Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Yeterlilik Belgesi olmayan işçi çalışamayacak

Yeterlilik Belgesi olmayan işçi çalışamayacak

Yeterlilik Belgesi olmayan işçi çalışamayacak

AKMÜB;Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Cüneyt Göktaş yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı 4 Nisan 2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek 6645 sayılı kanun numarası ile yasalaştı.
            23.04.2015 tarihli ve 29335 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6645 sayılı Kanun 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda da önemli değişiklikler yaptı. Söz konusu düzenlemeler ile nitelikli iş gücü istihdamı teşvik ederek, iş kazalarının azaltılmasını ve verimliliğin artırılmasını hedefleyen düzenlemeler getirildi.Getirilen yeni düzenlemeler ile artık tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde belgesiz işçi çalıştırılamayacak, çalıştıranlar cezai müeyyideler uygulanacak.Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak tebliğlerde belirtilen mesleklerde, tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu´nda düzenlenen esaslara göre
a) Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işlerde ,Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar artık çalışamayacaklardır.
b) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapılan denetimlerde Mesleki Yeterlilik Belgesi olmadan çalışanlara ve çalıştıranlara cezai işlem uygulanacaktır.
c) Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar MYK´nın yetkilendirdiği kuruluşlar tarafından , sınava tabi tutularak Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilirler.
d) Mesleki Yeterlilik sınav ve belge ücretleri 2017 yılı için sınavda başarılı olanlara,İşsizlik Sigorta Fonundan geri ödenecektir.
Malumunuz üzere ,İnşaat Sektörü çok tehlikeli sınıfta yer almaktadır. Hem siz değerli üyelerimizin hem de sektörümüzde çalışanların mağdur olmaması, herhangi bir cezai müeyyideye maruz kalmaması ve İnşaat sektörünün sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için konuyu yakından takip ediyoruz. Bu aşamada Mesleki Yeterlilik Belgesi vermeye yetkili kuruluşlar ilimizde olmaması nedeni ile çalışanların başka illere giderek maddi ve manevi ekstra kayıplara uğramaması için Aksaray Müteahhitler Birliği olarak ilimizde bu sınavların yapılması için gerekli çalışmaları bitirmiş bulunmaktayız. Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen çalışanları Birliğimiz bünyesinde kurulan Mesleki Yeterlilik ofisimize yönlendirmenizi önemle rica ederim.



1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli