Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Yazgı;Peygamber Efendimizi en iyi şekilde anlamamız gerekiyor

Yazgı;Peygamber Efendimizi en iyi şekilde anlamamız gerekiyor

Buhara Hizmet ve Eğitim Derneği ile Öz Kevser Vakfı, İslami Hayat Dergisi ve Gülistan Dergisi tarafından ortaklaşa Kutlu Doğum haftası programı düzenlendi.

Buhara Hizmet ve Eğitim Derneği ile Öz Kevser Vakfı, İslami Hayat Dergisi ve Gülistan Dergisi tarafından ortaklaşa Kutlu Doğum haftası programı düzenlendi.Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen programa Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, Ak parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş,  belediye meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı programda yaptığı konuşmada Peygamber efendimizi anmaktan çok anlamak gerektiğini ifade ederek şunları söyledi “ Peygamber efendimizi kutlu doğum haftası nedeniyle daha çok anlamamız gereken bir haftanın içerisinde bulunuyoruz. Ancak bunu belli bir haftaya belli bir zaman sıkıştırmak yerine hayatımızın her anında ve her dakikasında yaşamak ve O’nu en iyi şekilde anlamamız gerekiyor.

En iyi şekilde tanımadığımız en iyi şekilde bilmediğimiz zaman maalesef birileri başka guruplar bunu farklı farklı anlatmaya çalışıyor. Bunların hepsinin önüne geçmek aslında bizlerin elinde. Şundan dolayı söylüyorum bunu. Peygamber efendimizin hayatını okumak onu yaşayan insanları onun hayatını kendi hayatına aktararak yaşayan insanları takip etmek bu işin başında yapılması gereken bir şey. Kur’an ahlakını en iyi yansıtan peygamber efendimizin hayatını kendi hayatımıza yansıtmak suretiyle kendi hayatımızda onu özümsemek suretiyle mutlaka bizlerinde bu sistemin içerisine girip her türlü çalışmamızda bunun farkına varmamız gerekiyor.

14 asır önce başlayan bir kutlu yolculuk aslında bu yolculuk. O zaman ki Mekke topluluğu cahiliye dönemini yaşayan bir topluluktu. Fakat öyle bir an yaşanıyor değişim ve dönüşüm içerisine giriliyor ki peygamber efendimizin önderliğinde o toplum bütün dünyaya medeniyet aşılıyor. Medeniyeti geliştiriyor. Vakıf medeniyetinin kurulmasının özünde ve özetinde bile bu tohumların mahsulü vardır.

Tarihimize baktığımızda Aksaray’ımızda birçok hizmetlerin başlangıç noktası buralardan sağlanmış. Bizlerinde bu bilgiler ışığında çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştirmemiz gerekiyor. Ayrıca bundan sonra yapılacak olan bütün çalışmalarda belediyenin de yanınızda olduğunu bilmenizi istiyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Dernek Başkanlarının da konuşmalarının ardından Çocuklardan oluşan minikler ilahi grubu sahneye çıktı ve söyledikleri birbirinden güzel ilahilerle programa renk kattılar.

Araştırmacı Yazar Ahmet Öz ise günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada Peygamber efendimizin hayatından örnekler verdi.

 

 



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false