Yeni Sistem Çöp Konteyner Sayısı Artıyor

Yeni Sistem Çöp Konteyner Sayısı Artıyor

Aksaray Belediyesi, daha temiz bir çevre için yeni sistem çöp konteyneri sayısını şehir genelinde artırıyor.  

Aksaray Belediyesinin başlattığı Avrupa modeli yeni sistem çöp konteyneri sistemi kentte hızla yayılıyor. Eskisine göre daha kullanılışlı ve çöp alma kapasitesi daha fazla olan yeni sistem çöp konteyneri yerleşim yerlerinin yoğunluğu baz alınarak belirlenen noktalara bırakılıyor.

Yeni sistem çöp konteynerleri, hem elle açılabilme hem de ayakla basılıp açılabilme özelliğine sahip iken boşaltım sırasında hiçbir insan gücüne ihtiyaç duymuyor. Yeni istem ile şoförün araçtan inmesine gerek duymaksızın uzaktan kumandalı tam elektronik sistemli vinç tarafından boşaltılan konteynerler aynı zamanda yıkanarak temizlenebiliyor.

Aksaray Belediyesi tarafından daha önce şehrin belirli noktalarında bırakılan yeni sistem çöp konteynerleri, çöplerin pratik ve hızlı toplanmasına olanak sağladığı için sayısı artırıldı. Şehir genelinde yaygınlaşması için çalışma başlatıldı.

Alt kısımlarında, atık çöp sularının dışarı sızmasını engelleyen 250 litrelik depo barındıran 3 metreküp kapasiteli konteynerler, kullanım kolaylığı ve boşaltma esnasındaki sessizliği ile gürültü kirliliğine yol açmıyor.

Galvanizli çelik sacdan yapılmış olan yer üstü konteynerler, soğuğa ve güneş ışınlarına karşı dayanıklı olmasının yanı sıra görüntü kirliliğinin de önüne geçiyor.



Kemal Sunal, Keçiören’de türkülerle anıldı
Bakan Bolat, İranlı mevkidaşıyla yeni işbirliklerini görüştü
Türkiye, 2026'da uzayın kalbi olacak... 77. Uluslararası Uzay Kongresi Antalya'da!
Aksaray’da Eğitime Destek Platformu Toplantısı Geniş Katılımla Gerçekleştirildi
Aksaray Belediyesi TAT Tesisinde Ayda 640 Ton Atık Geri Dönüşüme Kazandırılıyor
Hakkari ve Ağrı'da tonlarca uyuşturucu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Liderler Zirvesi'ne çevrim içi katılım
MEB'den mesleki ve teknik öğrencilere öykü yarışması
Kayseri Turizm Master Planı Bakan Ersoy'a sunuldu
Kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı!
AFAD'ın ulusal tatbikatıyla ilgili flaş açıklama
Şanlıurfa Adliyesi'nde patlama! 1 yaralı
Rekabet'ten Coca-Cola'ya 282 milyon TL ceza! Veri silme tespit edildi
Enflasyon beklentileri Kasım'da geriledi... İyileşme sürüyor
Artvin Sarp Sınır Kapısı'nda 6,1 ton mandalina imha edildi!
  • Çarşamba 18.3 ° / 12.3 ° false
  • Perşembe 17.7 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 17.3 ° / 13.2 ° false