekleşecek ?AKSARAY HAYVANCILIK, ET VE SÜT, TARIM, ÇİFTLİK MAKİNE EKİPMAN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI?nda düzenlenecek ?Yonca Festivali? fuara damga vuracaktır. Ayrıca, ?En Güzel Düve, En Güzel Süt İneği, En Güzel Boğa, En Güzel Anaç Koyun, En Güzel Koç ve En Güzel Buzağı? yarışmalarıyla hem katılımcılarımız hem de ziyaretçilerimizin keyifli anlar yaşaması hedeflenmektedir.Hayvancılık sektör profesyonellerini buluşturacak olan fuarımız 24-27 Ağustos 2017 tarihlerinde Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezi´nde kapılarını aralayacaktır. ?AKSARAY HAYVANCILIK, ET VE SÜT, TARIM, ÇİFTLİK MAKİNE EKİPMAN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI?nda önder çiftçiler, bakanlık temsilcileri, STK´lar, hayvan yetiştiricileri ve zirai işletmeciler, resmi kuruluşlar ve kamu görevlileri, veteriner hekimler, ziraat mühendisleri ve zooteknistler, gıda mühendisleri ve araştırmacılar bir araya gelecektir" dedi.

 



Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Bakan Özhaseki: TOKİ ile yeni evler yapmaya devam edeceğiz
Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!
Konut Fiyat Endeksi arttı
BUTEXCOMP Ankara ve İstanbul’da tanıtıldı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı