Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Yıldırıcı;Eğitim AK Parti Hükümetinin Önceliğidir

Yıldırıcı;Eğitim AK Parti Hükümetinin Önceliğidir

AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında 2014?2015 Eğitim?Öğretim Yılının öğrenci ve öğretmenlerimiz için

AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında 2014–2015 Eğitim–Öğretim Yılının öğrenci ve öğretmenlerimiz için verimli bir yıl olacağını belirterek, yeni dönemin hayırlı olması dileklerini iletti.

           Eğitimde alınan mesafenin, gelişmenin, ilerlemenin ve uluslararası rekabetin en önemli göstergesi olduğunu belirtti. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmenin kaliteli bir eğitimle mümkün olabileceğini aktaran İl Başkanı Yıldırıcı, Eğitim milletimiz ve insanlık açısından büyük önem taşımaktadır. Bir uygarlık projesi olan Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim alanındaki nihai hedefi insan yetiştirmektir. Dünyayı ve dünyadaki gelişmeleri doğru anlayan, yorumlayan, dünyayla barışık ama aynı zamanda, bilimde, sanatta, sporda ve teknolojide dünyayla boy ölçüşebilen insan yetiştirmektir. Çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmanın yolu eğitimden geçmektedir.

            Eğitim ve öğretimin ülkenin geleceğini belirlediğini, gelişmiş, güçlü, büyük ülke medeniyetleri seviyesine ulaşmanın, en temel unsuru olduğunu belirten Yıldırıcı, Ak Parti hükümeti döneminde eğitim için her fedakârlığın yapıldığını, kitapların ücretsiz verildiğini, anaokulların yaygınlaştırıldığını, okul ve derslik sayılarının arttırıldığını, boş öğretmen kadrolarına yeni atamalar yapılarak, öğretmen açığının kapatıldığını söyledi.

           Aksaray’da 2002 yılında derslik sayısının 1701 iken, Ak Parti döneminde bu sayının sürekli yükseldiğini, 12 yıl içersinde tüm cumhuriyet döneminde yapılan derslik sayısı kadar derslik yapıldığını belirtti. Tüm ilkokullarda anakokulu açıldığını belirten il başkanı, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilerimize ücretsiz ders kitaplarının devletimiz tarafından verildiğini ve Fatih Projesi dâhilinde birçok okulumuza akıllı tahtanın kurulduğunu, tablet bilgisayarlarında okulların açılmasına müteakip öğrencilere dağıtılacağını, eğitim seviyesinin ve kalitesinin artması için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

            Yeni dönemin hayırlar ve başarılar getirmesini dileyen Yıldırıcı “Yeni Eğitim-Öğretim dönemi ülkemize, şehrimize, öğretmenlerimize ve geleceğimizin garantisi olan öğrencilerimize hayırlı olsun. Çok daha güzel yarınları hep birlikte inşa edeceğiz. Bunun için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı