Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Yazgı;İstanbul`u Kökleriyle Buluşturduk

Yazgı;İstanbul`u Kökleriyle Buluşturduk

Aksaray Belediyesi, İstanbul Feshane?de düzenlenen 2. Aksaray Tanıtım Günleri?nde şehrin tanıtımına çok büyük katkı sağladı.

Aksaray Belediyesi, İstanbul Feshane’de düzenlenen 2. Aksaray Tanıtım Günleri’nde şehrin tanıtımına çok büyük katkı sağladı.

Aksaray Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan tanıtım standı, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Diğer taraftan Feshane’de yaptığı konuşmada İstanbul’u kökleri ile buluşturduklarını ifade eden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı şunları söyledi: 

“Sarıyahşi’den, Ortaköy’den, Gülağaç’tan, Güzelyurt’tan, Eskil’den ve Sultanhanı’ndan  bizim cevizlerimizi, pekmezlerimizi, helvalarımızı, halılarımızı,  kilimlerimizi, tahinlerimizi ve de Somuncu Baba ekmeğimizi getirdik sizlere. Bulama’mızı getirdik; hediyelik eşyalarımız, çömleklerimiz ve daha sayamadığımız birçok el ürünümüzle birlikte bizlerin ürettiği değerli şeyleri burada sizlerle paylaşmaya geldik.

Aksaray’ımız köklü bir şehir. Bu anlamda bizim için en önemli şeylerden bir tanesi, tabii ki 10bin yıllık bir tarihimizin olması. Ama II. Kılıçarslan, bizim dönüm noktalarımızdan birini teşkil ediyor. Selçuklu Sultanı olmasının yanı sıra  Aksaray’ı imar ve mamur eden bir lider. Tek başlı, çift gövdeli aslan figürünü taşıyan kendi mührünü biz bu dönem Aksaray’ımızın logosu olarak seçtik. Gücü, korumayı ve büyüklüğü sembolize eden bir logomuz oldu. Ardından kendisinin Aksaray’ımızı “Salihler Yurdu” yapmasının meyvesi olarak da, Somuncu Baba Hazretleri’ni yetiştirmesi ile Hacı Bayram Veli, Akşemseddin ve Fatih Sultan Mehmet’e kadar devam eden bir zincir oluştuğunu görmekteyiz. Nitekim Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettikten sonra da Salih insanları buraya getirdi ki; Osmanlı İmparatorluğu’nun temelleri sağlam atılsın. Bu nedenden dolayı dedelerimiz, şehrimizden buralara geldi ve yerleşti.

Burada şu ifadeyi de özellikle kullanmak istiyorum. İstanbul kökleri ile buluşuyor ifadesi Sayın Vekilim Ali Rıza Bey’in çok güzel bir sözüdür. Bu bizim sembolümüzdür, bu bizim sloganımızdır. Biz İstanbul’u kökleriyle buluşturmaya geldik. İnşallah bu üç gün boyunca Aksaray’ımızı hem İstanbullulara hem de tüm Türkiye’ye tanıtmış oluruz”.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın bu güzel konuşması, salonu dolduran tüm konuklar tarafından bol bol alkışlandı.

 

 



Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta
Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli