Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Yazgı;Taşpazar Şifahen Coğlaki mahallesi ve esnaf gezisine devam etti

Yazgı;Taşpazar Şifahen Coğlaki mahallesi ve esnaf gezisine devam etti

Mahalle gezilerini sürdüren Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, Taşpazar Mahallesi,

‘Sorunlarımızı öncelik Sırasına göre çözeceğiz’

            Mahalle gezilerini sürdüren Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, Taşpazar Mahallesi, Şifahane Mahallesi ve Coğlaki Mahallesini ziyaret ederek ev toplantılarına katıldı. Mahalle ziyaretlerinde yaptığı konuşmasında 30 Mart seçimlerinin ülkemizin geleceği için çok önemli olduğuna değinen Yazgı, “İnsanlar ilerlemekte olan bir Türkiye’nin, lider olmaya çalışan bir Türkiye’nin, çağ atlayan bir Türkiye’nin farkındalar. Bu gelişmenin devam edebilmesi için, 30 Mart seçimleri çok önemli,” dedi.

            Aksaray’da yapacakları çalışmalarla ilgili de mahalle sakinlerine bilgiler veren Yazgı, “Öncelik sırasına göre sorunlarımızı tespit ederek çözüm yoluna gideceğiz. Bu kapsamda yaptığımız araştırmalarda öncelikli sorunumuzun su sorunu olduğunu tespit ettik. Suyumuz var ama suyumuzun kalite sorunu var. Bu noktada elimizdeki verilerimiz şu, bizim su kaynağımız iki tane. Birisi yüzeysel su dediğimiz baraj suyu, ikincisi de yer altı suyu. Bizim hedefimiz baraj suyunu almayı azaltıp, bunu tarımsal sulamada kullanmak. Yer altından aldığımız suyun ise miktarını artırmaktır. Yalnızceviz’de çalışmalarımız başladı. Bu şekilde yer altından alacağımız su miktarını artırarak şehrimize ulaştıracağız.”diye konuştu.

Ulaşım noktasında da mahallelilerin isteklerinin olduğunu belirten Yazgı, “Minibüsçüler odamızla görüştük. Ulaşımda problem olduğunu söyledik. Bizim için önem sırası; bir vatandaş, iki öğrenci, üç işçi. Bu toplu taşıma araçlarını kim kullanıyorsa, bizim öncelik sıramızı takip etmek zorunda. Biz minibüsçü arkadaşlarımıza, vatandaşlarımızı memnun edeceksiniz, sonuçta sizlerin ekmek teknesi bu dedik. Bizim kimsenin ekmeğiyle oynamaya niyetimiz yok. Ben de esnafım ve esnafın halinden en iyi esnaf anlar. Sonuçta herkesin yapılan hizmetten memnun olması lazım. Ama mevcut yapı vatandaşları memnun edemezse, biz belediye olarak otobüslerimizi alır ve bu sistemin içerisine dâhil oluruz.”dedi.

Yazgı, bunların yanı sıra mahalle sakinlerinin dile getirdiği kat ittifakı, pazaryeri gibi sorunların çözümü için de yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

“Sizler, bizlere köprü olacaksınız”

  Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, seçim çalışmalarına katılan Ak Partililerle bir araya geldi. Yazgı, Aksaray Belediye Meclis Üyesi adaylığına başvuruda bulunan herkese yürekten teşekkür ettiğini ve bunun kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Sizler bizlere köprü olacaksınız.”dedi. Yeni yönetim anlayışında belediye meclisi için başvuran tüm arkadaşlardan oluşacak bir heyetle, esnaflardan oluşacak bir heyetle, muhtarlardan oluşacak bir heyetle kapsamlı bir kent istişare konseyi yapmayı planladıklarını kaydetti. Yazgı, “Bizim çalışma sistemimizin içerisinde belediye meclis üyelerimiz karar alma yapısındadır. Esas fikir ve düşünceler sizlerden gelecektir. Oluşturacağımız kent istişare konseyinden gelecektir.”diye konuştu.

            Organize Sanayide başında Valinin ve Başkan yardımcısı olarak Belediye Başkanı’nın bulunduğu OSB müdürlüğü ve özel idareden oluşan bir yürütme kurulu olduğunu ifade eden Yazgı, “Oradan bana gelen talep şu oldu. Bizlerinde bir istişare heyeti olsun. .bizlerde düşüncelerimizi fikirlerimizi rahatça söyleyelim. Çünkü organize bölgesinde yaşayan bizleriz. Bizler buranın sıkıntısını sorununu derdini biliyoruz. Bu sorun ve sıkıntıları bizlerden aldığınız fikirlerle, bizlerden aldığınız görüşlerle halledin dediler. Bizim yönetim anlayışımızın temeli budur. İnşallah sorun ve sıkıntıları o sorun ve sıkıntı yaşayan kitle ile çözeceğiz. Sizlerde bu noktada bizlere köprü olacaksınız,” dedi.

“Esnaflardan destek istedi”

            Esnaf gezilerini Timuçin, Kavurmacı ve Sancak İş Hanları’nda devam ettiren Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, iş hanlarında bulunan esnaflar ve iş adamları ile görüştü. Amaçlarının Aksaray’a en iyi şekilde hizmet etmek olduğunu ifade eden Yazgı, bu noktada birlik ve beraberlik anlayışı ile hareket edeceklerini vurguladı. 7’den 70’e herkesi dinleyerek Aksaray için yapılması gereken sorunları öncelik sırasına göre hayata geçireceklerini vurgulayan Yazgı, “Hayır dualarınızı almaya geldim. Sizlerin dua ve desteklerini bekliyorum. İnşallah Aksaray’ımızı birlik ve beraberlik içerisinde yöneteceğiz,” dedi.

 

 



Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı