Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

YENİ DÖNEMDE ÖĞRENCİ ODAKLI İŞLER ÖN PLANDA OLACAK

YENİ DÖNEMDE ÖĞRENCİ ODAKLI İŞLER ÖN PLANDA OLACAK

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün fiziki olarak çok ciddi bir eksiğinin kalmadığını, yeni dönemde daha çok kültür, sanat, spor gibi, öğrenci odaklı çalışmalara ağırlık verileceğini belirtti.

- Benzeri Toplantılar, Farklı Katılımlarla Peyderpey Sürecek -

Daire Başkanları ile buluşan ve dört yıl boyunca çalışmalara sundukları katkılar münasebetiyle kendilerine teşekkür eden Şahin, yeni dönemin stratejileri üzerine de istişarelerde bulundu. Fiziki ihtiyaçlarını çok büyük ölçüde tamamlayan ASÜ’nün artık yeni bir faza geçtiğini belirten Prof. Şahin, “Bu yeni dönemde Daire Başkanlıklarımız ve özellikle de yapısı gereği öğrencilerle yakın temasta olan Daire Başkanlıklarımızın sorumlulukları biraz daha artacak. ASÜ ailesi olarak hepimiz aynı gemideyiz. Burada yapılan her güzel çalışma nasıl hepimizi mutlu ediyorsa, çalışmalarda meydana gelen aksaklıklar da, bir yönüyle hepimizi etkiler. Bu toplantı, yeni dönem stratejilerini konuştuğumuz ve varsa aksayan yanları ortak akılla çözmeye ve geliştirmeye çalıştığımız bir toplantı serisinin ilk adımıdır. Peyderpey, farklı yönetim kadrolarının katılımıyla benzeri toplantılarımız sürecek” dedi.

- Öğrencilerin Anlamlı Faaliyetlerle Meşgul Olması Önemli -

Üniversite envanterinin kayıt altına alınmasına imkân tanıyan sistemsel verilerin de, ASÜ’nün fiziki manada derin bir ihtiyacının kalmadığını gösterdiğini belirten Şahin, “Fiziki ihtiyaçlar yönetim kadrosunu en fazla meşgul eden işler arasındadır. Biz, bu çalışmaları büyük ölçüde tamamladık ve artık yeni bir döneme başlıyoruz” dedi. Bu yeni dönemin, öğrenci odaklı ve kültür, sanat, spor gibi, ruhi, akli ve fiziki melekeleri geliştiren özellikler içereceğini kaydeden ASÜ Rektörü, öğrencilerin yine etkinlik üretiminin merkezinde olacaklarını, kendilerinin de bunu daha yoğun şekilde teşvik edeceklerini söyledi. İşler hale getirdikleri danışmanlık mekanizmasının da bu işlerle alakalı kafa yoracağını belirten Prof. Şahin, “Biz, öğrencilerimizin anlamlı faaliyetlerle meşgul olmasını, bu meşguliyetlerle de hayata dair kazanımlar edinmesini arzu ediyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin, üniversitenin ruhuna uygun faaliyetlerde bulunmaları önem teşkil ediyor. İlk dönemde olduğu gibi yeni dönemde de öğrenciler, etkinlik üretiminin merkezinde olacaklar. Biz de onları daha yoğun şekilde etkinlik üretmeye teşvik edeceğiz. Bu manada onları daha fazla dinleyeceğiz ve kendi sorumluluklarımızı da bir kez daha gözden geçireceğiz” dedi.

Toplantıda, online sistemlerin son durumu, kütüphane otomasyonu, mekan kullanımları, akıllı bisiklet istasyonları ve etkinlik duyurma sistemleri konularında Daire Başkanları, bilgilendirmeler yaptı. Şahin, bu sistemlerin teknolojiye bağlı olarak sürekli geliştiğini vurgulayarak, gerekli güncellemelerin ve varsa aksayan yanların, işbirliği içerisinde, süratli bir şekilde toparlanması talimatlarında bulundu.



Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli